schavelle yazdı:Sayın Pixma, güzel bir bütçeniz var. Benim önerim biraz daha modelleri incelemeniz ve hemen -en azıdan bütçenizin tamamı ile- saat almamanız.
Yeni bakmaya başladıysanız bugün beğendiğiniz saatler ile 3-5 ay sonra beğenecekleriniz farklı olabilir (hatta olacaktır). Bu süre içinde al-sat ile kayıp yaşarsanız sonra bütçenizle asıl istediğiniz saati almanız zora girebilir.
Önce saat türü, kullanım şekli ve yeri, renk, bilezik/kayış gibi ana parametrelere karar verirseniz yardım almak da kolaylaşacaktır.
Tamamen katılıyorum, 4500 TL ufak bir bütçe değil iyice araştırma yapılıp nokta atışı vurulmalı. Hepimizin başından geçmiştir; bir heves alınıp daha sonra hiç kullanılmayan eşyalar. Kim bilir belki daha ucuza daha çok içinize sinecek bir saat alabilirsiniz, ya da tam tersi bütçenizi arttırmaya karar verirsiniz.
Yardımcı olunması açısından yaş, tercih edilen kıyafet&tarz, meslek, ilgi alanları... gibi bilgiler de verirseniz size tam uyacak tavsiyeler gelecektir. Spor ağırlıklı giyiniyorsanız, dalış&deniz gibi hobileriniz varsa mesela yukarıda tavsiye edilen Oris Aquis TSF Edition çok iyi bir seçenek olacaktır