TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Türkiye B&O İle İyi İlişkisi Olan Arkadaş Aranıyor

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Türkiye B&O İle İyi İlişkisi Olan Arkadaş Aranıyor !!!

Mesaj Clk » 18 Ara 2011, 00:12

Gün gelecek bu teknoloji bizleri kölesi edecek. Artik hicbir sey anlamamaya basladim. Yaslaniyorum galiba.

Bugün edindigim bilgileri sizler ile de paylasmak istedim.

Beosound 5 encore ayni zamanda NAS Server ve 5GHz'lik router ile de calisiyor. Tek problem benim NAS server ile herhangi bir tecrübemin olmamasi. Aranizda NAS server (markasi farketmez ancak B&O QNAP server tavsiye ediyor) ve 5 GHz'lik router ile tecrübesi olan var mi?

Evinde B&O'suz da olsa bu tarz bir WLAN Media Network kurmus bir arkadas bana yardimci olabilirse cok sevinirim...

Not: Tavsiye edilen media server software TWONKY
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 18 Ara 2011, 00:22

Bir zamanlar böyleydi

Resim

Bugün böyle

Resim

Iste teknolojinin geldigi nokta. Kafayi yedirtecek bana :(
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Thevenin » 18 Ara 2011, 05:20

Anladigim kadariyla modem uzerinde kurulu bir harici diskte media sunucusu olusturup paylasmaktan cok farkli degil, o da basit. Benim durumumda WNDR3700 modem uzerindeki HDD'de, modemin kendi yazilimi araciligiyla olusturdum. BeoMaster reyiz ise kendinden HDD'li sanirim. Kolay bir islem olmali baskan. Geek Squad yollariz yapamazsan :D

10MB ile ise Super Mario soundtrack dinlenir, loop'a alinir, ziplana ziplana evde isler hizlanir, cok hos, munis. :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Clk » 18 Ara 2011, 13:46

Islem kolay; kolay olmasina da, problem islemde degil dogru hardware'de bitiyor. DLNA, uPnP özellikli server üzerine Twonky kurulup double band (2,4 GHz ve 5 GHz) kullanan router üzerinden data alisverisi yapilacak. Benim kafami karistiran nokta özellikle double band olayi. Benim modem ve laptop 2,4 GHz iken ben nasil Beosound'a 5 GHz data gönderecegim ben bunu anlamadim...

Internet radio icin router yerine direkt double band calisan modem mi alsam? Sonucta modem 2,4 GHz bandinda calisiyorsa verdigi sinyalde bu seviyede olacak. Dolayisi ile özellikle internet radio icin server ile Beosound arasina kuracagim 5 GHz'lik WLAN'in bir anlami kalmayacak !!! Ben bu tip detaylardan bahsediyorum :geek:
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bond » 18 Ara 2011, 14:19

Peki bunu kurduktan sonra ne olacak Başkan :D
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Thevenin » 18 Ara 2011, 14:40

Beomaster reyiz 802.11n ile 5GHz bandinda router ile konusacak, diger yandan piranha laptop nasil isterse oyle konusabilir router ile, yani Beomaster ile iletisim router uzerinden olacaksa piranha laptop ile router arasindaki protokol ve frekans bandinin onemi yok. Halihazirda yine 2.4GHz bandini kullanmaya devam edeceksen evet dual band router gerekecek reyiz. Benim yukarida yazdigim router reyiz ile 2.4GHz'i Thevenin1 ile amme hizmetine acip 5GHz ile Thevenin2'de TSF'ye yaziyorum, bir de Kral FM dinliyorum, cok munis.
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Clk » 18 Ara 2011, 17:30

Thevenin, laptop direkt olarak Beosound ile baglanti kuramiyor. Daha dogrusu kurmasi muhtemel ama basari ve verimli isletme olasiligi cok düsük.

Bu arada ortada bir Beomaster yok. Beomaster istemis olsaydim, burada ki vidi vidilarin hicbirini yapmazdim. Ama Beomaster hem cok pahali hem de sadece 1 TB. Arti bana harici bir server hizmeti de vermiyor. Ancak benim sisteme monte etmek istedigim ve 4 slot harddisk tasiyan server ile dosyalarin yedeginin yedegini bile alma sansim olur ;)

Router olayi anlasilmistir. Peki bu tip bir router'a kac tane aygit tanimlayabiliyorsun?
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bond » 18 Ara 2011, 17:33

Bunu kurmanın amacı ne? Yani ne yapıyor bu sistem yaşam alanında fonksiyon olarak? Söylesenize şunu açıkça :)
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 89 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners