TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Saatlerin Orjinal Olup Olmad覺覺n覺 Anlamak?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Saatlerin Orjinal Olup Olmad覺覺n覺 Anlamak?

Mesaj Zafer » 25 Au 2011, 00:21

襤yi akamlar hayat覺mda ilk kez bir saatim olacak:) Fakat bir ka癟 羹phem var saatlerin orjinal olup olmad覺覺n覺 nas覺l anlar覺z.
Kullan覺c覺 avatar覺
Zafer

Kay覺t: 25 Au 2011, 00:18

Re: Saatlerin orjinal olup olmad覺覺n覺 anlamak?

Mesaj asymptote » 25 Au 2011, 00:25

nce fiyat覺na ve sat覺c覺s覺na bakars覺n覺z :D Sa 羹stte arama kutusuna yazarsan覺z sorunuzun yan覺t覺n覺 al覺rs覺n覺z. Bu konuyu a癟man覺za hi癟 gerek yoktu, arad覺覺n覺z bilgiler forumda mevcut.
Happy searching :)
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Re: Saatlerin Orjinal Olup Olmad覺覺n覺 Anlamak?

Mesaj Bond » 25 Au 2011, 00:55

rnek bir link verelim dierleri i癟in asymptote'nin dedii gibi arama kutusu :)

Sahte Saat Nas覺l Anla覺l覺r? :arrow: viewtopic.php?f=12&t=6224#axzz1VzAGhEdk
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Ya: 51
Kay覺t: 14 Eki 2009, 21:36

Mesaj acemi » 25 Au 2011, 08:03

Arkadalar yazm覺 daha 繹nce saolsunlar. Ben bu iin ustas覺 deilim, ama saat almaya karar vermemle beraber arat覺rmaya balad覺m. hem forumlarda hemde ger癟ek saat癟ilerde ve sahte saat sat覺覺 yapan yerlerde yapt覺m bu arat覺rmam覺 ve sonu癟ta amat繹rce u sonu癟lara vard覺m:
1-Kesinlikle 癟ok ucuza saat al覺yorsan覺z ya sahte yada 癟al覺nt覺d覺r. Hatta bir amerikal覺n覺n forumda yazd覺覺 uydu" eer seiko yu 150 dolardan ucuza ald覺ysan覺z sahtedir" yani saatin 癟ok ucuz olduu iddaa edilen amerikada bile 150 dolardan aa覺 seikoya pek ger癟ek g繹z羹yle bakm覺yorlar.
2-ok pahal覺 saatlerin haricinde replica olmaz sahtesi olur. Onada 繹yle bir a癟覺klama getireyim kendimce:replica derken; birebir ayn覺s覺 ama orjinal fabrikas覺nda 羹retilmemi iken malzeme kalitesi olarak ayn覺 kalitede 羹retilmi ve dikkatli i癟ilii olanlar覺 kastederken; sahte derken sadece saatin benzetilmeye 癟al覺覺ld覺覺 ama elinize ald覺覺n覺zda pekde benzemeyen adi saatlerden bahsediyorum.
Bu durumda da 繹yle bir a癟覺klama yapmaya 癟al覺ay覺m: replica denen saatler i癟in u ana kadar duyduum en d羹羹k maaliyet 300 dolar bunun kar覺n覺 nakliyesini arac覺lar覺n kar覺n覺 vb d羹羹n羹rsek 400 dolardan ucuza olmak m羹mk羹n deil. - Tabi burada hep kaliteli mekanizmal覺 otomatik saatlerden bahsediyorum- o zaman d羹nya piyasas覺nda 1000 dolar eden bir saat i癟in 400 ve hatta fazlas覺 replicaya 繹denirmi takdir sizin. Sahte saat olay覺nada gelince malzeme kalitesi ne kadar iyi olursa olsun alaca覺n覺z saati sat癟ilerde biraz elinize al覺p ger癟ek saati incelediinizde sahtesinin ucuzluu rahat anla覺l覺r. Kimse kusura bakmas覺n 癟in ii 10 dolarl覺k hadi bilemedin 40-50 dolarl覺k saatlerin sahtelii 癟ok barizdir. onu ger癟ek sanmak i癟in ger癟eini eline hi癟 almam覺 olmak gerekir.
zetle T羹rkiye de piyasa saat癟覺lar覺n sat覺 fiyat覺 5000 tl yi ge癟meyen bir saatin ger癟ekten 癟ok kaliteli bir replicas覺na ratlamad覺m. Ancak 癟in ii dndik sahteleri var onuda ger癟ek zannetseniz bile ilk bata ger癟ei ile yanyana koyup elinizle bir tart覺p aradaki kalite fark覺n覺 anlar覺z gibi geliyor. Tabi bu ii benden 癟ok iyi bilrn arkadalar覺n ekleyebilecei eyler olabilir
Kullan覺c覺 avatar覺
acemi

Kay覺t: 16 Au 2011, 22:25

Mesaj sedir » 25 Au 2011, 10:01

acemi yazd覺:...eer seiko yu 150 dolardan ucuza ald覺ysan覺z sahtedir...

Bunun genel olarak Seiko markas覺 i癟in doru olmad覺覺n覺 d羹羹n羹yorum. Belki yeni kuak mekanizmal覺 Seikolar i癟in doru olabilir ama Amazon gibi g羹venilir olduunu d羹羹nd羹羹m internet sitelerinde 100USD alt覺nda Seiko5'ler 癟ok fazla say覺da mevcut.

acemi yazd覺:...ok pahal覺 saatlerin haricinde replica olmaz sahtesi olur. Onada 繹yle bir a癟覺klama getireyim kendimce:replica derken; birebir ayn覺s覺 ama orjinal fabrikas覺nda 羹retilmemi iken malzeme kalitesi olarak ayn覺 kalitede 羹retilmi ve dikkatli i癟ilii olanlar覺 kastederken; sahte derken sadece saatin benzetilmeye 癟al覺覺ld覺覺 ama elinize ald覺覺n覺zda pekde benzemeyen adi saatlerden bahsediyorum...

Bu tan覺m sitede farkl覺 ekillerde yorum alabilir. Ben "acemi"nin tan覺m覺nda olduu gibi kavram kargaas覺 olmamas覺 i癟in bir saatin orijinal 羹reticisi taraf覺ndan 羹retilmedii durumlar i癟in yaln覺zca "sahte" kelimesinin kullan覺lmas覺n覺n doru olduunu d羹羹n羹yorum. Replikasyon ise benim anlad覺覺m ve "ger癟ek" anlam覺n覺n b繹yle olduunu d羹羹nd羹羹m ekilde, bir saatin 羹retimi bittikten y覺llar sonra tekrar 羹retilmesidir. Kelime anlam覺 ikinci n羹sha, kopya anlam覺 olan bu kelime ile sahte kelimesi aras覺ndaki ince s覺n覺r, yine tekrar ediyorum "benim zihnimde" replikasyonun ger癟ek 羹retici taraf覺ndan sahtenin ise ad覺 gibi sahtekarlar taraf覺ndan 羹retilmi olmas覺d覺r. Baz覺 saatler 羹retimden kalksa bile talep nedeniyle, firman覺n u veya bu y覺ld繹n羹m羹 sebebiyle y覺llar sonra aynen veya k羹癟羹k deiikliklerle 羹retilebilirler. Bunlara replika demek gerekir.
Ancak g羹nl羹k kullan覺mda replikasyon ile sahte 羹retimin ayn覺 anlamda kullan覺ld覺覺n覺 g繹r羹yorum.
Vakit nakittir.
Kullan覺c覺 avatar覺
sedir

Ya: 62
Kay覺t: 07 Nis 2010, 21:03

Mesaj herofb » 25 Au 2011, 10:32

sedir dediin gibi maalesef 羹lkemizde ad覺 覺k dursun diye replika deniyor fakat her iki grupta sahte

replika yaln覺zca ve yaln覺zca bir firma kendi saatini tekrar 羹retirse replika denir geri kalanlar覺n tamam覺 sahtedir , 癟akmad覺r

繹yle 300 , 400 USD'ye de 癟akma olmaz onlar yaln覺zca m羹teriyi kand覺rma politikas覺d覺r , sahte her saat en ucuz maliyetle en 癟ok paray覺 kazanma amac覺 g羹der bu y羹zden kimse de iyi malzeme ile kaliteli !!!! 癟akma 羹retmez
Kullan覺c覺 avatar覺
herofb

Ya: 44
Kay覺t: 11 Nis 2010, 16:12

Mesaj acemi » 25 Au 2011, 11:06

Tan覺mlar hakk覺nda 癟ok bilgim yok onun i癟in kimsenin kafas覺n覺 kar覺t覺rmak istemem. Ama bildiim kadar覺yla replika, ger癟ek sanat eserleri i癟in kullan覺lan bir tabirdir ve birebir tekrar yap覺lan demektir. Bunun eserin as覺l sahibi taraf覺ndan tekrar yap覺lmas覺 anlam覺na geldii baz覺 yerlerde s繹ylensede eserin sahibi 繹ld羹kten y覺llar sonra yap覺lan taklitlerede replika tan覺m覺 kullan覺lm覺t覺r.As覺l n羹ans ta burada zaten bir saatin sanat eseri gibi olmas覺 laz覺m ki replikas覺 yap覺ls覺n.Ancak 300-400 dolarl覺k replika derkende kas覺t覺m buydu hi癟bir gelitirme tasar覺m masraf覺 olmadan sadece birebir i癟ini ayn覺 malzemelerle taklit etmek bile en az 300 dolar maliyete neden olur demek istedim bu arada seikolarla ilgili bu s繹zde bana ait deil amerikan bir saat forumunda okudum buraya naklettim bulup linki koymak istedim ancak u an arat覺nca tekrar bulamad覺m. Ancak arkada覺n da dedii gibi bu ifade daha yeni nesil perpetual takvimli kinetic yada spring drive sportura vb. modelleri i癟in olabilir.
Kullan覺c覺 avatar覺
acemi

Kay覺t: 16 Au 2011, 22:25

Mesaj razz » 25 Au 2011, 11:36

@acemi; Sahte saatler, i g羹c羹n羹n ucuz olduu 羹lkelerde, merdiven alt覺 tabir edilen at繹lyelerde yap覺lan maddi deeri yok'a yak覺n 羹r羹nlerdir.. Bunlar覺n aralar覺nda s覺n覺f, kalite, derecelendirme vs. gibi mevzular覺n olmas覺 bu 羹r羹nlerin ger癟ek birer saat gibi deerlendirilebilecei anlam覺na gelmez.. Sahte saatlerde kullan覺lan materyallerin k覺ymeti ( 癟elik, titanyum, alt覺n, p覺rlanta ) maliyeti etkiliyor olsa bile sonucu deitirmeyecektir; saat sahtedir.. 襤sterse masif alt覺ndan yap覺ls覺n, isterse orijinaline en yak覺n deerlerde 羹retilmi paslanmaz 癟elik kasa 羹zerine orijinal tepe ve bezel eklenerek bir nevi proje haline gelmi bir Submariner olsun veya ger癟ek bir Unitas 649X serisi kalibreye sahip bir Panerai olsun sonu癟 yine ayn覺d覺r; Saat sahtedir, imitasyondur, taklittir, 癟akmad覺r, tel maad覺r..

Bond'un ekledii linkte sahte saatler ile ilgili yaz覺lanlar覺 dikkatle okursan bir saatin sahte olup olmad覺覺n覺 anlaman覺n asl覺nda gayet kolay olduunu ( istisnai durumlar olabilir ki bu da o linkte yer alan mesajlar覺n i癟inde var ) g繹rebilirsin..

Sanat eserlerinde kullan覺lan replika kelimesinin saat terminolojisindeki kar覺l覺覺 bir markan覺n ge癟mi d繹nemde 羹rettii bir saati/seriyi tekrar 羹retmesi anlam覺na gelir.. Burada bahsi ge癟en saat ger癟ektir.. rn. TAG Heuer Monza '' Heuer Re-Issue ''.

5,00 USD maliyetle 羹retilmi adi bir taklitten bahsederken '' As覺l n羹ans, replikas覺 yap覺lmaya deecek saat de bir sanat eseri nispetinde esiz olmal覺d覺r '' gibi ulvi 癟覺kar覺mlara varman覺n l羹zumu yoktur..

Replika kelimesinin sahte saat piyasas覺nda kullan覺l覺yor olmas覺 bu 羹r羹nleri tan覺mlamada kullan覺lan '' sahte, imitasyon, taklit, 癟akma, tel maa '' kelimelerinin potansiyel al覺c覺 da yaratmas覺 muhtemel olumsuz kan覺y覺 azaltmak i癟indir..

Son olarak; piyasada sat覺lan sahte saatleri alanlar覺n hemen hemen hepsi ne ald覺覺n覺 gayet iyi bilir..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullan覺c覺 avatar覺
razz

Ya: 48
Kay覺t: 18 Ara 2009, 16:05

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    G繹r羹nt羹leme
    Yazar

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: kogan, Majestic-12 [Bot] ve 217 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners