Saatolog 2025 Online Sipariş İçin Tıklayınız

TSF Rolex Only Crown Club / Sadece Rolex

Rolex Saatler İle İlgili Tüm Konuları Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Rolex Only Crown Club / Sadece Rolex

Mesaj kens » 25 Oca 2026, 15:24

Resim
Kullanıcı avatarı
kens

TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Mesaj Bond » 25 Oca 2026, 16:34

eskiserkan yazdı:Resim

1016 nefis :champ: :super: Yaşı bana yakın olabilir :D :thumbup: Swiss-T <25 ama hangi type ve mat dial mı emin olamadım :?:
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj eskiserkan » 25 Oca 2026, 16:39

Merhaba, tesekkurler
Evet mat kadran, 1989 L serisi
Kullanıcı avatarı
eskiserkan

Mesaj Bond » 25 Oca 2026, 16:59

Teşekkürler, çok hoş. İyi günlerde :champ:

LG-H930 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj BigCrown » 25 Oca 2026, 21:06

kens yazdı:Resim
Beyefendi merhaba. Önceki fotoğraflarınızı da incelemek suretiyle bu yorumu yapıyorum; nereden aldınız, nasıl aldınız bilmiyorum ancak maalesef saatiniz imitasyon

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
BigCrown

Mesaj scarbo » 26 Oca 2026, 13:22

BigCrown yazdı:
Beyefendi merhaba. Önceki fotoğraflarınızı da incelemek suretiyle bu yorumu yapıyorum; nereden aldınız, nasıl aldınız bilmiyorum ancak maalesef saatiniz imitasyon

Nasıl anladınız saatin imitasyon olduğunu ? Explorer modeline çok hakim olmamakla beraber Submariner kullanıcısıyım, ben çözemedim bu fotodan , hani indeksler, fontların boyutu, rengi, yerleşmi, parlaklığı, büyüklüğü küçüklüğü az çok anlaşılır, şahsen bu foto normal gibi duruyor ( veya ben göremedim) , indekslerde mi kayma var, hiza mı meraktan soruyorum ? Genelde safir de ki Rolex hologramını bile işliyorlar klonlarda o derece geliştiler ama saatin ağırlık ve yinede hologramın yapısı fikir verir.
Kullanıcı avatarı
scarbo

Mesaj BigCrown » 26 Oca 2026, 14:39

scarbo yazdı:
BigCrown yazdı:

Nasıl anladınız saatin imitasyon olduğunu ? Explorer modeline çok hakim olmamakla beraber Submariner kullanıcısıyım, ben çözemedim bu fotodan , hani indeksler, fontların boyutu, rengi, yerleşmi, parlaklığı, büyüklüğü küçüklüğü az çok anlaşılır, şahsen bu foto normal gibi duruyor ( veya ben göremedim) , indekslerde mi kayma var, hiza mı meraktan soruyorum ? Genelde safir de ki Rolex hologramını bile işliyorlar klonlarda o derece geliştiler ama saatin ağırlık ve yinede hologramın yapısı fikir verir.

Merhaba. Öncelikle eski fotoğraflara bakarsanız cyclops lensindeki kara delik dediğimiz efektin olmadığı fotoğraflardan çok net anlaşılıyor. (Cyclops’a içten antirefle uygulaması yapılmadığından büyüteç net şekilde yansıma yapmış. -Bkz. 08.11.2024 tarihli, üyenin paylaştığı fotoğraf.-) Hatta mesajı yazarken başka fotoğraf da gözüme çarptı orada durum daha net belli oluyor. -Bkz. 02.11.2024 tarihli paylaşım. Burada cyclops öyle bir yansıma yapmış ki ayın 2’si olduğunu anlamak için çaba sarf etmek gerekiyor.- Saatin çeliği aşırı mat duruyor. Belki fotoğrafa/ışığa göre değişkenlik gösteriyordur diye eski fotoğrafları da kontrol ettim. Net şekilde söyleyebilirim saatin çeliği 904L çelik gibi durmuyor. Ek olarak fırçalamada da bariz hatalar ve tuhaflıklar var. Tarihlerdeki fontlar orantısız ve kusurlar mevcut. -21.10.2024 tarihli paylaşımda söylediğim hususlar net şekilde görülüyor.-
Lume orantısız. Açık şekilde lumelerdeki problem fotoğraflardan dahi kendini belli ediyor. (Tek tek fotoğraf belirtmek istemiyorum bundan sonraki kusurlar için. Zira amacım üyenin saatini kötülemek değil, yalnızca sorunuza binaen farkındalık yaratmak.) Saatte rehault da başlı başına problemli. Kadrandaki yazı fontlarında yine gözle görülecek şekilde kusurlar mevcut vs. vs. Dediğim gibi daha sıralanacak olsa belirtilecek çok husus var ancak bunları uygun bir zaman diliminde; başka bir başlıkta, orijinal bir saat üzerinden -dikkat edilecek hususlar tasnifi altında- inceleme olarak paylaşmanın daha doğru olacağı kanaatindeyim. Keza beyefendi de durumdan haberdar olmayan bir mağdur olabilir. O nedenle konuyu burada kapatayım, beyefendinin saati hakkında daha fazla yorum yapmayayım. Kendi gerekli görürse bir açıklama yapar zaten.

Ek olarak, son dönemde bilhassa Rolex özelinde üretim adetlerinin artması ile beraber üretim hataları daha fazla gündeme gelmeye başladı ancak bu üretim hatalarından kasıt; daha çok hizalamadaki özensizlikler, kalibrasyon sorunları, kadranda lume parçası kalması, renkli bezellerde zamanla solma vs. gibi görece küçük ölçekli sorunlar oluyor. Orijinal bir saatte bu kadar kusurun bir arada bulunması mümkün değil. Ayrıca örneğin tarih yazı fontu stabildir/tektir. Bu şekilde yazı fontunun orijinal bir Rolex’te bulunması o nedenle mümkün değil yahut cyclopsun bu haliyle üretim bandından çıkması / kalite kontrolden geçmesi mümkün değil. Kullanılan çeliğin cinsi, parlaklığı zaten başlı başına ayrı bir fark yaratıyor o hususa da değinmiştim. Sizin bahsettiğiniz profesyonel düzeydeki klonlarda dahi -ki bu saat iyi bir klon değil.- 316L Çelik kullandıklarından (904L Çelik daha sert olduğundan işlenmesi ve şekil verilmesi daha zor. Bu nedenle hâlâ birçok klonda 904L kullanamıyorlar. Ayrıca 904L Çelik daha sert olduğundan çizilmelere karşı daha mukavemetli oluyor. Bu sebepten saatin kolay çizilip çizilmediği dahi orijinal olup olmadığı hususunda bir done.) dikkatli bir gözle 904L ile aradaki farkı anlayabilirsiniz. Söylediğiniz gibi Rolex hologramını da işliyorlar son dönemde evet ancak orijinal hologram her daim daha zor görünür ve noktaların kusursuzluğu, yekpare oluşu o konuda da ayrım yapmanıza olanak sağlar diye düşünüyorum. Sertifika ve kutu dahi ayrım yapmanızı sağlayacak argümanlar. Basit gibi görünüyor ancak birçok klon, tabiri caizse sertifkada yakayı ele veriyor. (Sertifikadaki fontlar ve hizalama sorunları en yaygın kusurlar olarak ortaya çıkıyor.) Ayrıca yeni nesil Rolex sertifikalarındaki NFC özelliği sayesinde butiklerdeki çalışanlar saatin şeceresini / çıkış yerini vs. Görebiliyorlar diye biliyorum ancak bu bilgileri pek tabii -kişisel verileri bahane etmek suretiyle- kullanıcı ile paylaşmıyorlar ikinci el saatlerde. Kullanıcı yalnızca o NFC etiketi sayesinde Rolex anasayfasına yahut saatin sayfasına yönlendiriliyor.

Sıkmadan ve fazlaca uzatmadan özet şeklinde meseleyi izah etmeye gayret gösterdim ancak umarım faydalı olmuştur
Kullanıcı avatarı
BigCrown

Mesaj Eterna » 26 Oca 2026, 16:45

Benim bu konuda bilgim ve fikrim yok. O yüzden yorum yapamam. Ama çok ilginç bir durum olduğu ortada. Saat yeni alınan bir saat değil. 2 senedir onlarca kez paylaşılan bir saat. Bugüne kadar kimse böyle bir şey söylemedi.

Şimdi bende bakayım resimlere dedim. Saatin forumdaki tüm resimleri yok olmuş gibi gözüküyor. Benim bağlantımda mı bir hata var bilemedim.

Saatin sahibi arkadaşımız belki bir açıklık getirecektir.
Kullanıcı avatarı
Eterna

ÖncekiSonraki

Dön TSF Rolex Crown Club

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: sphinx ve 18 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners