TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko SNZG15K1 Çalışmama Problemi

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Re: Seiko SNZG15K1 Çalışmama Problemi

Mesaj bengisaat » 18 Ara 2011, 20:36

Hayır, montaj kalitesi yada hatasından değil , sadece darbe nedeniyle oluşabilecek ve çok nadir görülen bir sorundur.
Her makinada görülebilir.Önlenebilir mi evet üretim proje tasarım aşamasında önlenebilirdi daha sonradan aslına çok yakın üretilen bu makinalarda değişiklik yapılabilirdi. (Oysa Bir çok değişiklik yapılmıştır )Neden bu konu ile ilgili değişiklik yapılmadı derseniz dediğim gibi ani ve sert bir sarsıntıda pandülün yaylanıp kendisinin tutan dirseğin üzerine bir yada iki sarmalının binmesidir,kolayca yapılabilir sanırım sebebi de bu olmalı.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj mucadeleci » 18 Ara 2011, 20:57

Teşekkürler *bengisaat. sanırım taasarımdaki değişiklikten kastınız bahsettiğiniz pandülü tutan dirseğe dair.
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj bengisaat » 18 Ara 2011, 21:11

Önlemlerden biri de bu olabilir örneğin sarsıntı sırasında pandülün titreşimi gözönünde tutularak direseğin dış kısmına bir eklendi yapılıp pandülün yukarıya çıkması önlenebilir.Hatta bir keresinde devamlı Traktör ve kamyon kullanan bir müşterimin ; bu şikayetle 2. kez gelmesi nedeniyle basit bir parça ile bu önlemi almıştım ve bu saat 7-8 yıl sonra normal bakım için gelmişti .

Asya teknolojilerinin en büyük eksikliğide bu bence, güzel bir buluş yapıp bu buluşun ardından denemeler kontroller yapılmadan piyasaya sürülmesi bir aksilik durumunda ise geç kalınmış olması.
Bunun sebebide insanlar hata yapa yapa doğruyu bulur felsefesinin güçlü olması diye düşünüyorum :)
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj uzbey33 » 15 Ağu 2012, 12:13

yeni aldığım seiko skz211 atlas saatim çok iyi zaman tutuyordu. günlük sapması 1-2 saniye idi.

bir ara saatimi çıkardıktan sonra karşı koltuğa attım. ondan sonra saatim dakika seviyesinde sapma yapmaya başladı.

burada bahsedilen sorun gibi olduğunu tahmin edip saati bir iki kez kadranı avuç içine gelecek şekilde sertçe avucuma vurdum.

şu an saatim eskisi gibi çok az sapmayla çalışıyor.

teşekkürler bengisaat hocam. :champ:
collecting is fun. instagram--> uzbey33: saat, uzbey: seyahat
Kullanıcı avatarı
uzbey33

Mesaj bengisaat » 15 Ağu 2012, 14:28

;)

Güle güle kullanın.
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Önceki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 30 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners