merhabalar arkadaşlar
Ben Kastamonu'dan Ziya LİV. Şu anda Manisa Celal Bayar Universitesinde İngilizce Maliye okuyorum 4. sınıfım. Kastamonu'da 80 yıldır saatçilik sektorunde hizmet veren bir soyun 5. kuşağıyım 25 yaşımdayım ve yaklaşık 15 yıldır bizim meslekle yani saat satış ve tamiri konusunda tecrübem var. Bugune kadar birçok saat makinasının tamirini yapmış bulunmaktayım Seiko 5 automatic ler, 2030, 2032, 6L31, IL makinaler ağırlıkla quartz makinalar üzerinde tecrübem vardır.
Mesleğimiz ise şu şekilde başladı:
---Postanede telefon teknisyeni olan İzzet efendi telefon ve telgraf onarımı yaparken saat tamirine merak salar ve saatler uzerine çalışmaya ve onarım yapmaya başlar ve bu tecrubelerini geliştirerek saatçilik yapmaya başlar ve soyadı kanunu çıktıgında ise SAATÇİ soyadını alarak İzzet SAATÇİ tam adını taşımaya başlar. Belli bir zaman sonra mesleğini yeğeni Hamdi SAATÇİ' ye aktarır ve Hamdi Saatçi de kendi yeğenleri olan büyükbabam Ziya LİV ve Yılmaz Saatçiye öğretir. Büyükbabam Ziya LİV ve Yusuf Saatçi Kastamonu nasrullah meydanında karşılıklı dukkanlar acarak saatçilik yapmaya başlarlar. Bir zaman sonra büyükbabam oğlu yani babam Halil Lütfi LİV'e, Yılmaz SAATÇİ ise oğulları Yusuf, Yavuz SAATÇİ'ye mesleklerini aktarırlar. Bugün Yusuf ve Yavuz SAATÇİ saatçiliği bırakmışlardır ve babam Halil Lütfi LİV bugun mesleğindeki tecrube ve bilgilerini bana aktararak ben yani Ziya LİV bugün bu 80 yıllık meslek hayatına 4. vce 5. kuşaklar temsilcileri olarak devam etmekteyiz. Bugun Kastamonu'da 2 mağaza ve 20 yi aşkın saat markası ile Kastamonu halkına ve şimdi Gittigidiyor.com üzerinden tüm Türkiye'ye saat satış ve teknik servis konusunda hizmet vermekteyiz.