TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko SNZG15K1 Çalışmama Problemi

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Mesaj Vector » 18 Ara 2011, 15:05

Merhabalar.

Yaklaşık 1.5 aydır kullandığım Seiko marka SNZG15K1 Model saatim 2 gündür masamın üstünde hareketsiz duruyordu. Bu gün saatimi tekrar çalıştırmak için salladığımda önce birkaç dakika çalıştı, sonrasında iyice kurulması için biraz daha salladığımda durdu. Ne yaptıysam çalışmadı. Saatin camına tırnağımla tıklattığımda içinden bir yay titreşimi geliyormuş gibi bir his var. Tourbillon mekanizmasının yayı bir garip duruyor.

Bu olay karşısında gerçekten çok üzüldüm. Gaziantep de ikamet ediyorum ve saatimi hangi saatçiye götürsem kime teslim etsem bilemiyorum, güvenemiyorum. Sizce bu saatin problemi ne olabilir? Bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir?

Şüpheli gördüğüm yayın resmi:
Resim
Kullanıcı avatarı
Vector

Re: Seiko SNZG15K1 Çalışmama Problemi

Mesaj Vector » 18 Ara 2011, 16:28

Saatim şimdi tekrardan çalışmaya başladı ama problem hala devam ediyor. Gerçi buna çalışmak denemez. Saati kurmak için salladığımda tourbillon mekanizması 10 saniyeliğine çok yavaş hareket ediyor. Saniye çalışıyor ama hemen duruyor. Bu 10 saniyelik çalışmada saatin içinden eskiden duyduğum tık tık sesleri gelmiyor.
Kullanıcı avatarı
Vector

Mesaj SeRxx » 18 Ara 2011, 17:27

Gaziantep'te Zeki Optik-Saat var Seiko yetkili bayisi teknik servisleri de iyi birine benziyor bir ara Antebe gezmeye gittiğimde Seiko saatim icin ugramistim oraya ordan biliyorum Gazimuhtar'da. Daha fazla sallayıp camına vurma bence :D
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj asymptote » 18 Ara 2011, 17:37

Enewwss o gördüğünüz yay tourbillon yayı değil, bildiğiniz düz balans yayı :) Saatiniz büyük olasılıkla mıknatıslanmıştır, bir saatçiye götürün demanyetizör varsa saatinizi açmadan hemen halledip size verebilir, çok basit bir işlem. Tabi sorun başka da olabilir, ama balans yayının aldığı şekil bana mıknatıslanmış olabileceğini düşündürdü..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Vector » 18 Ara 2011, 18:40

Cevaplarınız için gerçekten çok teşekkür ederim. Yarın saatimi Zeki Optik'e götüreceğim. Bakalım ne çıkacak. :)

Saygılar...
Kullanıcı avatarı
Vector

Mesaj bengisaat » 18 Ara 2011, 19:37

Selam ,Eğer kendiniz açıp kurcalamadıysanız Saatiniz sarsıntı geçirmiş, resimden bakıldığında pandül binmesi dediğimiz bir durum söz konusu,sarsıntı neticesinde pandülü oynayıp dirseğin üzerine binmiş gibi görünüyor .Saat kurcalandıysada pandül bu hale gelmiş hatta karışmış da olabilir .
Tamirciye gitmeden önce saati kadranı aşağı bakacak şekilde avucunuzun içine sertçe vurunuz pandül kurtulursa çalışmasındaki düzensizliğin ve sesinin hemen düzeldiğini göreceksiniz bundan netice alamazsanız saatçiye götürürsünüz,işini bilen iyi bir saatçi için çok basit bir işlemdir ve hemen yapacaktır.
En son bengisaat tarafından 18 Ara 2011, 19:46 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj Vector » 18 Ara 2011, 19:41

Sayın bengisaat;

Dediğiniz gibi saatimi avuç içine sertçe birkaçkere vurdum ve çalışmaya başladı. Fakat mekanizma yinede eskisi gibi hızlı hareket etmiyor. Yarın saatimi götürdüğümde bu söylediklerinizi saatçiye ileteceğim.
Kullanıcı avatarı
Vector

Mesaj mucadeleci » 18 Ara 2011, 19:50

teşekkürler *bengisaat böyle pratik bilgilerle bizleri aydınlatıyorsunuz... resimdeki saat üzerinden bir şey sorucam, saatteki bu sorun, montaj kalitesi ile ilgili olabilirmi? tam resmi görmedim ama bu seiko sanırım -k kodlu yani mekanizma japonya üretimi değil. bu sorunun yaşanmasının sebebi bu olabilirmi?
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Sonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 54 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners