TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Casio Otomatik Bilgi veya Seiko Kinetic Tavsiye

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Casio Otomatik Bilgi veya Seiko Kinetic Tavsiye

Mesaj murattergi » 07 Kas 2011, 14:49

Arkadaşlar öncelikle böyle güzel bir site de olmak çok güzel bir duygu emeği geçenlere teşekkürler. Hayırlı bayramlar. Ben max 1.500 tl belki 100-200 daha artabilir safir camlı, takımlada sporlada gidecek model saat arıyordum. Seiko ve casio modelleri hoşuma gitti. Ama gerçek saatlerin otomatik saatler olduğunu burdan öğrendim. Casio çok araştırdım ama güneş enerji takviyeleri dışında hepsi pilli yada ben bulamadım otomatikleri varsa. Sizden ricam casionun böyle modelleri var mı? Yada dediğim sınırlar dahilinde kalacak şekilde safir camlı otomatik saat tavsiyeleriniz nedir. Edifice yada velatura tarzlar hoşuma giden tarzlar cok klasik görünsün de istemiyorum. Yardımlarınız için teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
murattergi

Re: CASİO OTAMATİK YADA KİNETİK TAVSİYE

Mesaj herofb » 07 Kas 2011, 15:01

Merhabalar , hosgeldiniz

Butceniz saat almak icin son derece guzel bir butce bu yuzden istediginiz kriterlerde casio bulsaniz bile bence almamalisiniz

500 tl ile GC , seiko, jacques lemans gibi marklalarin otomatik guzel saatleri var hatta biraz arttirabilirim demissiniz bu sayede oris bc3 son derece iyi bir secim olabilir
Kullanıcı avatarı
herofb

Re: Casio Otomatik veya Seiko Kinetic tavsiye..

Mesaj murattergi » 07 Kas 2011, 15:14

İlginiz için teşekkürler eskiden oris diye bir marka bilmezdim cahilliğime verin.Ama siz dedikden sonra inceledim. Oris modelleri sorun çıkarmayacaksa ingeleneceğim modellerden olacak. Yalnız. ben çelik kayışlı modeller den arıyorum. Eskiden deri ve plastik kayışlı saatler kullanmıştım . Kopma ve aşınmalardan bıkmıştım. Seikonun otomatiklerine baktım eski klasik tarzda hepsi yeni modelleri hep kinetik sanırım. Nedense kinetik diye bir şey tutturulmuş gidiyor. Kinetikde sonuçta içinde pii olan saat değilmi tek farkı şarjlı olması :S

http://www.aydinsaat.com.tr/seikoweb/products/premier/kinetic_p.html

Resim
Kullanıcı avatarı
murattergi

Re: Casio Otomatik Bilgi veya Seiko Kinetic Tavsiye

Mesaj SeRxx » 07 Kas 2011, 18:02

Çok iyi bütçeniz var bence bu bütçeyle Casio'yu unutun 8-)
Resimde ki Seiko Kinetic modelin benzerini kullanıyorum ve kesinlikle tavsiye ederim. Zamanında detaylı incelemesini de yapmıştım.
Buyrun linki : http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=13&t=6190#axzz1d1FyH58G
Tissot ve Oris'in otomatik modellerine de mutlaka ama mutlaka bakın ve sonra kafanızda modeller belirleyin o zaman size daha rahat yardımcı olunur diye düşünüyorum.
Haydi kolay gelsin :champ:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj murattergi » 07 Kas 2011, 18:45

Orisler güzel ama benim istedigim tarz metal kordonlu otamatik kronolular 3000-4000 den aşağı değil. Tissotun bu modeli hoş ama nasıldır kullanan varmı?

http://www.konyalisaat.com.tr/product_info.asp?id=20007&product=Tissot-T035.627.11.051.00
Kullanıcı avatarı
murattergi

Mesaj Modern60 » 15 Kas 2011, 00:32

Sayın muratergi. Tissot'un bu modeli oldukça ehvenişer ve güzel bir saat. Makinesi eskiden Lemania 5100 olarak bilinen ve 17 taşlı otomatik kronograf olan efsanevi bir kalibrenin Swatch tarafından biraz daha ticari ve ucuz hale indirgenmiş 15 taşlı versiyonu. Bu forumda daha önce de konuşulmuştu. Tissot'un Valjoux lu modellerini de tavsiye ederim. Ama zannedersem biraz daha pahalı kalırlar. Mesela PRS516 RACER CRONO AUTOMATIC oldukça iyi bir model.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj drk » 15 Kas 2011, 00:48

Aynı saatin bir valjoux 7750 birde lemania 5100'lü versiyonu olsa hangisini tercih etmeliyiz?
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj murattergi » 08 Şub 2012, 20:35

modern60 yazdı:Sayın muratergi. Tissot'un bu modeli oldukça ehvenişer ve güzel bir saat. Makinesi eskiden Lemania 5100 olarak bilinen ve 17 taşlı otomatik kronograf olan efsanevi bir kalibrenin Swatch tarafından biraz daha ticari ve ucuz hale indirgenmiş 15 taşlı versiyonu. Bu forumda daha önce de konuşulmuştu. Tissot'un Valjoux lu modellerini de tavsiye ederim. Ama zannedersem biraz daha pahalı kalırlar. Mesela PRS516 RACER CRONO AUTOMATIC oldukça iyi bir model.

Teşekkkürler modern60 sanırım tissot olucak seçimim 2-3 aydır araştırıyorum. En son Orient ler çekici ve hesaplı geldi ama onların da kronolu otomatiklerini bulamadım. bayilerine sordum talep yok dediler. Otomatik güzel modelleri var ama kronolu değliller malesef
Kullanıcı avatarı
murattergi

Sonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 63 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners