TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Swiss Military by Chrono SMA34113 İnceleme

İsviçre ve Avrupa Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, İsviçre Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği İsviçre ve Avrupa Üretimi Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Swiss Military by Chrono SMA34113 İnceleme

Mesaj EfeCakiroglu » 19 Mar 2026, 06:43

Bilezikten geçmek bilmeyen bir gıcırtı gelmeye başladığında benimkini elden çıkarttım.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
EfeCakiroglu

Mesaj Eterna » 19 Mar 2026, 10:11

EfeCakiroglu yazdı:Bilezikten geçmek bilmeyen bir gıcırtı gelmeye başladığında benimkini elden çıkarttım.

hocam ne zaman aldınız ne zaman sattınız, ben mi gözden kaçırdım yoksa gizli operasyon mu oldu :)

Şaka bir yana sizin genel yorumunuz ne oldu f/p olarak
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj EfeCakiroglu » 19 Mar 2026, 18:17

[emoji28]
Valla 2 hafta durdu bende. Sizdekiyle aynı renkti.
Genel olarak çok başarılı. Bilekteki konforu güzel. Saatte, bilezikteki gıcırtı dışında beni rahatsız eden hiçbir şey yoktu. Ama o gıcırtıyla da olacak gibi değildi. Nato kayış takıp kullanmayı düşündüm ancak daha sonrasında satıp Orient Star almak daha cezbedici geldi.

Resim

Kullanıcı avatarı
EfeCakiroglu

Mesaj Fa1co » 21 Mar 2026, 14:17

Saat cok guzel gozukuyor , yeni saatiniz simdiden hayirli olsun , guzel gunlerde kullanin. :thumbup:
Remember me
Kullanıcı avatarı
Fa1co

Mesaj torres13 » 23 Mar 2026, 08:38

Çok teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
torres13

Mesaj torres13 » 23 Mar 2026, 08:45

Eterna yazdı:Saatinizi kordon ayarını kim yaptı siz mi saatçi mi? Bakla çıkartılan pim vidalı mı? Eğer vidalı ise itmeli sanıp vuruldu mu yoksa kötü bir tornavida ile mi açılmaya çalışıldı? Hem bakla hem pim hasar almış gibi gözüküyor.

Resim

Vidalı değil diye biliyorum. Kendim yapardım ama yanımda değildi pin sökme aparatı. Hemen saati takmak istediğim için tanımadığım bir saatçide bilezik daraltma yaptırmıştım bende siz söyleyince fark ettim. :o . Sağlık olsun.
Kullanıcı avatarı
torres13

Mesaj Eterna » 23 Mar 2026, 09:22

torres13 yazdı:
Eterna yazdı:Saatinizi kordon ayarını kim yaptı siz mi saatçi mi? Bakla çıkartılan pim vidalı mı? Eğer vidalı ise itmeli sanıp vuruldu mu yoksa kötü bir tornavida ile mi açılmaya çalışıldı? Hem bakla hem pim hasar almış gibi gözüküyor.

Resim

Vidalı değil diye biliyorum. Kendim yapardım ama yanımda değildi pin sökme aparatı. Hemen saati takmak istediğim için tanımadığım bir saatçide bilezik daraltma yaptırmıştım bende siz söyleyince fark ettim. :o . Sağlık olsun.

Ben bu yüzden çok uzun senelerdir kendim yapıyorum. Asla dokundurtmam saatlerime :) Ama sonuçta bir bakla bir pim evet önemli değil. Zaten sizde bir iki tane yedeği vardır çıkanlardan. Keyif ile kullanın saatinizi..
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj torres13 » 02 Nis 2026, 11:55

İncelememde de belirtmiştim bu saati farklı kordonlar ile de kullanmak istediğimi. Bu doğrultuda dolap uygulamasından siyah deri harika bir kordon aldım. Bacak açıklığı 21mm olduğu için seçenekler 22 ve 20 mme gör az ama bulunabiliyor. Üstelik Easy-Click olanlarda bulabildim. Saatime çok uyum sağladığını düşünüyorum ve beklediğimden daha iyi durdu. Nato ve kahverengi de alacağım. Bu paylaşımı apma sebebim yaygın olmasa da 21 mm kordon bulunabileceği ve farklı kordonlar ile saate yeni bir görünüm ve kullanım alanı sağlanabileceği.
Keyifli günler herkese.
İncelememde de bu saati farklı kordonlarla kullanmak istediğimi belirtmiştim. Bu doğrultuda Dolap uygulaması üzerinden harika bir siyah deri kordon edindim.

Bacak açıklığı (lug aralığı) 21mm olduğu için seçenekler 20mm veya 22mm'ye kıyasla daha kısıtlı olsa da, arayınca güzel parçalar bulunabiliyor. Hatta şansıma 'Easy-Click' (akıllı pin) sistemine sahip bir model denk getirdim. Kordonun saate çok uyum sağladığını ve beklediğimden çok daha şık durduğunu düşünüyorum. İlerleyen süreçte nato ve kahverengi deri kordonlar da eklemeyi planlıyorum.

Bu paylaşımı yapma sebebim; yaygın olmasa da 21mm kordonların bulunabildiğini göstermek ve farklı kordon tercihleriyle saatin çehresinin nasıl değişebileceğine dair fikir vermek.

Herkese keyifli forumlar, iyi günler dilerim.
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
torres13

ÖncekiSonraki

Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Bing [Bot] ve 306 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners