TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İnternet Sitelerinden Saat Alırken Dikkat Edilecek Hususlar

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: İnternet Siteleriden Saat Alırken Dikkat Edilecek Hususl

Mesaj kakoğlu » 29 Tem 2011, 22:16

http://www.steinhartwatches.de/index.ph ... &Sel_ID=30 ben bu siteden nasıl bu saati alabilirim lütfen bana yardımcı olabilirmisiniz
Kullanıcı avatarı
kakoğlu

Re: İnternet Siteleriden Saat Alırken Dikkat Edilecek Hususl

Mesaj sadice83 » 30 Tem 2011, 01:08

ah bilader bizde aynı dertten muzdaribiz direk siteden alırsan yüzde 20 gümrük vergisi yersin almanyadan eşe dosta aldırsan ordaki vergiden yersin bakıcan kısmet dene şansını
Kullanıcı avatarı
sadice83

Re: İnternet Sitelerinden Saat Alırken Dikkat Edilecek Husus

Mesaj ombo » 01 Ağu 2011, 16:11

ben steinhart sitesinden saat aldım. önce talep formunu doldurup bir bilgisayar çıktısı alıyorsunuz. bu çıktıda tüm bilgiler yer alıyor. daha sonra bankaya gidip günter steinhart adına çıktıda yer alan ücreti gönderiyorsunuz. 1-2 hafta sonra adresinize gümrükten yazı geliyor. gümrükte malınız takıldı diye. sonra bir aracı kurumla görüşüp onlara para yolluyorsunuz. saatiniz adresinize geliyor. tamamı 1 ay kadar sürüyor. saat fiyatı +%50 masraf.
Kullanıcı avatarı
ombo

Mesaj Bond » 01 Ağu 2011, 16:23

Ombo tanıtım konundan Nav B-Uhr 47mm modelini hatırlıyorum. Özel kargo şirketlerini kullanınca ülkemize gelen tüm ürünlerin gümrükleme işlemleri problemli. Gereksiz yere yüksek hizmet bedeli alıyorlar. Bu sebeple diğer konularda bir çok alan üyemizin bilgi verdiği şekilde normal posta kullanılmasını tavsiye ederim. Alırken firmaya not olarak eklerseniz istediğiniz posta seçeneğini kullanacaklardır. Birde banka transferi aynı şekilde masraflı ve uğraştırıcı. Kredi kartınıza bağlı basit bir Paypal hesabı kullanarak çok daha rahat işlem yapılabilir.. Bu yolla örnek Almanyadan yüzde 19 VAT düşülmüş liste fiyatı üzerine posta gümrüğünde sadece yüzde 20 vergi ve 3--5 TL gibi bir masraf ödeyerek alınabilir. Şans eseri bazen direkt olarak posta gümrüğüne uğramadan adrese dahi geldiği olabiliyor.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Catalkn » 01 Ağu 2011, 23:48

Sn. Certus,

Stowa'dan Flieger automatic nologo satın aldım. Fedex ile geldi. 200 avro'nun üzerinde olduğu için kargo şirketi direk İstanbul'daki antepoya alıyor ve gümrük işlemleri için bilgilendiriyor. Evraklar için 150TL alıyor. Gümrük beyannamesi için komisyoncu 300TL alıyor. Ayrıca gümrükte alınan vergi sadece %20 değil ürünün toplam maliyeti üzerinden vergi matrahına %75'lik bir tutar daha ekleniyor. Kısacası saatin %52'si kadar daha ek bir masrafınız oluyor.
İkinci saatimi yine Stowa'dan Marine Original aldım Almanya'daki bir arkadaşıma teslim edildi. İnşaallah Ağustos ortasında elimde olacak.
Eğer Almanya'da tanıdığınız var ise öyle alın. Eğer yok ise posta ile almanızı önermem.
Bu arada Stowa saatler fiyatına göre muhteşem saatler.
Kullanıcı avatarı
Catalkn

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: fsinan ve 234 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners