TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Nas覺l Bir Koleksiyon Yapmal覺y覺m?

Antika Saatler ve Cep Saatleri zerine Payla覺mlar

Nas覺l Bir Koleksiyon Yapmal覺y覺m?

Mesaj Vahap » 16 Oca 2012, 12:22

Deerli ye ve stadlar,
襤ktisatta bir kural vard覺r. 襤htiya癟lar sonsuz denecek kadar 癟ok, kaynaklar k覺tt覺r, eklinde. Bu girii yapmam覺n nedenini az 癟ok tahmin etmisinizdir. Kolleksiyon tarz覺 maddi imkanla beraber zaman k覺s覺t覺n覺 da g羹ndeme getiriyor. Konuya ilgi ve holanma boyutuyla beraber ileride anlam ifade etmesi unsurunu da katt覺覺n覺zda kolleksiyon yolculuu karma覺k bir hal al覺yor. Bu kapsamda;
Saatin metaline g繹re; g羹m羹, alt覺n, metal
Saatin Markas覺na g繹re;
Saatin kullan覺m覺na g繹re; kol, cep, masa v.s.

...gibi kriterler uzay覺p gidebilir.
Benim as覺l ulamak istediim, 繹renmek istediim, kolleksiyonu bitirilebilir 癟ok fazla 羹retim yapmam覺 (cep ve kol saati olabilir) halen 羹retimde bulunmayan, biriktirildiinde ileride de deer edebilir bir saat MARKASI hangisi olabilir. rnek; Cortebert, Elgin olabilirmi? Benim i癟in 繹nemli olan bitirilebilir , tamamlanabilir bir kolleksiyon olmas覺..
繹zetle;
saat kolleksiyonculuunda hangi tarzlar olabilir? Bunlar覺n avantaj ve dezavantajlar覺 nedir ?

........sayg覺 ve sevgiler
En son Vahap taraf覺ndan 16 Oca 2012, 12:32 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 1 kere d羹zenlendi.
Kullan覺c覺 avatar覺
Vahap

Kay覺t: 15 Nis 2010, 13:18

Re: NASIL KOLLEKS襤YON

Mesaj bozok » 16 Oca 2012, 12:29

en mant覺kl覺 cevap rolex :) tabi 羹stadlar detayl覺 cevap verecektir :thumbup:
halen 羹retimde bulunmayan demisiniz pardon :)
Kullan覺c覺 avatar覺
bozok

Kay覺t: 06 Mar 2011, 13:09

Re: Nas覺l Bir Koleksiyon Yapmal覺y覺m?

Mesaj razz » 16 Oca 2012, 13:02

Vahap yazd覺: kolleksiyonu bitirilebilir 癟ok fazla 羹retim yapmam覺 (cep ve kol saati olabilir) halen 羹retimde bulunmayan, biriktirildiinde ileride de deer edebilir bir saat MARKASI hangisi olabilir. rnek; Cortebert, Elgin olabilirmi? Benim i癟in 繹nemli olan bitirilebilir , tamamlanabilir bir kolleksiyon olmas覺..

Vahap hogeldin 繹ncelikle.. :champ: Yukar覺da al覺nt覺 yapt覺覺m a癟覺klamalar覺n dorultusunda ( 繹zellikle bitirilebilir vurguna istinaden ) koleksyonculuk olgusuna bak覺 a癟覺n覺n N羹mismatist ve/veya Filatelist tarz覺n覺 yans覺tt覺覺n覺 d羹羹n羹yorum ;) Asl覺nda bu yakla覺m覺n gayet mant覺kl覺 lakin yaz覺n覺n ba覺nda belirttiin iktisadi kural nedeniyle bir o kadar da zor.. Belki marka 繹zelinde hareket etmeyip houna giden bir tarza y繹nelmek daha pratik olabilir.. rn. ''Elden Kurmal覺 Kronograflar'' gibi.. :thumbup:
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullan覺c覺 avatar覺
razz

Ya: 48
Kay覺t: 18 Ara 2009, 16:05

Re: Nas覺l Bir Koleksiyon Yapmal覺y覺m?

Mesaj Vahap » 17 Oca 2012, 01:43

Cevaplar i癟in teekk羹r ediyorum.Benim 羹yeliim belki bir y覺l覺 ge癟ti ama bir koltukta on karpuz ta覺mak misalinde olduu 羹zere farkl覺 alan ve konularda da ilgilerim olduu i癟in bu Foruma her zaman kat覺lam覺yorum. Ama saat toplamaya devam ediyorum. ncelikle zenith ve Cortebert ve uygun buldum mu yar覺m priyor al覺yorum, daha cok bozuk al覺p Ankaradaki ustalara yapt覺r覺yorum. Kol saatinde daha ucuz, bazan ucuz say覺labilecek markalarda al覺yorum..rnein zenith, Ducana....gibi,.Bin netice toplay覺c覺 gibi oldum.Profesyonelce davran覺p;
1-Houma giden
2-Maddi olarak beni zorlamayan (ayda 500 TL' yi gecmeyen)
3-Zaman iersinde yat覺rd覺覺m paraya deen,
4-Biitirebilirlii olan ;(Bitince baka marka saate balanabilir.Ama bir rolex, omega vs. d羹羹n羹n cep ve kol saatleri var, yelpaze cok geni ve s羹rekli yeni model 羹retimi var ve de imkan meseleleri,)
bir kolleksiyon yapmakmistiyorum.

Bitirebilirebilirlik belki benim m羹kemmelliyetci yakla覺m覺dan kaylanlan覺yor. bir eyi ya tam yapars覺n ya da yapmazs覺n gibi.. Birde bir eyin tam yap覺lmas覺 onu daha anlaml覺 k覺lar diye d羹羹n羹yorum.
Kullan覺c覺 avatar覺
Vahap

Kay覺t: 15 Nis 2010, 13:18

D繹n TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 16 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners