TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

IWC & Co... (Piranha Neden Bu Kadar Saldırgan?)

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

IWC & Co... (Piranha Neden Bu Kadar Saldırgan?)

Mesaj Clk » 10 Eki 2011, 20:00

Arkadaslar,

beni piranha olarak bellediniz; biliyoruz :D Rolex saatcilik tarihine yön verdi ve ben de Rolex'in bu yaptiklarini dile getiriyorum diye fanatikte yaptiniz :lol: clk denen fanatik piranha'nin baska markalara saldirmasi ile Rolex'i yüceltmeye calismasi ise ürettiginiz yeni kulp :champ: :thumbup:

Yasamin hangi alaninda olursa olsun sifirdan bir noktaya gelmek sahislar yada sirketler icin asilmasi cok zor olan bir yoldur. Ancak, daha da zoru geldiginiz noktada (hele ki bu nokta liderlik ise) kalmayi basarabilmek; kim bilir belki de daha ileri gidebilmektir... Bu neden yazdi bu fanatik piranha demeyin :D

Hans Wilsdorf denen gariban (kim oldugunu sormazsiniz umarim) Wilsdorf&Davis'i 1905 yilinda kurdugunda Schaffhausen'da birakin IWC firmasini; Schaffhausen'da ki koyunlar bile karinlarini doyurmak icin ot seciyordu. IWC denen marka öyle yüce bir markaydi ki saatleri inanilmaz rakamlara alici buluyordu.... Sonra gariban Wilsdorf piyasaya Rolex denen sacmaligi sürüyor ve saat dünyasinin altini üstüne getiriyordu. Büyük paralara satilan saatlerin yapamadiklarini yapan, düsünemediklerini düsünen, ulasamadiklarina ulasan bir marka dogmustu... Saat dünyasina yeni bir soluk gelmis, yelkenine rüzgar degmis, rotasi bile degismisti :champ:

Kurdun olmadigi yerde keciye abdurrahman celebi denirmis ya :lol: ayni hesap... Blancpain, IWC v.b. markalar o dönemde abdurrahman celebiymis ;) Rolex'in yapmis piyasaya getirmis oldugu yenilikleri takip edemeyen ve ardi ardina yedigi darbeler ile sallanmakta olan büyüüüüüük Isvicreli saat üreticilerine son darbe Japonlardan geliyor ve Isvicre saat endüstrisi ölüm sessizligine bürünüyordu...

Iste bu noktada gercek büyük ile kendini büyük zannedenler ayriliyor... Bir cok saat üreticisi quartz krizinde iflas ederken ayakta kalmaya calisan saat firmalari da cesitli alternatifler ile ticari yasamlarini sürdürmenin pesinde idi... Rolex bile quartz saat üretmisti ama cizgisini bozmadan.

uppps... Cizgi mi dedim!!!! Simdi sizler ile IWC tarihinden bazi saatlerin fotograflarini paylasacagim...

Biz satmayi basaramadik !!! Kim satiyor? Rado... O zaman bizde üretelim IWC'si

Resim

Bu quartz neyle calisiyor? Pil? Elektric.. yok hocam o electronic IWC'si :D

Resim

Biz bu isi beceremedik birak Porsche gelsin yapsin IWC'si

Resim

Seiko Omega Bullhead'midir nedir yapmis. Bizde niye yok IWC'si

Resim

Daha kac tane böyle model var... Bu modellere bir göz atin. Sizce hangisi bir markanin karakterini gösteriyor? Burada asirlar boyu kusaktan kusaga gececek saatleri mi görüyoruz yoksa göze eski gözüken dizaynlari mi? IWC bu saatleri ürettiginde Submariner 20 yasini gecmisti !!! GMT 10 yilini doldurmustu !!! Speedmaster 10 yilini doldurmustu !!!

IWC'nin bugün dogru bir cizgide yürümeye calistigi asikar. Halen yapmis olduklari cok ciddi hatalar olsa da yine de gecmislerinde ki bu kara lekelere kiyas ile gelecekleri cok daha parlak gözüküyor. Ancak bir müzayede saati olabilmesi icin en az 20-30 seneye ihtiyaclari var... O zaman bile PP, VC, Panerai, Rolex tarzi markalarin basarisina ulasabilecekleri süpheli.

Bu yazdiklarimin hicbir tanesi sahsi görüs degildir. Acin müzayedelere bakin kac tane omega var, kac tane IWC var? Kült olmus modeller ile yukarida ki modelleri karsilastirin. Basarili olmus modellerin tarihte ki gelisimlerini, zamana hangi asamalardan gecerek adepte olduklarini görün. Sonrada ilk IWC Engineer ve bugünkü IWC Engineer arasinda ki baglantiyi söyleyin. Diver modellerini inceleyin sari olmadi beyaz; beyaz olmadi mavi; mavi olmadi pembe :D Cevir kazi yanmasin :lol:

Dedim ya, kim ki IWC denen marka ile mutlu oluyor (mesela cant arkadasimiz) hicbir diyecegim yok. Ürettikleri saatlere Parnis demek komik duruma düsmektir. Ancak, her marka bulundugu yeri bilmeli, kendisini gelistirmek icin daha fazla calismali. Sadece ben büyügüm demek ile büyük olunmuyor!!!

Fiyat politikalari ve diger noktalar ile ilgili zaman icerisinde yazmaya devam ederim :thumbup:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Re: IWC & Co... (Piranha neden bu kadar saldirgan)

Mesaj Clk » 10 Eki 2011, 20:01

ETI Puf basliginda, bu konuda detayli aciklama yapacagimi yazmistim. Bu neden ile bu basligi actim. Yine saldiri olarak görenlere bildirilir :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj herofb » 10 Eki 2011, 20:14

Tabiki haklı oldugun noktalar var (hatta çoğu) ama su an fiyat politikası dısında cok sıkıntılı bir durum yok bence , gecen yıl ligi 5. Bitirdin sen o yüzden bu yılda sampiyon olamazsın demek haksızlık gibi geliyor

Edit : detaylı calışma icin cok tesekkurler
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj asymptote » 10 Eki 2011, 20:30

Her markanın tarihinde işlediği böyle küçük günahlar elbet vardır, ayrıca IWC nin (her ne kadar son yıllarda tasarım olarak absürd bir çizgiye kaysa da) Ingenieur'la, Portekizle ve son yıllarda Portofino ve Da Vinci ile bir çizgiye sahip olduğunu inkar edemeyiz. Müzayedelerde Rolex kadar boy göstermiyor olması da bu markayı değersiz kılmaz, üretim miktarı onda biri bile değil elbette Rolex daha çok gözükecek. Ayrıca nefret sevgiden gelir, bence sen ayvisi yi seviyorsun reyiz ;)

Edit: IWC tasarım, Rolex makine olarak başarılı. IWC kadranının altına Rolex makine koyduk mu tamamdır! İleride vintage parçalar bulup ölçüleri de uydurarak bunu başardım mı benden mutlusu olmaz netekim :D
En son asymptote tarafından 10 Eki 2011, 20:37 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Re: IWC & Co... (Piranha Neden Bu Kadar Saldırgan?)

Mesaj Clk » 10 Eki 2011, 20:35

Asymptote, benim gelecekte sahip olmak istedigim saatlerden bir tanesi altin portekizli zaten. Insan beklentisi olmayan birsey ile ugrasmaz, elestirmez diye yazmistim zaten. Yalniz, Engineer bakis acina katilmiyorum Asymptote. Günümüz dizayninin ilk engineer ile alakasi yok. Cizgide giden 2 model var portekizli ve da vinci ;)

Herojd, bende zaten adam gibi bir marka olsun da bize de alternatif (bu fiyat klasmaninda) ciksinin pesindeyim. Yoksa, bütce yeterli olsa kim ugrasit IWC ile Omega ile :D Git al bir Patek Phillipe unut bütün bunlari :lol:
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 10 Eki 2011, 21:40

Gelelim fiyat politikasina.

Big Pilot denen bir modelleri var... Al benisi yüksek, mekanizmasi yeterli v.s. koymussun buna 12.000 Euro liste fiyati ama nereye adimini atsan fiyat 7500 Euro ile 7900 Euro arasinda degisiyor. Liste fiyatinin %35 alti !!!!! Diger tüm modelleri icin bu gecerli...

Bu politika bize ne anlatmali? Aldiginiz ürünün degeri zaten bu kadar kafa yormayin mi? Satamiyoruz abi, biraz indirimden kimseye zarar gelmez mi? Yoksa bak 12.000 Euro'luk ürünü sana %35 ile veriyoruz. Gidip Rolex alip ne kazinlanacaksin adamlar max. %10 veriyor mu?

Bence güvenilirlik fiyat politikasi ile baslar. Bak Panerai'ya 8 gün mekanizmalarini nasil belli bir fiyat klasmaninda satiyor. Avrupa'da herhangi bir Panerai bayiisine bana %35 indirim ver dersen seni vururlar :D Dükkana giremezsin bir daha :lol:

Perpetual icin liste fiyati 24.000-28.000 Euro araliginda gezerken bayiiler bu saat icin 19.000 Euro'ya kadar fiyat veriyorlardi. Ben Submariner LV'yi Paristen aldigimda bana teklif edilen saat seramik double (top gun) chrono idi. Neredeyse LV ile ayni fiyata :shock:

Bunlarin tamami markayi zedeleyici unsurlar. Bunu kabul etmeyecek bir mantik yoktur. Önce kendi degerlerini yerle bir et sonra da yikintilarin üzerine büyük bir marka kurmaya calis :?
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 10 Eki 2011, 22:02

Teknik problem konusuna gelince... Problemsiz hicbir marka yoktur !!! Üretim varsa hata da vardir. Rolex, kendi üretim bandini terk etmeden her saati kendi icerisinde kontrol eder ve ikinci bir kontrol anlaminda COSC sertifikasi almaya gönderir. Bu sertifikanin önemini tartismayacagim cünkü anlamsiz. Ancak, Wilsdorf'un amaci müsterisine ne satin almis olduguna dair bir belge diger anlami ile güvence vermekti. Bir COSC sertifikasi kac para ki IWC tarzi firmalar bu tip bir girisimde bulunmuyor? Yap kontrolünü, gönder saati bir de adamlar kontrol etsin. Varsa bir hatan görürsün, müsteriden sikayet yemezsin !!!

Promilere saat hediye ederken, asil gelir kaynagin olan müsterilere problemli saat satmak nasil bir mantiktir anlamis degilim !!! Bu arada benim problemden kastim sadece internette yazilanlar degil, saat sektöründe ki cevremden (saat atölyeleri, bayiileri, ikinci el saticilari v.s.) duyduklarim, gördüklerim ve yasadiklarimla sabittir. IWC'yi bu konuda yalniz basina ortaya atmayalim diye Ebel denen markaninda ayni problemlerden sorunlari oldugunu belirtmekte fayda var....

Daha önce de defalarca yazdim. Bu markalarin tamami saat satmanin pesinde. Hicbiri bizlerin duygulari ile ilgilenmiyor. Biri marketing'i X seklinde uygularken digeri Z yöntemini tercih ediyor. Ancak amac hep ayni... Cebimizde ki parayi almak :D

Dolayisi ile benim para verdigim yada para vermeyi planladigim bir üründen en yüksek performansi beklemek; begenmedigim yönlerini elestirmek ve bunlari paylasmak en büyük hakkimdir. Bu bir karalama kampanyasi degildir. Gözümü acip, olaylari daha iyi kavramaya calismak, ürünün bana ne vaad ettigini anlamaya calismak, sesli düsünmektir.

Tüm bu yazdiklarimin üzerine halen bunun bir markayi yüceltmek icin baska markalara saldirmak oldugunu düsünen varsa; pes :shock: diyorum :lol:
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj asymptote » 10 Eki 2011, 23:05

Fiyat politikasındaki eleştirine yüzde yüz katılıyorum, Pierre Cardin, Fossil, Tommy Hilfiger yada Emporio Armani olsa neyse de premium bir saat markasında bu derece yüksek indirimler olmamalı gerçekten :D
Yalnız şunu merak ediyorum ben:
IWC' nin atıyorum bilmem kaç senesinde üretilen Pilot saatlerinde turuncu renk olan akrep ve yelkovan zaman içinde kırmızı olsaydı bu durumu malzeme ve işçilik kusuru olarak mı değerlendirirdik yoksa farklı bir yaklaşım mı geliştirirdik? Fanatizm bu soruya verilecek yanıtta gizli.. ;)
Ayrıca fanatizmin masum olanı iyidir. Şiddet ve baskı içermedikçe, dini-dogmatik oluşumlara ve radikalizme varmadıkça fanatizm güzeldir ve desteklenmelidir. İnsanı rahatlatır, gazını alır.. :D
Ha ne diyorduk? En büyük Fener! :champ:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: gargamell, şimendifer ve 205 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners