TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hong Kong'dan Saat Almak

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Hong Kongdan Saat Almak

Mesaj drk » 17 Ağu 2011, 10:26

Her saat için değil, muhtemelen frank ile satılan saatleri ülkemize oranla çok daha ucuza bulabilirsiniz. Saati seçerken mutlaka satılabilecek, elinizden kolayca çıkarabileceğiniz modelleri seçin ancak belirttiğiniz fiyat aralığında durum pek iç açıcı değil. Eğer saate ayıracağınız bütçeyi artırırsanız, bir rolex submariner hatta bulabilirseniz daytona alabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj razz » 17 Ağu 2011, 10:48

Fiyat mevzusu konusunda bilgi sahibi olduğum Rolex markası özelinde bir örnek vereyim;

Rolex 116610 SS Submariner.. TR liste fiyatı ( 9800,00 CHF ) 12,550 USD.. Aynı saat gray market olarak TR piyasasında 7500,00 USD civarına bulunabiliyor.. Sizin bu saati 7500,00 USD'den daha ucuza aldığınızı varsayalım.. Satabileceğiniz bir kanalınız var mı..? Hazırda bir alıcınız mevcut mu..? Yoksa alıp şansınızı sahibinden.com'da mı denemeyi düşünüyorsunuz..? Eğer son seçenekse düşünceniz hiç tavsiye etmem, ağrısız başınıza ağrı sokmaktan başka bir işe yaramaz..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj drk » 17 Ağu 2011, 11:00

Gray-market'ı tamamen unutmuşum, ben direk bayii liste fiyatı üzerinden düşünmüştüm. Bu koşullarda kendiniz için almayacaksanız bu iş pek mantıklı görünmüyor. Bu arada rolex alım-satım arasındaki fiyat farkı en düşük markalardan biri.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj drk » 17 Ağu 2011, 11:07

Eğer 7500 saatçiden alabileceğim en düşük rakamsa ve sizde 7000 diyorsanız tercihimi elbette saatçiden yana kullanırım. Sizinle alakalı bir durum değil ama bir tarafta saatçi diğer tarafta tanımadığım bir şahıs, siz olsanız ne yapardınız?
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj hongkong » 17 Ağu 2011, 11:32

yok yukarıda arkadas yazmıs ondan bahsedıyordum saatcıde 12500 dolar sahıbınden de mesela 7500 en ucuzu bende 7000 dolara getırsem satamazmıyım dıye sormustum sızın dedıgınız kesın dogru saatcıde 7500 olanı 7000 dolara baskasından bende almam
Kullanıcı avatarı
hongkong

Mesaj drk » 17 Ağu 2011, 11:35

Sizin 7000e satabilmeniz için bu rakamdan daha aşağıya almanız gerekiyorki kar edin, şahıs olarak bu imkansıza yakın.(submariner için konuşuyorum)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj razz » 17 Ağu 2011, 11:41

Gray Market saatler ( pekçok farklı üründe olduğu gibi ) mağaza garantisi ile satılır.. TR piyasasından alacağınız gray bir Rolex kuvvetle muhtemel 1 sene mekanik garanti kapsamında olur ancak herhangi bir sorunda size teknik servis hizmeti verecek kurum yetkili değil mağazanın anlaşmalı olduğu saat tamircisi olacaktır.Dolayısyla güven şahısla yapılan alışverişe nazaran evet daha iyi ancak hala soru işaretleri var..

Drk alıcının satıcıya güvenmeyeceği durumlara örnek getirerek kendi açısından olaya bakmış ki bu sahibinden.com'da satış ilanı verdiğinizde başınıza gelecek en ufak sorundur zira siz TR'nin en uygun fiyatlı Submariner'ını satıyor da olsanız 7000,00 USD'a ürününüzle ilgilenecek kişilerin hemen hemen hepsi '' 3000 verim, olur mu? Olursa bugün gelir alırım hacııııı..'' veya '' Efendim Samsun'da emekli öğretmenim.. Saatinizi çok beğendim.. Siz de dürüst birine benziyorsunuz.. Benim bütçem 3000 malesef.. Eğer kabul ederseniz çok memnun olurum.. Saygılar.. '' arasında gidip gelen minvalde kişiler olacaktır..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Re: Hong Kong'dan Saat Almak

Mesaj hongkong » 17 Ağu 2011, 11:47

o zaman dostlar kımse yurtdısından saat getırmıyor mu yada kımse yurtdısından almıyor mu ? yada Rolex 116610 SS Submariner cok uc ornek oldu mesala trde 2000 dolar olan saat yurtdısından getırıp 2500 tlye kutusu ve sertıfıkalı satsam kımse almaz mı yada hangı fıyata alıcı olur?
Kullanıcı avatarı
hongkong

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: depechemode, kirpi ve 213 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners