TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hamilton Jazzmaster'a Kısmetmiş

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Hamilton Jazzmaster'a Kısmetmiş

Mesaj ozahmetoz » 24 Tem 2011, 18:34

Herkese merhaba,

Uzun zamandir bir otomatik saat alma pesinde idim, sade olsun, maksimum 1500TL olsun diye dusunuyordum. ama esim bana hic danismadan Hamilton Jazzmaster Opensecret diye bir model almis, hic bilmedigim bir model. Benim aklimda hep Oris veya Tagheuer vardi, ama kismet bunaymis. Bana biraz agir geldi, bu saatte dikkat etmem gerekenler nelerdir, surekli calisir durumda mi kalmasi gerekiyor, bir winder almaya gerek var mi, ben cok sık saat kullanan biri degilim cunku, calismadan durmasi sorun yaratir mi?

Simdiden herkese tesekkurler

Selamlar

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
ozahmetoz

Re: Hamilton Jazzmaster'a Kısmetmiş

Mesaj sadice83 » 24 Tem 2011, 19:36

eşiniz çok zevkli seçimi için tebrik ederim sizde iyi günlerde kullanınız
Kullanıcı avatarı
sadice83

Mesaj Tolgi06 » 24 Tem 2011, 22:54

Bence de eşiniz oldukça hoş bir seçim yapmış.Saatinizi güzel günlerde kullanın :thumbup: .
Saati sürekli kullanmıyorsanız zaten windera boşuna para dökmeyin.Bence saatinizi kullanacağınız zaman saati/takvimi ayarlarsınız olur biter.Fakat ben bu ayarlama işlemlerini sevmem diyorsanız tabii ki winder almak mantıklı.Ayrıca saatin sürekli çalışır vaziyette olması mekanizma açısından daha iyi ama çok bir sorun yaratmaz.Saatiniz otomatik.Düşürmemeye dikkat ederseniz,zamanı gelince düzenli bakımını yaptırısanız sorunsuz yıllarca kullanırsınız.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Bond » 24 Tem 2011, 23:48

Gayet hoş bir hediye olmuş, tebrikler :champ: İyi günlerde kullanın. Tolgi06 zaten soruya gereken bilgileri vermiş :thumbup: Bir ek olarak forumda daha önce bazı konularda teknik ustaların yazdığı bir detayı aktaralım, eğer yanlış hatırlamıyorsam bazı ustalar çok gerekli olmasada uzun süreler kullanılmayacak olan saatlerin en azından yılda birkaç kez pozisyonunun değiştirilmesinin mekanizmadaki yağın yer değiştirmesini sağlamak adına kısmen faydalı olduğunu belirtmişlerdi. Elbette bu sadece çok uzun süre kullanmayarak saklanacak saatler için geçerlidir.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj ozahmetoz » 24 Tem 2011, 23:49

sadice83 yazdı:eşiniz çok zevkli seçimi için tebrik ederim sizde iyi günlerde kullanınız

cok tesekkur ederim.

tolgi06 yazdı:Bence de eşiniz oldukça hoş bir seçim yapmış.Saatinizi güzel günlerde kullanın :thumbup: .
Saati sürekli kullanmıyorsanız zaten windera boşuna para dökmeyin.Bence saatinizi kullanacağınız zaman saati/takvimi ayarlarsınız olur biter.Fakat ben bu ayarlama işlemlerini sevmem diyorsanız tabii ki winder almak mantıklı.Ayrıca saatin sürekli çalışır vaziyette olması mekanizma açısından daha iyi ama çok bir sorun yaratmaz.Saatiniz otomatik.Düşürmemeye dikkat ederseniz,zamanı gelince düzenli bakımını yaptırısanız sorunsuz yıllarca kullanırsınız.

cok tesekkur ederim. Daha once Swatch Chrono, Armani Quartz ve otomatik olarak Seiko5 kullanmistim bir sure, Military versiyonunu, bu cok ama cok agir geldi. Hamilton'un ise begendigim modeli asagidaki Hamilton Khaki Field Titanium idi;Resim
Uzun arastirmalarim, sanirim esimi cok bunaltmis olmali, artik alisacagim bu agirliga. Aslinda alisiyorum sanirim :).

Selamlar
Kullanıcı avatarı
ozahmetoz

Mesaj ozahmetoz » 25 Tem 2011, 00:10

Bond yazdı:Gayet hoş bir hediye olmuş, tebrikler :champ: İyi günlerde kullanın. Tolgi06 zaten soruya gereken bilgileri vermiş :thumbup: Bir ek olarak forumda daha önce bazı konularda teknik ustaların yazdığı bir detayı aktaralım, eğer yanlış hatırlamıyorsam bazı ustalar çok gerekli olmasada uzun süreler kullanılmayacak olan saatlerin en azından yılda birkaç kez pozisyonunun değiştirilmesinin mekanizmadaki yağın yer değiştirmesini sağlamak adına kısmen faydalı olduğunu belirtmişlerdi. Elbette bu sadece çok uzun süre kullanmayarak saklanacak saatler için geçerlidir.

Cok tesekkur ederim, uzun zamandir forum takibi, hem buranin hem de yurtdisindaki forumlarin takibi sonuc verdi, baska sekilde de olsa :)
Kullanıcı avatarı
ozahmetoz

Mesaj msturan » 25 Tem 2011, 00:58

Hayırlı olsun ozahmetoz, şık bir hamilton :champ:
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj Frax » 25 Tem 2011, 01:17

Güzel günlerde kullanın eşinizin tercihi yerinde olmuş :champ:
Kullanıcı avatarı
Frax

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 39 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners