TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tag Heuer Carrera ve Longines Hydroconquest Yorum / Tavsiye

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Tag Heuer Carrera ve Longines Hydroconquest Yorum / Tavsiye

Mesaj fsinan » 11 Eki 2011, 08:52

Otomatik, chrono olmayan ve çelik bilezikli bir model bakıyorum. Birbirinden çok farklı stiller olmasına rağmen iki temel modele düşürdüm opsiyonları. Birisi Tag Heuer Carrera 39mm modelleri, diğeri ise Longines Hydroconquest.

Bütçeyi de aşmadan, en geç 3-4 ay içerisinde ABD seyahati ile bu alışverişi tamamlayacağım, maliyet olarak Tag'lar 1700-1800$, Longines ise 1000$ civarına gelecek eğer tax free bir alışveriş olmazsa.

Longines ETA grup markası olarak, elabore grade mekanizma kullanmanın avantajı ile gözümde büyüyor, Carrera ise bileziği ve klasik güzelliği ile. Ayrıca takometreli, biraz daha spor bir model olan Carrera da var. Longines'ler içinde mavi olana meylediyorum, Carrera'lar içinde ise klasik siyah olana..

Fİkirlerinizi almak istiyorum, ayrıca alternatif olarak tavsiye edebileceğiniz modeller varsa duymak isterim.

Resim

Uploaded with ImageShack.us

Resim

Resim

Resim
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Re: Kararsızlık ve satın alma süreci, fikirlerinizi bekliyor

Mesaj Clk » 11 Eki 2011, 09:14

Ben acik ara Carrera Sport diyorum. Hem klasik hem casual uyumlu 8-)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj asymptote » 11 Eki 2011, 10:08

Carrera automatic lerin siyah yada beyaz kadranlı olanını öneririm. Beyaz kadran böyle klasik ve ağırbaşlı bir modele sanki daha uygun ama zevk meselesi tabi. Bu model her iki kadran rengiyle de güzel :thumbup: Ayrıca Tag in kullandığı mekanizmalar da üst sınıf diye biliyorum ben:
Resim
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj SeRxx » 11 Eki 2011, 10:12

Verdiğiniz modellerden Takometreli Carrera açık ara önde hem deri kayışla da mükemmel olur.
Longines'in de mavi kadranlısını da çok beğeniyorum fiyat olarak da diğerlerinden uygun...

Şu modelleri de listeye ekle istersen ;)

Carrera Twin Time

Resim

-Longines L2.666.4.51.6 (Power Reserve Indicator)--Longines L2.666.4.78.6 (Power Reserve İndicator)

Resim----Resim

Longines L2.689.4.78.6
Resim

*Benim tercihim kesinlikle Longines (Power Reserve Indicator) modellerinden biri olurdu
iyi alışverişler :champ:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj yakuza » 11 Eki 2011, 12:57

Geçen gün dolaşırken ben de bu saati denedim ve çok hoşuma gitti. Belki yardımcı olur size de. Modeli: Longines Conquest L3.657.4.56.7

Resim
upload images
Kullanıcı avatarı
yakuza

Mesaj Eterna » 11 Eki 2011, 14:26

Benim için zor soru. İkisi de çok çok güzel saatler. Carrera İnşallah hepimizin kolunda olur bir gün.

Longines Hydroconquest sahip olduğum bir saatti.. Takması, kullanması çok konforlu, çok keyifli bir saat. Bir gün elden çıkardığım saatlerden bazılarını tekrar alma şansım olsa ilk ikide olacak Longines Hydroconquest.

Sevgiler,
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj Offside » 11 Eki 2011, 14:48

ciddi zor bir soru olmuş seçim yapamadım longineslerin fiyatları baya iyi tek eksiği bana göre biraz fazla submariner muadili gibi durması.bu seviye saatler konu olunca diğer bir alternatif çoğu zaman oris diverlar oluyor.
Kullanıcı avatarı
Offside

Re: Tag Heuer Carrera ve Longines Hydroconquest Yorum / Tavs

Mesaj fsinan » 11 Eki 2011, 16:15

Oris Diver'a çok meylettim, hatta almaya da niyetlenip gidip kolumda falan denedim, ama bence fazla yumuşak hatları bileğimde hoşuma gitmedi, yoksa dial dizaynı vs bence müthiş, ancak, kasanın hatları hoşuma gitmedi 1'e bir takınca.

Netten araştırdığımda gördüm ki, Longines'in saatleri fabrika çıkış çok daha dakik, anladığım kadarı ile mekanizmalar Longines'te daha sıkı test edilip, regüle ediliyor. Hydroconquest'i olanların birçoğu çok stabil sonuçlar almışlar hatta çoğu aylık 10sn altında sapmalar belirtmiş ki bu bence muhteşem. Tag'da ise bu belirgin değil.

Tag Heuer'in takometreli Carrera'sının sportif çarpıcılığı hoş ancak, klasik modeli de her gördüğümde aslında dizayn bu dedirtiyor bana, çünkü bence o bilezikle saat yeterince sportif zaten.

Çok kararsızım, bu süreç 4-5 ayı bulur, çok okur, çok bakarım.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 201 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners