TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Kahve ve Çay Meraklıları / Coffee & Tea Fans

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Kahve ve Çay Meraklıları / Coffee & Tea Fans

Mesaj seruvenci » 16 Ara 2016, 12:16

@foottwo

Pour Over farklı tabi ve belirttiğiniz gibi tadlar biraz daha belirgin.

Kolombiya ve Amerikan çekirdeklerine gelince gördüğüm bir şeyi paylaşmak isterim; bazen kahve satıcılarında çuvalları görüyorum, Güney Amerika'dan gelen kahve çuvalları tamamen keten, bu iş için ideal. Afrika kahvelerinde ise sanırım oradaki nem oranından dolayı, genelde plastik malzemeden üretilen çuvallar, hatta bildiğiniz lastik çuval ile paketlenmiş, hiç hava almadan geleni de gördüm. Tat farkı bundan da kaynaklanıyor olabilir diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
seruvenci

Mesaj bumingaffar » 16 Ara 2016, 12:21

foottwo yazdı:
Miriel yazdı:
foottwo yazdı:
Miriel yazdı:Kahvemi daha önce Kahve Fabrikası'ndan alıyordum ancak bu mesajın etkisiyle Coffee Manifesto'dan ilk siparişimi vereceğim sanıırm. :champ:

Muhtemelen sorarlar ama sormazlarsa hangi yontemle demleyeceginizi de soylemeyi unutmayin.. :)

Tamamdır, teşekkürler. Buraya da yazayım hatta French Press ile demleyeceğim, kendi değirmenim var.

Yumuşak içimli bir öneriniz varsa değerlendirmek isterim.

Ayrıca French Press'ten filtre kahve makinesine geçmeye değer mi? Değecek bir makine için ne kadar bütçe ayırmalıyım?

Ben makine yerine pour over ya da drip denilen yontemi tercih ediyorum. Hem Chemex hem de Hario V60 var ayni isi goren.

Pour over ile french pressten daha duru bir kahve elde edersiniz, aromalari, tonlari daha net algilayabilirsiniz.

French presse alistiysaniz ilk yudumda su iciyomussunuz gibi olur ama uzun bitislidir, kahvenin tadi damaginizdan gitmez :)

Ben Kolombiya ve benzeri Amerikan kahvelerinin 100% Arabica cekirdeklerini seviyorum. Afrika kahvelerinden hoslanmadigim taze fasulye suyuna benzer bir tat aliyorum. Asiditesi yuksek oldugundan sanirim.

Demleme oranini degistirerek her kahveyi yumusatabilirsiniz.

Pour over demlerken ben 1/14 oran tercih edip, 2.5 dakikada demlemeyi bitiriyorum. Ama bazilari 1/17 ile 4 dakikada bitiriyor.

Cekirdek kahveyi taze cekerek manuel kahve demlemenin (espresso ya da filtre) keyifli kismi bu bence. Kapsul ya da granul kahveler gibi ne verirlerse onu icmiyorsunuz, kendinize has kahve yaratabiliyorsunuz.

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk

Foottwo, Synphone tekniği ile yapılan kahveler için düşünceni alabilir miyim?
Kullanıcı avatarı
bumingaffar

Mesaj seruvenci » 16 Ara 2016, 12:26

eraslani yazdı:Ben uzun süre evde tam otomatik espresso makinesi kullandım..Siemens surpresso s40 modeli..Bu tip makinaların tamamında olduğu gibi farklı farklı seçenekler var..ancak bu makinalardan filtre kahve pek olmuyor..americano benzeri bir şey yapıyor ..
Yine kendinden değirmenli ve farklı ayarları olan bir filtre makinası araştırırken aslında bu konuda tek ve en iyi seçeneğin breville bdc600
modeli olduğunu gördüm ve satın aldım..fiyatı biraz yüksek görünse de karşılığını verdiğini düşünüyorum..daha önce filtre makinalarında rastlamadığım demleme süresi belirlenebilmesi çok fark yaratıyor..öğütücü güzel iş çıkarıyor..karaf yada direk fincan boyu seçerek kullanılabiliyor..Sağlam yapısı sayesinde uzun süre iş görecektir..

Breville gerçekten çok sağlam bir makine, ancak Türkiye pazarı için biraz pahalı bence. Evimde bir dönem Breville Bes870 kullandım oldukça güzel bir makineydi, espresso da cidden iyiydi. Sonradan eve Nuova Simonelli aldım, daha iyi yapıyor bence. Ama Breville'den de çok memnundum, her iki makineyi de öneririm.

Bu makinelere geçmeden önce uzunca bir dönem DeLonghi Esam 6750 tam otomatik makine kullandım, şimdi iş yerimde duruyor. Ondan da memnunum ama süt köpüğü için az önce belirttiğim Breville BMF600XL kullanıyorum. Kısaca kullandıklarımdan hepsinden memnunum. Ama tabi, tam otomatik makinelerin hiç biri filtre kahve yapmıyor. Birde dem süresi ayarı gibi ince ayarları yok.

Bence ille de kaşıklı makineye gerek yok. Artık tam otomatik makineler de başarılılar, sadece birini önermiyorum ; Franke'nin ürettiği tam otomatik makineler... Çok hızlı süzüyor... Bence olmamış hiç olmamış :))

Afiyet olsun :)
Kullanıcı avatarı
seruvenci

Mesaj mlm » 16 Ara 2016, 13:02

Resim
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Bond » 16 Ara 2016, 13:17

Foottwo Serüvenci Ground Eraslani Mlm Afiyet olsun :champ:

Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj mlm » 16 Ara 2016, 13:32

Bionic eldivenleri özlemiştik :D Sana da afiyet olsun :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj foottwo » 16 Ara 2016, 13:40

@eraslani

Breville BDC600 alınabilecek en iyi otomatik makine bence de. Bir ara enplus'ta indirimdeydi elim gitti ama almamıştım :)

Bende Breville öğütücü var, fiyat/performans ve kontrol edilebilirliği açısından uygun bir cihaz. O özelliklerde daha stabil bir cihaz için en az 2 katı bütçeye çıkmak lazım ki evde çok gereksiz olur. (bunu yazınca evdeki setup geldi gözümün önüne biraz komik oldu tabi :) )

@seruvenci

Paketleme konusunu hiç bilmiyorum ama aldığım tat daha doğal bir tat gibi sanki. Plastik etkisinden olsa sanırım anlaşılırdı. Bölge özelliği diye düşünüyordum ben.

Ben de bir ara Bes920 almayı düşünmüştüm, çift kazanlı, PID'li falan ama sonra vazgeçtim. Bir arkadaş makinenin ne kadar az elektroniği olursa o kadar iyi olacağı konusunda beni ikna etmişti :)

Ofiste Esam 3000 var, kahve taze ve iyi olursa güzel sonuç alınıyor fakat süt köpürtmesi oldukça yavaş. Yine de kapsüllülerden her türlü iyidir :)

@bumingaffar

Syphon'u birkaç yerde denedim ama nedense begenmedim. Hatta 2. yudumu hiç içemedim bugüne kadar :)

Kendim kullanmadım ama syphon demlerken çok özenli olmak gerekiyor diye duymuştum. Baristadan ya da kahveden de olabilir.

Ama seveni de çok tabi :)
"Baş eğmedik edâniye ikbâl ü câh için.."
Kullanıcı avatarı
foottwo

Mesaj foottwo » 16 Ara 2016, 13:42

@Bond,
@mlm

Afiyet olsun :champ:
"Baş eğmedik edâniye ikbâl ü câh için.."
Kullanıcı avatarı
foottwo

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: tütünkar ve 80 misafir

RGY Globak Golden Visa Kıbrıs

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners