TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

D羹z Balans Yay覺n覺 Breguet Balans Yay覺na evirmek

Saat Mekanizmalar覺 ve Teknik Bilgiler Konusunda Payla覺m B繹l羹m羹
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Saat Mekanizmalar覺 B繹l羹m羹nde Bir癟ok Mekanizma reticisi Firman覺n Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detayl覺 Fotoraflar覺 ile Ulaabilirsiniz. Ayr覺ca Saatlerde Kullan覺lan Teknolojileri A癟覺klayan Detayl覺 Bilgilendirme Konular覺n覺 Okuyabilirsiniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: D羹z Balans Yay覺n覺 Breguet Balans Yay覺na evirmek

Mesaj Modern60 » 26 Eki 2011, 21:52

"Opposing Double Hair Spring" i soruyorsun anlad覺覺m kadar覺yla. Prensipte 癟okn makul bir deney. 羹nk羹 tek yayda oluabilecek avans, ayn覺 rakete tak覺l覺 iki adet ama birbirinin ters y繹ne sal覺nan pand羹lller taraf覺ndan bertraf edilebilir. Tourbillon ile bir alakas覺 yok ama medyada baz覺 kar覺lat覺rmalar yap覺lm覺. Teknik tourbillondan 癟ok daha mant覺kl覺. Olabilir ama ben bizzat ahit deilim.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Kay覺t: 02 Mar 2010, 01:40

Mesaj asymptote » 26 Eki 2011, 22:22

modern60 yazd覺:Her makineye Breguet pand羹l tak覺labilir ama Balans覺n uyumu gerekir.

Arat覺rmalar覺ma g繹re d羹z pand羹l ile kullan覺lan balanslara da breguet pand羹l tak覺labiliyor fakat sar覺m覺 deiik, bildiimiz normal breguet sar覺m覺 (Lossier curve) eklinde deil de 癟ap覺 pand羹l羹n en d覺 sar覺m覺n覺n yar覺癟ap覺 kadar olan iki 癟emberi teet kesen bir eri eklinde. Bu farkl覺 sar覺m覺n ad覺 da Phillips curve olarak ge癟iyor.
modern60 yazd覺:ETA 2892 veya 2824 te deiiklik yaparak breguet kullanan markalar vard覺r.

Yapt覺klar覺 deiiklik yukar覺da bahsettiim farkl覺 sar覺m m覺 yoksa balans覺 breguet pand羹le uygun olacak ekilde deitirmek mi acaba? Balans覺 deitirmeden Phillips curve kullanmak kayda deer isochronism salar m覺 sizce modern hocam, bu konuda bilginiz var m覺?
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj Modern60 » 28 Eki 2011, 00:58

D羹z balans pand羹l羹 dediiniz kesik olan ise, ben tak覺lamaz demedim ama balans覺n aks覺nda ve rakette deiiklikler yap覺lmas覺 gerekir dedim.Bu pand羹l羹n eklini chronmeter konusunda zaten verdik. Ak覺llar kar覺mas覺n diye de philips curve demedik. Yapt覺覺n覺z arat覺rmalarda da Breguet pand羹l羹n羹n bir balansa nas覺l tak覺labileceini g繹rm羹s羹n羹zd羹r. Yine de chronometre konumuza bakman覺z覺 rica ederim asymptote.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Mesaj Modern60 » 28 Eki 2011, 01:06

viewtopic.php?f=49&t=2127#axzz1c1Prea8D burada breguet ve kesik lossier pand羹l var. Ne tip deiiklikler yapmak gerekir 癟ok a癟覺k g繹r羹n羹yor.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Mesaj asymptote » 02 Kas 2011, 00:31

Chronometre konumuzu g羹ncel olarak takip ediyorum, siz iaret edince tekrar batan sona okudum, fakat as覺l merak ettiim hususa cevap olacak bir bilgi bulamad覺m. Sorumu yenileyecek olursam: Lossier curve ve Phillips curve eklindeki iki farkl覺 sar覺m覺n isochronism a癟覺s覺ndan birinin dierine 羹st羹nl羹羹 var m覺?, farkl覺 genliklerde (amplitude) hangi sar覺m ekli e zamanlama konusunda daha baar覺l覺? Ayr覺ca Breguet markas覺n覺n saatlerinin 繹nemli bir k覺sm覺nda breguet sar覺m覺 kullanmamas覺n覺 nas覺l deerlendiriyorsunuz?
Sayg覺lar.
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Mesaj Modern60 » 08 Kas 2011, 00:00

Hay覺rl覺 bayram sevgili asymptote. Breguet pand羹l bir 癟ok ciddi marka taraf覺n dan kullan覺lmaktad覺r. Avans覺 ve y羹ksek kontrol羹 ba sebep. Yan覺s覺ra Nivarox tan baka 羹retici kalmam覺 olmas覺d覺r. st d羹zey markalar hailyle Nivarox gibi sradan herkesin kulland覺覺 bir pand羹l kullanmak istemezler. Bu y羹zden de baka pand羹l imalat癟覺lar覺na Breguet haz覺rlat覺rlar. B繹ylece klendilerine de 繹zel 羹retim yaylar yapt覺rm覺 olurlar. Benim ahsi kan覺m bu.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Mesaj asymptote » 22 Eyl 2012, 11:17

Teekk羹rler Alan abi, san覺r覺m aa覺daki videoda iin teknik k覺sm覺ndaki aamalar 繹zet halinde de olsa verilmi:
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Mesaj Modern60 » 16 Eki 2012, 22:32

Dediim gibi breguet pad羹lleri belli aamalarda b羹kerek zaten d羹z pand羹lden yap覺l覺yor. Chronometre uzmanlar覺 bu ilerle uramaktad覺rlar.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

ncekiSonraki

D繹n TSF Saat Mekanizmalar覺 & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 75 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners