TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TAG Heuer Link Kurma Kolu Problemi

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

TAG Heuer Link Kurma Kolu Problemi

Mesaj Orca42 » 23 Eki 2011, 22:56

Arkadaslar soyle bir sorunum var, 2007 de TAG Heuer WJF211A.BA0570 Link Calibre 6 Automatic saat aldım. 2 sene sonra kurma kolu bozdum. Kurma kolunu bastıp çevirerek kapatmak gerekiyor. NEyse yetkili servise gonderdik, duzelip geldi (hos ayarını bozmuslardı, birde bakıma soktuk). Gecenlerde bu ssatin kurma kolunu yine bozdum. Yine servise verdim, bekliyorum gelmesini ama 4 senede aynı saati 2 kez bozdum. Bir baska saatimin (tag yine) de kurma kolunu bozmuslugum var. Merakım sudur, Tag'larda boyle bir sorun var mi? Yoksa ben mi beceriksizim? Nette aradım tag'lerde boyle bir sıkıntıdan bahsetmiyor, yani sorun benim herhalde ama yine de foruma bir seslenmek istedim. Askerdeki tuvalet egitimine benzeyecek ama kurma kolunu zırt pırt bozmamanın yolu nedir? Ayrıca boyle sacma sapan bir soru ile vaktinizi aldıgım icin pesinen ozur dilerim.
Kullanıcı avatarı
Orca42

Re: Tag Heuer Link Kurma Kolu Problemi

Mesaj Clk » 24 Eki 2011, 00:17

Yanlis anlamazsin umarim ama bence sorun sende Orca :D Tepe'de sorun cikabilir. Sonucta imalat hatasi olabilir, malzeme yada montaj hatasi olabilir. Bir saatte bir kac kere tekrar edebilir (sorun dogru sekilde giderilmediyse). Ancak 2 sene gectikten sonra ayni sorunu tekrar yasiyorsan bu tamirden yada saatten degil senden kaynaklaniyor.

Bence saatine biraz daha yumusak davran :thumbup:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj bengisaat » 24 Eki 2011, 00:48

Öncelikle kurma koluyla hiç oynamayınca zaman içerisinde ter ve toz birikip sertleşiyor siz saatler ileri yada geri alındığında açmak istediğinizde sıkışmış oluyor ve zorlayıp açıyorsunuz ancak iş kapatmaya gelince zorlamayla diş kapıyor.

Kurma kolunu açmadan önce ıslatılmış diş fırçasıyla güzelçe fırçalayın ıslaklığı geçene bekleyin sonra tepeyi pense vs gibi harici bir şey kullanmadan elinizle açın ayarlayın ve sıkarkende diş kapmasını engellemek için elinizle geriye çevirerek vidasının tam yerine oturduğunu hissederek sıkın hariçten bir şey kullanmayın,tepeyi çok sıkmakla suyu engelleyemezsiniz tepenin belirli bir sıkma torku vardır bu torkun fazlası tepeyi bozacaktır.

Özetle ya tepeyi sıkarken zorluyorsunuz yada diş kaptırıyorsunuz,yukarıdakileri uygularsanız bu ihtimal oldukça düşecektir.

Güle güle kullanın.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj Orca42 » 24 Eki 2011, 21:26

Clk alınmadım abi, zaten aşikar benden kaynaklandığı :D Bengisaat tesekkurler, yeriniz nerde acaba?
Kullanıcı avatarı
Orca42

Mesaj bengisaat » 24 Eki 2011, 22:43

Sirkeci'de Nautica, Timex ,Momentus servisteyim.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 47 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners