Premium puroda aa覺daki 繹zelliklerin birlikte voralmas覺 gerekir.
1. El yap覺m覺 olmal覺d覺r.
2. Uzun dolgu (Long-filler), yani doranmam覺 yapraktan yap覺lm覺 olmal覺d覺r.
3. Sar覺m kalitesinde ve kullan覺lan t羹t羹nde bir ar覺za olmamal覺; i癟im ve sar覺m kalitesi kontrol testinden baar覺yla ge癟mi olmal覺d覺r.
4. Kendine 繹zg羹 ve doal yollarla ortaya 癟覺km覺 bir tad覺 ve kokusu olmal覺d覺r.
5. Eit ve dengeli yanmal覺d覺r.
6. Duman 癟ekiminde insan覺 zorlamamal覺d覺r.
7- Premium puroda sar覺lma iinin tamemen elle yap覺lmas覺 artt覺r.
D覺 sarg覺l覺覺 elle sar覺lm覺 olsa, uzun-dolgu ve 癟ok kaliteli t羹t羹n kullan覺lm覺 olsa dahi k覺smen ya da tamamen makine sar覺m覺 bir puroya kimse premium puro demez. Premium puro i癟in fiyatta bir 羹st s覺n覺r bizce yoktur. Ama 1 ABD Dolar覺'n覺n alt覺ndaki bir puroya da kimse premium diyemez. K羹ba'da dahi vitolas覺 k羹癟羹k bir puroyu (puritos deilse) 1 pesodan aa覺ya alamazs覺n覺z. 1 peso K羹ba'da 1 ABD Dolar覺'ndan daha deerlidir.

Baz覺 puro sitelerinde"繚 sadece butik purolar sat覺l覺r ve bu purolar i癟in de premium puro tabiri kullan覺l覺r. Butik purolar premium purolar覺n 繹zelliklerini ta覺rlar; ancak piyasa paylar覺 b羹y羹k deildir. Zira 羹retimleri olduk癟a s覺n覺rl覺d覺r. Bir butik puro 羹reticisi y覺lda 1-1,5 milyondan az 羹retim yapar. Bu purolar her yerde bulunmaz. Bilindii gibi puro t羹t羹n羹n kalitesiyle ilgili tahminlerimizin 繹tesinde bir ayr覺nt覺 seti vard覺r . Kaliteli t羹t羹n 羹retimi s覺n覺rl覺d覺r. 1990'li y覺llarda bir癟ok butik puro 羹reticisi, artan talebe yetiebilmek i癟in 羹retim miktar覺n覺 癟ok art覺rd覺. Sar覺m kalitesi, duru, t羹t羹n kalitesi, i癟im kolayl覺覺, tat ve koku bak覺簫m覺ndan kalite daha az 繹nemsenir oldu. Bu 繹zensizliin b羹y羹k markalarda da var olduunu iddia ederek baz覺 puro 羹reticileri daha kaliteli ancak daha az bilinen isimlerle 羹retim yapmaya balad覺. Genelolarak fiyatlar覺 2 ila 5 ABD Dolar覺 aras覺ndan deien butik purolar覺n premium purolardan daha da kaliteli veya kalitesiz olduunu iddia etmek pek m羹mk羹n deildir.
Kaynak: Purosever.com