TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hamilton Jazzmaster'a Kısmetmiş

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Hamilton Jazzmaster'a Kısmetmiş

Mesaj drk » 02 Ağu 2011, 20:45

Ağırlığa zamanla alışacağınıza eminim. 7750, yıllar içinde kendini kanıtlamış oldukça iyi bir kronograf mekanizması. Forumda hakkında bolca bilgi bulmak mümkün. İçindeki jiroskop diye bahsettiğiniz rotor dönüşü. Tek yönlü kurma sistemi olduğu için rotor bir tarafa serbestçe dönüyor. Kolunuzun ufak bir hareketiyle rotor uzun uzun döner ve saati titretir, bu mekanizmaya özgü normal bir durum. Tam kurulu olduktan sonra yaklaşık 42 saat boyunca kesintisiz çalışması gerekir. Eğer bu süre daha az ise bir sorun var demektir.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj herofb » 02 Ağu 2011, 22:45

şu başlığı 1000 kere görüp bir yazmamışım ya yuh bana ( heralde hep mobile'ken gördüm ) hayırlı olsun güle güle kullanınız son derece zarif bir seçim
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj ozahmetoz » 03 Ağu 2011, 00:07

Drk yazdı:Ağırlığa zamanla alışacağınıza eminim. 7750, yıllar içinde kendini kanıtlamış oldukça iyi bir kronograf mekanizması. Forumda hakkında bolca bilgi bulmak mümkün. İçindeki jiroskop diye bahsettiğiniz rotor dönüşü. Tek yönlü kurma sistemi olduğu için rotor bir tarafa serbestçe dönüyor. Kolunuzun ufak bir hareketiyle rotor uzun uzun döner ve saati titretir, bu mekanizmaya özgü normal bir durum. Tam kurulu olduktan sonra yaklaşık 42 saat boyunca kesintisiz çalışması gerekir. Eğer bu süre daha az ise bir sorun var demektir.

Izlenimlerimi yazmaya devam ediyorum, umarim bunaltmiyorumdur kimseyi.
Denemek icin gunluk takiyorum artik, zaman tutusu gayet iyi demistim. Ancak tam kurulu olmasi durumunu anlayamadigim icin 40-42 saat calisma durumunu test edemedim. Kurma kolu ile kurup yapmam gerekiyor sanirim degil mi?

herojd11 yazdı:şu başlığı 1000 kere görüp bir yazmamışım ya yuh bana ( heralde hep mobile'ken gördüm ) hayırlı olsun güle güle kullanınız son derece zarif bir seçim

Cok tesekkur ederim. Bu saat konusu arastirdikca icine girecegim, simdiki hedefim asagidaki Tag Heuer Monza, galiba bu isin hic sonu yok. Ancak sadece ikinci el olarak ebay'de bulabiliyorum.
Resim

Belki yeri degil bu tartismanin, bu tur konular cok tartisilmistir ama belirtmeden gecemeyecegim; Tag Heuer'un hayrani olup cok sevmeme ragmen bir moda markasi olan Louis Vuitton'a ait bir gruba dahil olusu, cep telefonu ve gozluk isine de girmesi beni rahatsiz ediyor. Umarim asil isine gosterdigi saygiyi hicbir zaman kaybetmez.
Selamlar
Kullanıcı avatarı
ozahmetoz

Mesaj herofb » 03 Ağu 2011, 08:30

bence Tag Heuer saat konusunda önümüzdeki yıllarda çok daha iyi bir konumda olacak o yüzden çekinmeden alabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Clk » 03 Ağu 2011, 10:43

Eger chronograph fonksiyonu calisiyor ise 40-42 saat'lik reserv elde etmenin imkani yok. Tahminimce saatinde chronograph fonksiyonunu sürekli kullaniyorsun. Devre dis birakirsan 40 saatlik reserv sürelerine ulasirsin ;)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj punk » 03 Ağu 2011, 11:00

ozahmetoz yazdı:- Calismasi bana cok sessiz geldi, rotor ise sanki jiroskop var gibi, belki de var, ufak bir harekette uzun bir donus sergiliyor.

Muhtemelen uzun dönüşlerini tek yöne yapıyordur. 7750 unidirectional (yani tek yönlü) kurulum yapabilir. Diğer tarafa, yani saat yönünde döndüğü takdirde boşa dönüyor, kurulum yapmıyor demektir.
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj sedir » 03 Ağu 2011, 11:30

Geç kalmış bir güle güle kullanınız dileğiyle.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj ozahmetoz » 03 Ağu 2011, 19:33

punk yazdı:
Muhtemelen uzun dönüşlerini tek yöne yapıyordur. 7750 unidirectional (yani tek yönlü) kurulum yapabilir. Diğer tarafa, yani saat yönünde döndüğü takdirde boşa dönüyor, kurulum yapmıyor demektir.

Evet kesinlikle haklisiniz, sadece bir yone donerken ses yapiyor, diger yone donerken bosa doner gibi sessizce donuyor.

sedir yazdı:Geç kalmış bir güle güle kullanınız dileğiyle.

Cok tesekkur ederim.
Kullanıcı avatarı
ozahmetoz

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 32 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners