sedir » 14 May 2010, 09:18
Eyvah!
Ortal覺覺 kar覺t覺ran bir teklif atm覺覺m ortaya, yeni farkettim.
Yaln覺z clk'n覺n s覺n覺flamas覺n覺n 癟ok basit olduunu (Rolex ve dierleri:)) bilsem de, yapt覺覺 s覺n覺flamada egzotikler, 羹st l羹ks, orta l羹ks, alt l羹ks diyor ve s覺n覺flamay覺 durduruyor (ger癟i son mesaj覺nda biraz daha farkl覺 ifadeler kullanm覺 ama). L羹ksten sonrakileri (羹st, orta, alt her neyse) de en az覺ndan ismen saymak gerekir. Yani l羹ksten sonrakilerin de ad覺n覺 koymal覺s覺n覺z. Orta ve alt s覺n覺f demek yeter mi? Yukar覺da o kadar iti kak覺 var ve herkes yer kapmak isterken, aa覺ya hi癟 bakmayacak m覺y覺z? Mesela in 羹r羹nlerinin ad覺 ne olacak. Replikalara da (sevmesek de) bir yer tahsis etmeliyiz.
S覺n覺flamada kriterler neler? Fiyat, mekanizma, el i癟ilii, kuvars olup olmama, 羹retim say覺s覺...
Yani biraz da meslek icab覺 olsa gerek daha iyi bir s覺n覺flama bekliyorum a癟覺k癟as覺. S覺n覺flaman覺n kriterleri ortaya konursa, u markay覺 s繹yledin, bunu s繹ylemedin olmaz. Yeri belli edilirse herkes gidip yerine oturur.
Bu arada ben de kendimce unu s繹ylemeliyim. S覺n覺flamay覺 markalarla yaparsan覺z yan覺l覺rs覺n覺z. Her markan覺n birden fazla segmentte yer alan 癟ok say覺da 羹r羹n羹 vard覺r. Otomobil benzetmesini buraya da al覺rsak 繹yle deil mi? Mesela clk'n覺n sevecei bir 繹rnek vermek gerekirse t羹m Mercedes otomobiller 羹st segmentte deil ki. A, B, C, E, S, M, ML, CLS, CLK... gibi bir癟ok seri var. Hepsi de ayr覺 segmentlerde yer al覺yor.
Mesela ben de imdiye kadar bu bal覺kta ad覺 ge癟memi ama olduk癟a yayg覺n ve 羹nl羹 bir marka olan Longines'i sorsam hangi segmente koyars覺n覺z. Kuvars modelleri bana g繹re ortada (orta l羹ks veya alt l羹ks deil) kal覺rken, karma覺k ve otomatik modellere l羹ks'l羹 bir segment vermeniz gerekmez mi?
Sevgili saatsever arkadalar, kafa yormak g羹zel ama varsa bir kaynaktan segmentleri aktar覺rsak biraz daha objektif oluruz diye d羹羹n羹yorum.
Herkese selamlar.
Vakit nakittir.