Ilk iphone tecrubemi 4s ile 2 ay once basladim "abi ne gerek var yea bi telefona okadar para verilirmi " diye bakiyordum hatta samsung galaxy s ve bir cok blackberry kullandim iphone kullanicalarina sirf apple oldugu icin hava atmak icin insanar oldugunu dusunurdum (ki hakkaten boyle insanlar var adam sadece alo demek icin almis

) Fakat sonradan bir kac hakkini veren insanla karsilasinca ve kendimde kullandiktan sonra olayi cozduklerini anladim .
Iphone vs Digerleri
* Iphone stabil calisiyor 16 gb versiyona assagi yukari 100 e yakin app yukledim aktif sekilde kullandim hic bir donma gormedim
*Iphone hic bir zaman gunceeligini kaybetmiyor en yakin takipcisi android telefonlar en fazla bir sonraki surumu desteklerken bugun 3gs 5.1 firmware i bile destekliyor
* Materyal kalitesi iPhone 4 de ve sonrasinda asmis durumda hakkaten metal ve gorilla glass i mukemmel bir sekilde entegre etmisler bununla birlikte samsung a baktigimizda yahut sony ericson ( ki artik biktirdilar kacinci ayrilik oldu sony ericon tekrar ayrildi ) bildigimiz plastik naylon telefonlar. Bugun amsung un en pahali telefonu 2200 galaxy note ve iphone 4s ile nerdeyse ayni fiyat fakat karsilastirma yaptigimizda note bildiginiz prototip oyuncak gibi bir kalitede ama 4 serisi hakkaten tok duruyor
* Pil ve sarj durumu vay efendim iphone un sarji cabuk bitiyormus digerleri uzun sure gidiyormus . Tabiki gider cunku ekran kalitesi ve sistem bilesnleri ne kadar kuvvetli olursa pil omru okadar azaliyor fakat apple bunu bir sorun olarak gormemis bencede cok buyuk bir sorun degil bir telefon min 2 saat de sarj olurken iphone 1 saatten kisa surede full sarj olabiliyor.
* Iphone senkronize etme olayinda asmis evernote sayesinde ve icloud sayesinde sekronlama ve saklama olaylari cok daha rahat ve gelecek olan yeni osx ile (mountain lion ) bu islemleri appler olmadan cok daha rhaat yapabilcez.
Eksiler
- En buyuk rakip android oldugundan ve google oldugundan google mapsten androiddeki kadar rahat faydalanamiyoruz
-Yuklenilirse 1 gunde 3 defa pil bitirebiliniyor
- Itunes olmadan veri transferi olmamasi
-Disardan hic bi degisiklige izin vermemesi ( androidde rom yukleme ile customise etmek daha kolay gerci burdada jb var ama android daha ozgur bir sistem)
-Darbelere karsi kozmetik olarak hassas olmasi buda biraz unibody olmasindan kaynakli
2 aylik tecrubelerime dayanarak bir inceleme yazmaya calistim tecrubelerim arttikca paylasmaya devam edecegim

Hatta Iphone app lerimiz diye bir baslik acabiliriz