Saatolog 2025 Online Sipariş İçin Tıklayınız

TWatchman İle Yaşadığım Kötü Saat Alışveriş Tecrübesi - Ref

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

TWatchman İle Yaşadığım Kötü Saat Alışveriş Tecrübesi - Ref

Mesaj BatuhanKLC » 12 Şub 2026, 23:09

Öncelikle olabildiğince kendimi açıklamak adına elimden geldiğince siz de okurken yormadan yazmaya çalışacağım.

Forumda TWatchmen nickli beyin Louis Erard saatini gördüm . İletişime geçmek için forumdan özel mesaj attım. Ardından sarı sitedeki ilanında görerek direkt numarasından ulaştım. Salı günü 00:33 de sabah konuşmak üzere mesaj attım ve ciddi alıcı olduğumu belirttim. Ardından salı sabah saatlerinde, gerek mesaj, gerek telefon konuşmaları gerçekleştirdik. Kendisine asteğmen olarak askere teslim ettiğim kardeşime saati acemiliği bittiğinde hediye etmek için alacağımı, kondisyonun çok önemli olduğunu belirttim hatta kardeşimin fotoğrafını bile attım. Kendisinden gün ışığında fotoğraflarını istedim çekip attı. Bir fotoğrafta çizik ya da deforme gördüğüm yerleri de telefondayken sordum ve kesinlikle öyle bir şey yok için rahat olsun bu yaştan sonra yalan söylemem aynı hobiyi paylaşıyoruz aynı forumdayız gibi cevaplar aldım. Nitekim bu cevaplara binayen de netliği tam olmayan ya da şöyle söyleyeyim çiziklerin korozyonların belli olmadığı fotoğraflara ve söylemlere güvenerek saati aldım.

Saati kargo firması 5.5 6 ya doğru eczaneme teslim etti ve çalışanımdan rica ettim iş çıkışı (Ankara'da eczane kapanış saati 19:00) bana teslim etti. Saatin eve gelip kargo poşetinden açıldığı saat 19:53. Saatli olarak mevcut çünkü videolu bir şekilde açtım.

Akşam yemeğimi yedikten sonra da satıcıya mesaj attım (saat 21:44)çünkü saat bahsettiği gibi yani ilandaki gibi 9.5 kondisyonda değildi. Saatin pvd kaplamasında atmalar korozyonlar ve çizikler mevcuttu bu durumu ona mesaj attım. Hatta elimden geldiğince fotoğrafını çekip görselini de attım.

Daha sonra beni aradı ben saati sana göndermişim ben gönderirken bu çizikler ve bu deformasyon yoktu dedi ben de buna karşılık bu oksitlenmeye korozyonu bir gün içerisinde yapamayacağımı belirterek durumu çözmeye çalıştım. Ardından sen fotoğrafları görerek aldın dedi ben de fotoğraflarda bu alanın çekilmediğini gözükmediğini ayrıca bunu benim yapmadığımı izah ettim. Çözüme kavuşturmak adına da yarın güvendiğim bir saatçiye Ahmet Şentürk ( Ankara Şentürk saat ) götürüp pvd kaplamasının yenilenmesi için fiyat alacağımı söyledim ve konuşmanın sonunda çok pahalı olmamak kaydıyla yarı yarıya ödeyeceğimiz konusunda anlaştık. ( İlk önce 500 TL gönderirim dedi daha sonra 1000-1500 dedi )

Bugün yani perşembe günü Ahmet abiye saati götürdüm saatinin kasa durumunun iyi olmadığını kendisinin böyle bir işlemi yapmayacağını izah etti. Ardından başka bir saatçi ile konuştum fiyat almak istedim fakat o güvendiğim saatçide bu saati yapmayacağını izah etti.
Ardından saat 20.47'de tekrar mesaj attım hala çözüm odaklı ilerliyordum. Benim güvendiğim saatçilerin bu bu işlemi yapmadığını satıcının tanıdığı varsa satıcının tanıdığı ile bu işi çözebileceğimizi söyledim.

TWatchmen bey de kendisinin tanıdığı olmadığını söyledi ben de bu durumda saatin kondisyonu söylediği gibi olmadığı için ve yaptıracak kişi de bulamadığımız için saatin ücretini iadesini ve tarafına kargolamayı teklif ettim. Sonuç olarak 48 saat geçti ben iade almam neden alayım. Saati ben tertemiz yolladım. Bu problemler yoktu gibi cevaplar aldım .

Tüm konuşmaların ss leri mevcuttur.

Saatçiler ile olan konuşmaların da SS leri mevcuttur .

Saat bileğe takılmamıştır .

Kendisine de hem forumdan durumu yazacağımı hem de savcılığa gideceğimi belirttim .

Özet ; saat için belirlenen kondisyonun 9.5 olması ve gerçek kondisyonun 8 in altında olması
Çizik yok denmesi ve her yerinin çizik olması , korozyon ve pvd kaplama atıklarının bulunması.
10 kez bileğe takıldı denmesi ( imkansız )
Çözüm sunmaması ya da iade almaması
Umarım kendimi izah edebilmişimdir .

Not ; Tüm detayları ile hem görüntü hem SS mevcut müsait olunca paylaşacağım .
Gereğinin yapılmasını arz ederim . Yönlendirmelere de açığım . Saygılar . İyi forumlar .
Acele ile telefondan yazdım, yazım yanlışı ve nokta virgüle takılmayın lütfen.
Kullanıcı avatarı
BatuhanKLC
 
Mesajlar: 189
Kayıt: 04 Şub 2019, 01:31

TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 193 misafir

   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners