TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

IWC & Co... (Piranha Neden Bu Kadar Saldırgan?)

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: IWC & Co... (Piranha Neden Bu Kadar Saldırgan?)

Mesaj Clk » 11 Eki 2011, 11:10

Dise dis, kana kan; INTIKAM :lol:

Korkmayin arkadaslar sanal alemde biraz zor karsidakine zarar vermek :D Gercek hayatta bulusmak lazim, o zaman piranha'yi tanirsiniz :lol:

Herkesin bir üslubu var. Demek ki benim ki fazla sert :? Ne yapayim, kendimi degistiremiyorsam kenara cekilip gencleri dinleyelim bari 8-)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj fsinan » 11 Eki 2011, 11:21

Rolex'in kalitesine, karizmasına, dizaynının güzelliğine hiçbir laf yok.

Ancak, rüküş bir marka oldu özellikle de Türkiye'de. Burada kötü yola kaçan millet çok kolay para kazanıyor, bakıyorsun adamın kolunda Rolex. Doğrusu acıyorum o saatlere, hiçbir kıymet vermeyen, vermeyecek adamların kolunda. Adam jipini restorana sokamadığından Rolex alıyor, yanında taşıyor, "rüküşçe" verdiği mesaj ben zenginim. Çünkü adam kro, rüküş ve görgüsüz.

İşte bu yüzden Rolex, Türkiye'de bence biraz da görgüsüzlüğün sembolü. O sebeple de en fazla taklit edilen marka, çünkü görgüsüz adam sahtesini takmaktan gocunmaz.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj Offside » 11 Eki 2011, 13:59

Clk yazdı:
offside yazdı:Offside, fanatizm olmazsa hayattan nasil zevk almayi düsünüyorsun? Bir Fenerbahceli olarak sen Ferenbahce hergün yenilse bana ne mi diyeceksin? Eger öyleyse neden Fenerbahceliyim diye ortada dolasiyorsun? Hic düsündün mü?

ironi arkadşım ... i-ro-ni .. her seferinde belirteceksek işimiz var ;)
Kullanıcı avatarı
Offside

Mesaj Clk » 11 Eki 2011, 15:35

Topladim misketlerimi oynamiyorum ben. :lol: Bu ne yaw, sizin iciniz gecmis arkadaslar... Aksamlari evde koltukta otururken dizinizin üzerine de pike filan alin, üsütmeyin :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj sedir » 11 Eki 2011, 15:49

Dizimdeki pikeyi atıyorum :lol: .
Ben de meydanı biraz karıştırayım.
Bir haftalık Almanya seyahatimde biraz saat vitrini seyrettim tahmin edersiniz (eşimin izin verdiği süreyle tabii ki).
Gördüğüm şu ki, Rolex erişilebilir (yani affordable mı diyorlar o işte) saat lüksünü temsil ediyor. Vitrinleri görünce Rolex'in pek de pahalı olmadığını düşünmemek elde değil.
Bu nedenle artık bu tartışmalarda Clk'ya destek vereceğim (aynı alışveriş segmentinde olmasak da)
Fakat kendini yenileme konusunda Clk nasıl Rolex'in neredeyse hiç değişmeyen yüzünü savunurken başka markaların yıllardır aynı tarz ürettiğini (mesela Omega) söylüyor anlayamıyorum! Ayrıca Rolex'in hatalı kadranı yanlış basılmış para ve pul gibi değer kazanırken bir başka markada beceriksizlik olarak nitelenebiliyor.
Bence Rolex'in Clk'nın veya bir başkasının pozitif kayırmacılığına ihtiyacı yok.
Bu arada Clk ile de buluşmak isterdim ama önceden kararlaştırmadığımız için sadece aynı ülkede olduğumuzu hissetmekle yetindim. ;)
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj yakuza » 11 Eki 2011, 16:26

Fakat kendini yenileme konusunda Clk nasıl Rolex'in neredeyse hiç değişmeyen yüzünü savunurken başka markaların yıllardır aynı tarz ürettiğini (mesela Omega) söylüyor anlayamıyorum!

Benim de merak ettiğim aynen bu kısım. Sanki ufak bir çelişki var gibi. Ya da benim gözden kaçırdığım bir şey var. Bir firmaya çizgisini koruyup, geleneksel tasarımından vazgeçmemiş, müşterisine sahip çıkmış derken, diğer taraftan da öbür firma hakkında hep aynı tasarım, kendini geliştirememiş deniyor..
Kullanıcı avatarı
yakuza

Mesaj Clk » 11 Eki 2011, 16:49

Nasil :shock:

Burada bahsi gecen Omega. Ben sadece Omega'nin speedmaster serisinin renklerini degistirerek piyasaya sunmasina; bundan sürekli limited edition cikartmasina karsiyim. Yoksa, ilk günki sekli ile piyasada olan bir speedmaster reduced icin kim ne diyebilir ki?

ya da Fifty Fathoms'a dizayn anlaminda kim laf söyleyebilir ki? Yeni piyasaya sürülen Aqua Terra icin iltifatlar yagdiran ben degilmiydim?

Burada bir celiski yok. Zaten kült olmus bir dizayn ile oynamamalari gerekiyor. Limited edition diye diye saatin itibarini iki paralik ettiler.
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 11 Eki 2011, 19:29

sedir yazdı:Bu arada Clk ile de buluşmak isterdim ama önceden kararlaştırmadığımız için sadece aynı ülkede olduğumuzu hissetmekle yetindim. ;)

Hocam, hangi sehire gelmistin? Keske firsat olsaydi da yengem ile birlikte güzel bir aksam yemegine götürseydim :(
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 38 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners