Çok uzun bir zaman sonrasında Black Friday gazıyla İngiltere’den aldığım Breitling Superocean Automatic 44 (A17367D81C1A1) İncelemesi ile karşınızdayım.
Kaliteli bir dalgıç saatim olsun düşüncesi çok uzun yıllardır vardı kafamda ama saat çok pahalı bir zevk, her zaman bütçe ayırmak kolay olmuyor. En son burada Longines Conquest incelemesi yapmıştım ama o saati aldığımdan bu yana 10 sene geçmiş. Hala severek takıyorum bu arada ama akıllı saatler sonrasında daha az bilek süresi gördüğü kesin. Neyse çok dağıtmadan incelemeye geçelim.
Anladığım kadarıyla 2019 yılında başkanmış bu modelin üretimine siteye girdiğimde model bilgisi olsa da güncel katalogda yok sanırım. Ama güncel modeldeki yelkovan üzerindeki ve dakika göstergelerindeki kareler bana güzel görünmediği için seçme şansım olsa da bunu alırdım.
Kasa Malzemesi : paslanmaz çelik
Kasa Ölçüsü : 44mm
Ağırlık : 215 gr kordon dahil (kordon hariç 118 gr)
Kalınlık : 14.2 mm
Boynuz : 53 mm lug to lug
Kordon genişliği : 22 mm
Calibre : Breitling 17
Power Reserve : ~38 hrs
Vibration : 28,800 v.p.h
Jewel : 25 jewels
COSC sertifikalı (-4 /+6 sn denilmiş) 10+ günlük kullanım sonucu yaklaşık 30 sn ileri gitti, herhangi bir şikayetim yok.
1000m gibi hiçbir zaman işeme yaramayacak bir su geçirmezliği var. Buna bağlı olarak da arka kapağı kapalı. Gönül ister ki açık olsun oturup izleyelim:) ama dalgıç saati olunca böyle bir ihtimal yok sanırım.
Kadran, parlak mavi renkte ve sade bir tasarıma sahip. Büyük akrep ve yelkovan ibreleri ile kalın indeksler Super-Luminova ile kaplanmış. Küme fotoğrafı çekmeye çalıştım. Sanki çok uzun süre parlamıyor ama parlarken de çok güzel görünüyor.
Yansıma önleyici (AR) kaplamalı safir cam, kadranın (bence) çok güzel görünmesini sağlıyor. Bezel tek yönde dönebiliyor. 44mm çok mu büyük gelir diye tereddüt etmiştim ama herhangi bir rahatsızlık duymadım (bileklerim 18cm ince, bu sebeple genelde 40mm civarında saat tercih ediyorum)
Bileziğe gelirsek oldukça sağlam duruyor. Baklaların yamuk oluşunu farklı bir saat izlenimi uyandırdığı için ben çok sevdim.
Kutu içeriğine gelecek olursak garanti belgesi, taşıma çantası ve ek baklalar için bir zarf mevcut. Oldukça minimalist. Diğer pahalı saatlerin kocaman kutularını görünce biraz garip geldi.
Özetle 10 gündür keyifle kullanıyorum. Nice güzel günlere deyip yazımı sonlandırıyorum.