TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Saat Sevdas覺n覺n Muhasebesi

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Saat Sevdas覺n覺n Muhasebesi

Mesaj onuratamer » 02 Au 2011, 13:24

Gecenlerde yine bir temizlige gittim. Elimde hic kullanmadigim bazi saatler vardi. Foruma da koymustum, ama satilmayinca (kisitli bir sure Turkiyedeydim) 2.memlekete donunce ese dosta verdim. Sonra da dusundum ben bu saat sevgisinden ne kazandim, ne kaybettim diye. Kendime kara kalem (excellde) bir tablo yaptim, finansciyiz ya.. Sonuc cidden pek ic acici degildi. Kagit uzerinde kaybedilmis onca para acikca bana bakmaktaydi. Nasil baslamisti bu sevda?? Daha dun gibi hatirliyorum, ilk saatim sunnette takilan bir Casio idi, hani su simdilerin asker saati Casio F 91. Gozum gibi baktim o saate. Aynisindan muhendis dayimda vardi, o zamanlar 8 senedir takiyor, alarmiyla uyaniyordu sabahlari. Sonrasinda da senelerce takmaya devam etti.

Komik bir itiraf ama analog saat okumayi ancak ilkokul son sinifta ogrendim, o da liseye giris sinavlarinda soru cikiyor diye :) Liseye girdigimde Swatch modasi yeni yeni baslamisti. Turuncusuyla, yesiliyle, o renk renk saatler beni benden aliyordu. Ben Casioya ihanet etmemek adina databankli modellerine yoneliyordum. Ama icten ice analog Swatchlar beni kendine cekiyordu. Sonra dayanamadim, anneme bana Swatch al diye yalvarir oldum. Bu israrlara dayanamayan annem sonunda beni bir saatciye goturdu. Saatcide tam da Swatchlara tabiri caizse gomulmusken saatci amca, bosver onu, onlar coluk cocuk saati, bak ben sana adam gibi saat onerecegim deyip Lorus marka analog quartz bir saat gosterdi. Hem analog hem quartz olmasi bana ilk etapta cazip gelmisti, saatici da ove ove bitiremiyordu. Annem de fazlasiyla ikna olmustu. Lorus ile ciktik kapidan. Okulun ilk gunleri bayagi suksem olmustu. Ancak sonrasinda o zamanki sira arkadasimin turuncu kayisli seffaf kasali Swatchu bu buyuyu bozdu. Resmen ders dinlemiyor, saate kitleniyordum. Sonra bakabilir miyim falan deyip ilk temasi kurdum.. O da ne, arkasi seffaf, mekanizma oracikta kucuk bir fabrika gibi tikir tikir calisiyor. Olmaz olsun Lorus dedim... Hatta lakap bile taktim saatime, sonuna ...pu eki getirerek.(Ozur dilerim).

Birkac yil boyle gecti. Sonra israrlarima dayanamayan annem bir yurtdisi gezisi sonrasinda, kendisine, abime ve bana aldigi 3 swatch saat ile dondu. Sec bakalim dedi. Tum gun dusundum. Sonunda uzerinde Dantenin Nel Mezzo Del Cammin Di Nostra Vita sozunun oldugu yanlis hatirliyor olabilirim - yari seffaf saati sectim. Bu saat beni en az 2-3 sene oyaladi. Sonra Swatch Ironylerim oldu. Universite birinci sinifta ogrenim bursumdan biriktirdigim ciddi bir tutar ile Sirkeciden hayrani oldugum Seiko Kinetic serisinden ilk saatimi aldim. Arkadaslar cilgin misin, o kadar para verilir mi dedi ama sonra teknik aciklamalarimla onlarin da agzini acik biraktim. Sanirim en cok taktigim saatlerden biri olmustur. Diver saat hayranligim da o zamanlar basladi. Yaptigim reklam ile en yakin birkac arkadasima da Seiko aldirdim.

Sonra internet yayginlasti. Universite son sinifta Ebayi kesfettim. Ve fark ettim ki Sirkeciden binbir pazarlikla aldigimiz modelleri yari fiyatina yurtdisindan almak da mumkunmus. Detaya girmeyecegim, kendime onlarca saat getirdim, cilgin gibi her ay saat aliyordum. Sonra baktim ki yeni saat alma istegi bitmiyor, fon yaratmak icin GGda koleksiyonumdan saat satmaya basladim. O siralar bu sekilde fazla satis olmadigi icin iyi de kar ettim. Zaman gectikce Swatch sonrasi isvicre saati hayranligim nuks etti. Tissot PRS 516 aldim. Hakkini vermek lazim, gercekten guzel saatti. Sonrasinda Omega avlamaya basladim. O siralar hayalimde olan iki saat vardi, Submariner ve Moon watch. Her ikisi icin de yeterli butcem yoktu, bu yuzden uygun fiyata Seamaster Bond Quartz bulunca atladim hemen. Arkasindan Moon Watch, Submariner derken sunu fark ettim, bu tutkuda doyuma ulasmak diye birsey yok. Bu yuzden surekli avlanmaya devam ettim, ediyorum...

Basa donecek olursam, dedim ya bu isten ne kazandim, kaybettim diye... Kaybettigim sey excelde net olarak gorunen kucuk bir servetti. Kazandigim ise istedigim saati internetten almak icin gunlerce arastirma yapmanin getirdigi merak, sonrasinda yurtdisindan gelecek kucuk bir paketi bir sevgili gibi beklemenin getirdigi sabirsizlik, o kutuyu acinca duyulan heyecan, icindeki saati taktikca ve o saat hakkinda yeni bilgi ogrendikce artan gurur, ve elbette biraz gozden dusen saati kuzenlere hediye ettigimde onlarin gozunde gordugum mutluluk... Kisaca dunyanin en ozel hobisi.
Kullan覺c覺 avatar覺
onuratamer

Kay覺t: 16 May 2011, 18:13

Re: Saat Sevdas覺n覺n Muhasebesi

Mesaj Ahbob » 02 Au 2011, 13:43

Cok guzel bir yazi olmus.Ellerine saglik. :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
Ahbob

Ya: 31
Kay覺t: 26 Eyl 2010, 20:06

Mesaj Ozgur » 02 Au 2011, 14:08

:thumbup:
Festina lente
Kullan覺c覺 avatar覺
Ozgur

Ya: 50
Kay覺t: 19 Eki 2010, 19:05

Mesaj herofb » 02 Au 2011, 14:10

eline sal覺k , hereyi 癟ok g羹zel 繹zetlemisin , dediiniz gibi inan覺lmaz bir k覺s覺r d繹ng羹 ama yine de 癟ok g羹zel bir hobi
Kullan覺c覺 avatar覺
herofb

Ya: 44
Kay覺t: 11 Nis 2010, 16:12

Mesaj sadice83 » 02 Au 2011, 18:49

Ahada benim ba覺ma da gelen bu, 癟aresi yokmu bunun para yetimiyor
Kullan覺c覺 avatar覺
sadice83

Ya: 42
Kay覺t: 14 Kas 2010, 03:26

Mesaj drk » 02 Au 2011, 20:20

ok g羹zel bir yaz覺 olmu, elinize sal覺k :champ:
Kullan覺c覺 avatar覺
drk

Kay覺t: 20 Nis 2010, 23:24

Mesaj Jazz » 02 Au 2011, 20:47

ger癟ekten 癟ok g羹zel bir anlat覺m, elinize sal覺k :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
Jazz

Ya: 50
Kay覺t: 07 Au 2010, 15:35

Mesaj cenk » 02 Au 2011, 23:09

Dogru soze ne denir :D :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
cenk

Kay覺t: 27 ub 2010, 21:14

Sonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: blaugrana, gargamell, ofis ve 204 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners