TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Akan Saat Pili

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Akan Saat Pili

Mesaj striker » 26 Kas 2011, 18:34

Iyigunler,
Gecenlerde icerisinde pil unuttugum bir saatimi acinca (saati durdurmustum kaldirmadan once) icerisindeki pilin aktigini gozlemledim. Sormak istedigim soru ise pilin ne kadar bir sure saat calismazken icerisinde durmasi uygundur? Ne kadarlik bir sureden sonra akma baslar? Arada bir saati calistirmak (3 ayda 1 mesela 1 gun boyunca) pilin akmasini engeller mi?
Yanitlar icin simdiden tesekkur ederim.
Kullanıcı avatarı
striker

Akan Saat Pili

Mesaj someone » 26 Kas 2011, 19:13

Saat pillerinin aktigini duymamistim, pilin markasi nedir merak ettim. Ayrica saat uzerine uzman degilim ama uzun sure kullanmayacak bile olsaniz saati durdurmamak gerektigini dusunuyorum.
Kullanıcı avatarı
someone

Re: Akan Saat Pili

Mesaj striker » 26 Kas 2011, 20:29

Pilin markasini hatirlayamayacagim cunku pili çope gondereli bir sure oldu.
Saatin neden durdurulmamais gerektiginizi dusundugunuzu anlayamadim?
Kullanıcı avatarı
striker

Akan Saat Pili

Mesaj someone » 27 Kas 2011, 08:48

striker yazdı:Pilin markasini hatirlayamayacagim cunku pili çope gondereli bir sure oldu.
Saatin neden durdurulmamais gerektiginizi dusundugunuzu anlayamadim?

Her ne kadar saat quartz olsada icinde mutlaka disli/cark vardir ve bunlarin uzerinde bulunan yagin donmamasi icin.
Kullanıcı avatarı
someone

Mesaj bengisaat » 28 Kas 2011, 01:18

Pilin raf ömrü dediğimiz süre içinde markasına/kalitesine göre değişen bir süre boyunca saatin çalışmasını sağlayacak gücü korur.
Ancak uzun süre kaldığında kaliteli pillerin bile akma riski vardır özellikle rutubetli ve daha sıcak ortamlarda bu süre daha kısa olur.

Saatinizi çalışır durumda bırakmak pilin ömrünü uzatmaz yada çok az farkedecektir ,çalışmaz durumda uzun süre kalması ise yağlarının kurumasını çabuklaştıracaktır.

Sonuç olarak saatimizin kolumuzda yada dolabımızda olması pilin ömrü açısından önemli değildir, 2-3 yıl sonunda saat çalışır durumdaysa bile pilini değiştirmekte fayda var.
En son bengisaat tarafından 28 Kas 2011, 15:40 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj striker » 28 Kas 2011, 01:40

Bilgiler icin tesekkurler. Daha onceden saati durdurmanin saat omrunu arttiracagini dusunmustum ancak yag ile ilgili soylediklerinizi goz onune alinca o kisimda ayri bir mantiksallik iceriyor.
Sagolun bilgiler icin.
Kullanıcı avatarı
striker

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 38 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners