TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yeni Blancpain X Fathoms

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yeni Blancpain X Fathoms

Mesaj drk » 25 Eki 2011, 23:00

Bence sorun saatte değil markada. Saati beğendim, mekanik açıdan çok üstün, tasarımı amaca yönelik ve eminim işçiliğide çok kalitelidir. Sorun markanın Blancpain olması. Markanın imajı bu değil, daha klasik, zarif, pek bilinmeyen ama en iyiyi hedefleyen markalardan biri tutupta mekanik g-shock yapmamalıydı.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Offside » 26 Eki 2011, 01:08

Saat fatmagül'e dönmüş!
Kullanıcı avatarı
Offside

Mesaj asymptote » 26 Eki 2011, 01:13

Offside yazdı:Saat fatmagül'e dönmüş!

:lol:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Bond » 26 Eki 2011, 06:34

Derinlik ölçmek isteyenlere X-Fathoms alternatifi olarak Citizen Eco-drive Promaster Super Aqualand modellerini tavsiye ediyorum. :D 48mm ile bu ölçüm işini halledebilirsiniz. Mark Hayek segment farkına rağmen diğer koluna şu modelleri bir takıp karşılaştırsın hangisi daha estetik ve güzel duruyor diye. Tamam Blancpain bezeli ile meşhur ama her modele bu bezeli koyarak olmuyor bu iş gibi. Gerçi dolce vita luxury diver arkadaşlarımız gayetde alacaklardır bu X modeli orası ayrı ;)

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Thevenin » 27 Eki 2011, 18:31

Yine baktim da saglam kalan Fathoms bezelini cikarirsak saat Invicta terk. :D

Kayis icin en gelismis diver kayisi demis Blancpain.
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Thevenin » 28 Eki 2011, 14:56

Bu arada masaustu duvarkagidi olarak da gayet basarili buldum, kullanisli. Dunden beri attim hafizaya, koydum masaustune, cicek gibi duruyor zaten :D

Resim
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj drk » 28 Eki 2011, 16:02

Frax yazdı:
Drk yazdı:Yavaş yavaş bilgiler gelmeye başladı. Kasa titanyumdan ve genişliği, sıkı durun, 55,65mm, 300m su geçirmezliğe sahip. Aferin Blancpain, hep böyle devam et olur mu?

Genişliği kadar da kalınlığı var gibi geldi bana.

Kalınlığı 24mm'miş.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Thevenin » 14 Oca 2012, 21:11

Bu saatteki membran deformasyonuna dayali derinlik olcum sisteminde kullanilan membran da CalTech'de gelistirilen amorf yapili Liquidmetal. Zirconium, titanium, copper, nickel, beryllium alasimi, hem yuksek elastikiyet degerlerinde hem de mukavim olan membran ile tamamen mekanik derinlik olcer ilk 15 metre icin 30cm hassasiyet degerine sahip.

Aslinda bu metalik cam membranin ilk kullanilisi degil. Daha once :arrow: Breguet Réveil Musical modelinde muzik kutusu mekanizmasinin arkasinda akustik yukseltec olarak kullanildiktan sonra burada kullanilmasi dusunulmus ve basarili olmus.

Resim
Resim

Bu arada liquidmetal baseball, golf sopalari, kayak malzemeleri, tenis raketleri, flash disk kasalari, modem antenleri coktandir kullanimda, hakeza gunes panellerinde. Yine Omega PO LM bezelinde. Swatch Group disinda dikkat cekici olarak Apple da halen malzemenin kullanim lisansina sahip. Guncel iPhone anten ve kasalarinda yararlanildigi gibi ilginc olanlardan biri iPhone 3G US versiyonunda kullanilan sim card cikarma aparatinin liquidmetal olmasi. ;)

Detay olarak, malzemeyi labda ureten ilk bilim adami Türk. 1993 tarihli Applied Physics makalesi bu alandaki ilk calisma:

:arrow: Atakan Peker and William L. Johnson, A highly processable metallic glass: Zr41.2Ti13.8Cu12.5Ni10.0Be22.5

Daha magazin kaynak icin :arrow: http://www.ntvmsnbc.com/id/25126310/ :D

Resim
Prof. Johnson & Dr. Peker @ Caltech Keck Institute for Space Studies (KISS), 1993
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Fuinithil ve 31 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners