TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Biraz Eskilere Gidelim - Vintage Rolex, Panerai ve Diğerleri

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Biraz Eskilere Gidelim - Vintage Rolex, Panerai ve Diğer

Mesaj Thevenin » 28 Eyl 2011, 19:18

Tesekkurler Drk.

Buranin turkusu de varmis: Ak aygirim kosulur, yalcin daglar asilir, orman yesil gecilir... de iste devami yok, bir efsane. Yalniz defacto Rolex Aficionados ahalisinde hissiyat buldugu soylenegelmis.

Bu bilgiler isiginda Clk Baskan aciklarsa orman yolundan sonra nereye saptiklarini, tam koordinatlara ulasacagim beyler. :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Clk » 29 Eyl 2011, 08:34

Kayisi seftali kardesligi :lol: Kurun beyler kurun... Ama herseyden önce bana güzel, degerli bir kayisi seftali vintage fotosu koyun ve özelliklerini belirtin lütfen. Oymega'da kabulümüzdür :lol:

Carsi pazar dediginiz yer Hollanda. Bu toplantiya katilanlardan bir cogu GTboard üyesidir. Adamlar hem otomobil hem de saat asigidir. Lange, PP, Blancpain ve bazen VC koleksiyonlarinda mutlaka vardir. Vazgecilmez saatleri ise Vintage Rolex ve Vintage Panerai'dir...

Mech'in dedigi gibi kayisi seftalinin pazarda isi ne... Onlar genelde hayatlarini serviste gecirir :D Yukarida ki fotograflari ceken adamlar saatten anlamaz zaten, saat dünyasinda salak olarak nitelendirilirler :D üzerinde Rolex yazan herseyi alirlar :D ama oymega ve kayisi seftaliye dokunmazlar... haberleri yoktur bu saat markalarindan, gecmislerini bilmezler, internetleri de yoktur bunlarin, hep eski saat aldiklari icin saat bayiileri ile de iyi iliskileri yoktur. Kimse bilgilendirmez bunlari, cahil dogup cahil öleceklerdir :lol:

Siz kurun kardesliginizi de bana da eglenecek konu ciksin :lol:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj mech16 » 29 Eyl 2011, 09:27

Okunuşu bile güzel beaa...Aywisi :D

Valla ben olaya hafiften dalga geçerek girmiştim ama
kafa adamlar olduktan sonra ben her türlü kardeşliğe varım...
Rolex, Panerai saatlerim gözümün içine bakarken ve IWC saatim yokken biraz abes kaçacak
lakin emre08'nin portekizlisinin hatrına çekecez artık pirhana tantanasını :lol:
Kullanıcı avatarı
mech16

Mesaj Emre » 29 Eyl 2011, 11:39

mech16 :D :D Haklisin valla. Burada yazilanlari ciddiye alsaydik iki gun sonra herkes birbiriyle kavga edip huysuz ihtiyarlar gibi küser giderdi.

Clk, bahsettigin adamlar saatlerini bi kere bile koluna takmayip kasada bekleten tipler :? Dedim ya, sanal bi dunyalari var onlarin. Kendileri vintage Rolex'leri degerli kilmak icin ellerinden geleni yapiyolar, sonra kendileri yuz binlerce dolar verip o saatleri satin aliyor, tatmin oluyolar. Paranin battigi tiplerden bahsediyoruz. IWC'ye, Omega'ya salliyor olman bu gercegi degistirmicek :) Ayrica sunu da belirteyim, IWC bence yil icinde urettigi saatleri limitleyerek mantikli bi politika izliyor. Bunun ilk sonuclarini limited edition Portuguese'lerde, da vinci tourbillon'larda, limited pilot'larda vs, gorebilirsin. Auction'larda yeni olmalarina ragmen surekli beklenenden yuksek fiyata alici buluyolar. Ama bundan 20 sene sonra Rolex'leri de gorcez, IWC'leri de :) Ha adamin biri kasasinda beklettigi Rolex'inin kadraninin beti benzi atti diye "Eureka!" diye ortalikta dolanirsa ona bisey diyemem :)

Rolex'in pazarda (bu pazar degil, genel piyasa) izledigi politikaya hayranim orasi baska mesele.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj herofb » 29 Eyl 2011, 12:29

emre08 yazdı:
Kendileri vintage Rolex'leri degerli kilmak icin ellerinden geleni yapiyolar, sonra kendileri yuz binlerce dolar verip o saatleri satin aliyor, tatmin oluyolar.

Ha adamin biri kasasinda beklettigi Rolex'inin kadraninin beti benzi atti diye "Eureka!" diye ortalikta dolanirsa ona bisey diyemem :)

Rolex'in pazarda (bu pazar degil, genel piyasa) izledigi politikaya hayranim orasi baska mesele.

tamamına katılıyorum , Rolex gerçekten son derece kaliteli ama bence overrated , tabiki bu overrate olayı saygı duyulması gereken inanılmaz derecede başarılı pazarlama stratejisinden kaynaklanıyor.

Tüm bunlar Submariner'a duyguğum hayranlığı değiştirmez ve bu da markanın başarısı , hem overrated bir marka dedirtip hemde hayal edilmek
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Clk » 29 Eyl 2011, 16:26

emre08 yazdı:mech16 :D :D Haklisin valla. Burada yazilanlari ciddiye alsaydik iki gun sonra herkes birbiriyle kavga edip huysuz ihtiyarlar gibi küser giderdi.

Clk, bahsettigin adamlar saatlerini bi kere bile koluna takmayip kasada bekleten tipler :? Dedim ya, sanal bi dunyalari var onlarin. Kendileri vintage Rolex'leri degerli kilmak icin ellerinden geleni yapiyolar, sonra kendileri yuz binlerce dolar verip o saatleri satin aliyor, tatmin oluyolar. Paranin battigi tiplerden bahsediyoruz. IWC'ye, Omega'ya salliyor olman bu gercegi degistirmicek :) Ayrica sunu da belirteyim, IWC bence yil icinde urettigi saatleri limitleyerek mantikli bi politika izliyor. Bunun ilk sonuclarini limited edition Portuguese'lerde, da vinci tourbillon'larda, limited pilot'larda vs, gorebilirsin. Auction'larda yeni olmalarina ragmen surekli beklenenden yuksek fiyata alici buluyolar. Ama bundan 20 sene sonra Rolex'leri de gorcez, IWC'leri de :) Ha adamin biri kasasinda beklettigi Rolex'inin kadraninin beti benzi atti diye "Eureka!" diye ortalikta dolanirsa ona bisey diyemem :)

Clk, ile baslayan paragrafin ilk cümlesini okuduktan sonra gerisini okumadan yaziyorum!!! Kac tanesini taniyorsun bu adamlardan?
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Emre » 29 Eyl 2011, 17:06

Clk yazdı:Clk, ile baslayan paragrafin ilk cümlesini okuduktan sonra gerisini okumadan yaziyorum!!! Kac tanesini taniyorsun bu adamlardan?

Clk, tanimaya gerek yok bunlari, kadranlarinin renkleri degisince kendilerini acik ediyolar zaten :) Sevdikleri saatleri daily kullananlardan bahsetmiyorum.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj sedir » 29 Eyl 2011, 17:21

Konu Rolex olunca, tartışmadakilerden biri de Clk ise gerçekten Clk isminin hakkını vermeye başlıyor.
Onun için ben Amazon nehrinde gezmesem de olur. ;)
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Merdo ve 169 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners