DeLorean DMC-12 benim çok sevdiğim hatta gerçekten otomobil koleksyoneri sıfatına yakışır hareket edecek imkana sahip olsam düşünmeden koleksyona katacağım bir araçtır
Kısaca bahsetmek gerekirse; Öncelikle firmanın sahibi ve DMC-12'nin üreticisi John Zachary DeLorean otomobil tarihi açısından önemli bir isim zira Amerikan Otomobil Dünyası'nın belki de en çok konuşulmuş/konuşulmaya devam eden segmenti Muscle Car'ın yaratıcısı

GM'in Pontiac markası altında Ar&Ge mühendisi olarak çalışan DeLorean, yönetim kurulunun menfi kararına rağmen markanın en küçük otomobillerinden Tempest'a dev bir V8 yerleştirip GTO efsanesini yaratarak Muscle Car Era'ya start vermiş ve 1974'teki OPEC Ambargosu'na kadar tüm zamanların en başarılı Amerikan otomobillerinin üretildiği 10 yıllık Altın Çağ'ın temellerini atmıştır..
DMC-12 karoseri dışında tamamen deneysel ve toplama bir otomobil aslında.. Karoser parçalarının tamamı 304 grade paslanmaz çelikten üretilmiş

ve hiçbir DMC-12 üretim bandını ''boyalı'' olarak terk etmemiş ( 3ad. altın kaplama araç var bu arada

).. İlk başta korozyona karşı çok etkili bir yöntem gibi görünse de kaza yapmış otomobillere ait karoser düzeltme işlemleri sonucunda karoser panellerinin asla kalıptan ilk çıktığı düz hatlara kavuşamaması ve bu hataları kapatacak çelik macunu, astar ve boya kullanılamıyor olması pekçok DMC-12 sahibini araçlarını boyatmaya mecbur bırakmış..

Bazı zengin meraklılıarın bu mevzuyu önceden tahmin edip muhtelif karoser parçalarını yedek olarak sipariş etmeleri de ayrı bir mevzu..
Dizaynı, tüm zamanların tek SuperSport BMW'si M1'in

yaratıcısı Giorgetto Giugiaro

tarafından yapılan araçta kullanılan Fransız/İsveç ortak yapımı V6 motor -özellikle aracın ağırlığı gözönüne alındığında- yetersiz bir performansa sahip..

Lotus Esprit üzerinden geliştiriken şasisi de -yine ağırlık nedeniye- stabilite konusunda zayıf kalıyor..
1982'de firmanın iflasıyla beraber uzun süre koleksyonerlerin garajları ve yerel otomobil aktivitelerinden başka bir yerde görünmeyen DMC-12, 2007'de Texas'li bir girişimcinin bulabildiği tüm DMC-12 parçaları ve orijinal şasileri üzerine bir nevi revize ettiği örnekleriyle tekrar otomobil dünyasına geri dönerek bu efsanevi araca -zayıflıklarından mümkün olduğu kadar arınmış haliyle- sahip olmak isteyen meraklılarını memnun ediyor..