TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Daytona 16520 - Patrizzi Dial

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex Daytona 16520 - Patrizzi Dial

Mesaj asymptote » 10 Ağu 2011, 00:51

Katalogda bu özellikten bahsetmiş mi peki Rolex? Yoksa bir sır olarak mı saklamış? Zaman geçsin de herkesi şaşırtayım mı demiş acaba?.. Buna yakın başka örnekler de var mı? Çok fazla soru işareti oldu farkındayım :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj sadice83 » 10 Ağu 2011, 00:59

bence gereksiz bir tartışma rolex kaliteli bir saat ve kolunda olduğunda insanların sana bakışı (türkiyede bile) değişiyor fazla irdelenecek bir durum diil ama çikulatalı olma durumu piskevüt terkten dolayıda olabalir ama yakışmış
Kullanıcı avatarı
sadice83

Mesaj Emre » 10 Ağu 2011, 01:29

sadice83 yazdı:bence gereksiz bir tartışma rolex kaliteli bir saat ve kolunda olduğunda insanların sana bakışı (türkiyede bile) değişiyor fazla irdelenecek bir durum diil ama çikulatalı olma durumu piskevüt terkten dolayıda olabalir ama yakışmış

sadice83, bunu bi hakaret anlaminda soylemiyorum yanlis anlama ama bence forumun en yuzeysel uyesi sensin :roll:

Keske biraz daha derinlemesine ve de ozenli yorumlar yapsan, takip ediyosun cunku her basligi.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj razz » 10 Ağu 2011, 08:33

@clk; Dostum demeye çalıştığım mevzu, Rolex bu seri Daytona'larını üretirken kullandığı materyallerin seçiminde ve/veya Ar&Ge çalışmalarında zaman içinde çeliğin doğal renginden metalik kahverengiye dönecek chapter ring üretme amaçlı hareket etmedi.. Bu durum rastlantısal sebeplerden ötürü ortaya çıktı.. Pek tabii bazı belli seriler bundan nasibini aldı çünkü sen de gayet iyi biliyorsun ki her ne kadar optik anlamda aynı da gözükse Rolex'in sürekli kendini yenileyen bir materyal/teknik döngüsü var.. Nasıl T kadran olanların 30 sene içinde alacağı patina veya aluminyum pepsi&coke bezellerdeki kırmızı tonunun solarak pembeye dönmesi üretim aşamasında hesap edilmedi, Patrizzi Dial'larda bu şekilde planlı programlı üretilmedi..

İlk mesajında Rolex'in bu renk deformasyonunu bilinçli bir şekilde yarattığından bahsediyormuşsun gibi bir izlenim oldu ben de ona istinaden yazdım.. :thumbup:
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Clk » 10 Ağu 2011, 08:59

Razz, ilk mesaj "Rolex Hikayesi" ile basliyor dikkatini cekerim ;)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj sadice83 » 10 Ağu 2011, 14:24

sadice83 yazdı:
bence gereksiz bir tartışma rolex kaliteli bir saat ve kolunda olduğunda insanların sana bakışı (türkiyede bile) değişiyor fazla irdelenecek bir durum diil ama çikulatalı olma durumu piskevüt terkten dolayıda olabalir ama yakışmış

sadice83, bunu bi hakaret anlaminda soylemiyorum yanlis anlama ama bence forumun en yuzeysel uyesi sensin

Keske biraz daha derinlemesine ve de ozenli yorumlar yapsan, takip ediyosun cunku her basligi.

yüzeysellik saat hakkındaki bilgisizliğimden geliyor olabilir ben daha çok saatlerin pillimi mekanikmi ne olduğu ile diil tamamen kalite ve görselliği ile ilgileniyorum rolex kaliteyi korumuş pilli yapsın umrumda olmaz deiğim gibi pek merakta duymuyorum içaksamına sadece görsellik uyarın için teşekkür ederim bu arada
Kullanıcı avatarı
sadice83

Mesaj razz » 10 Ağu 2011, 14:49

@sadice83; Bilgisiz olmak hiç önemli değil.. Zaten buradaki paylaşımın amaçlarından biri de mevcut bilgilerin karşılıklı geçişini sağlayarak kendi veri tabanımızı oluşturmak.. Konulara aktif olarak katılıyor olman memnuniyet verici ancak üslup bozukluğu ve dikkat eksikliği problemin var.. Yukarıdaki örnekten gidersek; Bahse konu saat Rolex'in belki en bilinen modellerinden olan Daytona'nın son derece az rastlanan ve kıymeti günden güne artan, nev-i şahsına münhasır bir türü.. clk ve benim anlatmaya çalıştığımız ise bu saatin varlığı ve şu an layık görüldüğü fiyat etikenin sebepleri.. Sen tartışmanın lüzümsuzluğundan girmişsin ki hiç alakası yok ( dikkat eksikliği ), bu da yetmezmiş gibi bir de mevzuyu çikolatayla bağlamışsın, imlaya hitaba hiç girmiyorum ( üslup bozukluğu )..
Her üyemizin ansiklopedik nispette saat bilgisine haiz olmasını beklemediğimiz gibi senin de fikrine başvurulacak konular olduğundan eminiz ancak yapacağın yorumlarda biraz dikkat ve özen hepimiz için paylaşımın kalitesini arttıracaktır..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj asymptote » 10 Ağu 2011, 15:12

asymptote yazdı:Katalogda bu özellikten bahsetmiş mi peki Rolex? Yoksa bir sır olarak mı saklamış? Zaman geçsin de herkesi şaşırtayım mı demiş acaba?.. Buna yakın başka örnekler de var mı? Çok fazla soru işareti oldu farkındayım :D

Razz yazdı:@clk; Dostum demeye çalıştığım mevzu, Rolex bu seri Daytona'larını üretirken kullandığı materyallerin seçiminde ve/veya Ar&Ge çalışmalarında zaman içinde çeliğin doğal renginden metalik kahverengiye dönecek chapter ring üretme amaçlı hareket etmedi.. Bu durum rastlantısal sebeplerden ötürü ortaya çıktı..

Merak ettiğim de buydu.. Marka imajı o kadar güçlü ki herodj un dediği gibi adamlar hatalı üretim yapsa bu da prim yapacak neredeyse :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: comtec, therapeute ve 65 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners