TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Tahminleri Alal覺m / 4.5 Milyon Dolarl覺k Saat Alan T羹rk

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Tahminleri Alal覺m / 4.5 Milyon Dolarl覺k Saat Alan T羹rk

Mesaj msturan » 12 Ara 2011, 01:16

Beyler doruyu s繹yleyelim, kimse 癟覺ks覺n ortaya :D Ben deilim.
4.5 milyon dolarl覺k saat alan T羹rk!
T羹rkiyede gizli zengin bir iadam覺 her y覺l 4.5 milyon dolar覺n覺 saate yat覺r覺yor.
G羹ncelleme:11 Aral覺k 2011 15:23

L羹ks saat markalar覺n覺n distrib羹t繹r羹 Glash羹tte Marka M羹d羹r羹 Bayaz覺toluna g繹re, T羹rkiyede gizli zengin bir iadam覺 her y覺l 4.5 milyon dolar覺n覺 saate yat覺r覺yor. Bug羹ne kadar sat覺lan en pahal覺 saatin ise bir Rus taraf覺ndan al覺nd覺覺n覺 s繹yl羹yor.

Tissot, Glash羹tte, Maurice Lacroix gibi bir癟ok saatin distrib羹t繹rl羹羹n羹 y羹r羹ten LPI'覺n Genel M羹d羹r羹 Cent Uurda'覺n verdii bilgilere g繹re T羹rkiye'de her y覺l 250-300 bin saat sat覺l覺yor. 襤svi癟reli Glash羹tte Original'in T羹rkiye Marka M羹d羹r羹 zhan Bayaz覺tolu ise, "Sadece kendi markam覺za bal覺 konumuyorum. T羹rkiye'de bug羹ne kadar sat覺lan en pahal覺 saati bir Rus turist ald覺. Saatin fiyat覺 1.5 milyon dolard覺. Ama T羹rk koleksiyonerler de var. Bir T羹rk her y覺l kendisine 4.5 milyon dolarl覺k saat al覺yor. Ama medyadan tan覺m覺yorsunuz. Ad覺n覺 bilmiyorsunuz. Sadece iadam覺 olduunu s繹yleyebilirim. Ben ne kadar 癟ok gizli zengin olduunu bu sekt繹re girince g繹rd羹m" diyor. T羹rk koleksiyonerlerinin zaman zaman koleksiyonlar覺 i癟in spesifik isteklerde de bulunabildiini ifade eden Uurda, "Bir koleksiyoner hi癟 el dememi saat istiyor. Yani saatinin jelatininin a癟覺lmam覺 olmas覺 konusunda direniyor. Oysa saatler g羹mr羹kte kontrol edilirken jelatinin 癟覺kmas覺 gerekiyor. Bu bizi zorluyor. zel numaral覺 koleksiyonlarda sadece belirli bir numarada saat toplamak isteyenler de bulunuyor. Mesela saatin hep 7 numaral覺 olmas覺n覺 arzu edebiliyor." diyor.

'SON EYREKTE SATILAR DT'
T羹rkiye'nin pahal覺 saatin bakenti 襤svi癟re'nin saat ihracat覺nda 19'uncu olduunu ifade eden Uurda, "T羹rkiye'nin saat ithalat覺 250-300 milyon frank civar覺nda. 襤svi癟re saat sekt繹r羹nden ald覺覺 pay y羹zde 1-2 seviyesinde bulunuyor. En iyi olduumuz y覺l 2007 idi. O y覺l 襤svi癟re'nin ihracat覺nda 17'nci 羹lke olmutuk. 2009 y覺l覺 k繹t羹 ge癟ti. 2011 iyi balad覺. Ama son 癟eyrekte yine s覺k覺nt覺 yaanmaya baland覺" diyor.

'KOLEKS襤YON SAAT襤 KOLA TAKMIYORUZ'
Habert羹rk'te yer alan habere g繹re; Uurda, "襤svi癟re saat ihracat覺 20 milyar dolar. Erkeklerin en 繹nemli aksesuvar覺 saat, araba ve ev. Bu aksesuvarlar aras覺nda sadece saati yan覺nda ta覺yabiliyor. Ama 繹zel koleksiyon saatleri kollar覺na takmay覺p kasaya koyuyorlar" diyor. LPI'覺n markalar覺 aras覺nda yer alan Glash羹tte t羹m羹yle 70'li y覺llar覺n karakterini ta覺yan Seventies Panorama Date saatlerini sat覺a sunmaya balad覺. Fiyat ise 9 bin 500 Euro.

'BROKER'LA ALIIYORLAR'
Uurda, "T羹rk koleksiyonerler pahal覺 saatler i癟in yurtd覺覺nda zaman zaman saat borker'lar覺yla da 癟al覺abiliyor" diyor.

http://haber.mynet.com/45-milyon-dolarlik-saat-alan-turk-606251-guncel/
Eer bir Patek Philippe'e sahipseniz, art覺k 繹lebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullan覺c覺 avatar覺
msturan

Ya: 32
Kay覺t: 12 Mar 2011, 02:03

Re: Tahminleri Alal覺m / 4.5 Milyon Dolarl覺k Saat Alan T羹rk

Mesaj Thevenin » 12 Ara 2011, 01:30

Benden bahsettigi cok acik...

Resim

Adriana'yla fotograf cektirdikten sonra roportaj da verdim beyler, onu da bulun. :D
Thevenin
Kullan覺c覺 avatar覺
Thevenin

Ya: 37
Kay覺t: 31 Eki 2010, 04:30

Mesaj asymptote » 12 Ara 2011, 01:47

msturan haber i癟in teekk羹rler :thumbup: buradan 癟ar覺 yapal覺m, bu gizemli kii gelsin foruma 羹ye olsun, koleksiyonunu olutururken daha se癟ici davranmas覺n覺 salayal覺m.
thevenin bu ablan覺n bileindeki saat acep ne ola?
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj msturan » 12 Ara 2011, 01:53

asymptote yazd覺:...buradan 癟ar覺 yapal覺m, bu gizemli kii gelsin foruma 羹ye olsun, koleksiyonunu olutururken daha se癟ici davranmas覺n覺 salayal覺m...?

Ben direkt foruma 羹ye olduu ilkesinden gitmitim ama :) O i癟imizde bence :roll:
Eer bir Patek Philippe'e sahipseniz, art覺k 繹lebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullan覺c覺 avatar覺
msturan

Ya: 32
Kay覺t: 12 Mar 2011, 02:03

Mesaj sadice83 » 12 Ara 2011, 02:38

Usta bedelli askerlik bu herife koymaz hatta t羹m orduyu bedelliye s羹r羹kleyebilir :lol:
Kullan覺c覺 avatar覺
sadice83

Ya: 42
Kay覺t: 14 Kas 2010, 03:26

Mesaj mucadeleci » 12 Ara 2011, 07:30

襤zmir de bir saat癟ide sat覺 dan覺man覺 arkadala sohbet ederken bana 繹yle demiti; -sd; abi x i adam覺 beni her ay filanca yerdeki malikanesine 癟a覺r覺r bana saat koleksiyonunun mizampaj覺n覺 yapt覺r覺r, bir oda d羹羹n ki duvarlar覺 saat vitrini olmu ve 3 duvar full saat dolu, her ay maa覺m kadar para verir bana. -ben: :shock: yapma yaaa apartman al覺r yani saatlerle 繹ylemi !? :?. sd: abi izmirde g繹rebilecein en l羹ks apartmandan site yapar :).

Bu diyalog ge癟en sene ger癟ekleti, sat覺 dan覺man覺 arkada覺n s繹yledii ne kadar doru bilemem ama benim akl覺mda bir ehir efsanesi olumas覺na yetti de artt覺 :)
Zamana and olsun ki.....
Kullan覺c覺 avatar覺
mucadeleci

Ya: 44
Kay覺t: 23 Kas 2011, 07:18

Mesaj herofb » 12 Ara 2011, 09:33

bence olsa olsa Razz'd覺r :)
Kullan覺c覺 avatar覺
herofb

Ya: 44
Kay覺t: 11 Nis 2010, 16:12

Mesaj 2fast4u » 12 Ara 2011, 10:28

Ben tahminimi s繹yl羹yorum.Sn.Mehmet R羹st羹 Baaran. Deerli motorsiklet ve otomobil koleksiyoneri olduunu biliyorum. 2 adet Gt40 ,enzo,hatta ferrari nin t羹m modelleri ,say覺l覺 羹retim ducati ler ve bir adet F4 :D vs..
The world is yours .
" serial flipper"
Kullan覺c覺 avatar覺
2fast4u

Kay覺t: 11 Ara 2009, 11:50

Sonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 194 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners