TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Fotoğraflarımız

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Fotoğraflarımız

Mesaj asymptote » 14 Eyl 2013, 00:50

Abi, öyle güzel ve detaylı anlatmışsın ki yaşamış gibi oldum. Teşekkürler.. :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj fbolukbas » 14 Eyl 2013, 01:02

Denk getirelim bir hafta sonu gidelim. Işık iyi, hava şartları iyi, kuş çeşitliği bu zamanlar artmaya da başlar.
Ben de ne zamandır gitmedim. Hatta bu sene hiç gitmedim yahu.
Biraz erken saatte gitmemiz gerekir. 06:00 - 06:30 gibi.. :) Bol bol da saat konuşacak zaman olur :champ:
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj asymptote » 14 Eyl 2013, 01:24

Harika olur valla :champ: Yalnız benim ekipmanlar Elazığ'da kaldı, bir ara gidip onları getirmem gerekecek..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj fbolukbas » 14 Eyl 2013, 01:37

Ok. Tarih belirleyelim yoksa badem olur. Ekimin ilk yada ikinci hafta sonuna diyelim.
Hangisi olacağını netleştiririz önümüzdeki haftadan sonra.
Hatta o gün Ankara tayfasından uygun olanlar olursa bir buluşmada olabilir.
Ne dersiniz Ankaralılar?
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj asymptote » 14 Eyl 2013, 01:56

İkinci haftasonu benim için uygun.
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj zfr » 14 Eyl 2013, 02:04

Fotoğraf çekmekten anlamam ama muhabbete ben de eşlik edebilirim.
"Saatin kendisi mekan, yürüyüşü zaman, ayarı insandır... Bu da gösterir ki zaman ve mekan, insanla mevcuttur!"
Kullanıcı avatarı
zfr

Mesaj Miriel » 14 Eyl 2013, 11:17

fbolukbas yazdı:Miriel 50mm 1.8 makro için uygun bir lens değil, manzara için de çok uygun sayılmaz.
Belki kullandığın makine de olduğu gibi crop factorlu bir makinede 50mmx1.5 =75mm ile portre için biraz daha uygun denebilir.
F1.8 açık diyaframdan dolayı düşük ışık koşullarında çok avantajlıdır. Fiyat olarak da çok iyidir.
Ben de kullanıyorum ama daha geniş açı lensi tercih ederdim.
Bokehten kastettiğinin flu arka plan olduğunu tahmin ediyorum. Bokeh farklı bir olay.
Açık diyafram net alan derinliğini azalttığı ve fon haline getirdiği için evet bu konuda iyidir.
Flu arka plan konusunda tele objektifler harikadır. Örn:daha önce gönderdiğim ibibik fotoğrafının arkasındaki yeşil fon, aslında tarla.

Ferhat abi teşekkürler,

50 mm nin tek avantajı f/1.8 olması mı? Makro ve manzaraya uygun değilse portreye de biraz uygunsa bu lensin kullanım amacı ne ve neden f/p lensi ve herkeste olması gereken bir lens olarak değerlendiriliyor?

Bokehi ilk başlarda arka planın flu olması zannediyordum fakat sonradan ne olduğunu öğrendim. :) O tarz çekimler hoşuma gidiyor nedense. :) Evde model arabayla falan güzel çekimler olabilir diye düşünüyorum.

İnternette 18-55 Lens ile çekilmiş fotoğrafları inceledim. Harika makro çekimler var. Burada gövdenin önemi ne kadar??

Genelde o çekimlerde de sizin yaptığınız kuş çekimlerinde de crop yapılmış fakat ben crop yapdığımda netlik kayboluyor. Bu işin püf noktası nedir??

Şu an babamın yanında çalıştığım için dışarıda çok fazla çekim şansım olmuyor. O yüzden evde kendimi geliştirmek adına neler yapabilirim??

Bir kez daha sormak istiyorum. :) İnternette gördüğüm keskinlikteki ve renk kalitesindeki fotoğrafları yakalayabilmem için illa yazılımın işin içine mi girmesi gerekiyor? Mesela köyde bir manzara fotoğrafı çekerken diyafram öncelikli modda f/8 ISO 100 ayarlıyorum fakat fotoğraf istediğim canlılıkta olmuyor bu normal mi??

18-55 in yanına bir lens daha katmak istesem nereden başlamak mantıklı olur? Kendi çapımda ufak bir bütçe oluşturabilirim.

Teşekkürler. :champ:
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj fbolukbas » 14 Eyl 2013, 12:59

asymptote yazdı:İkinci haftasonu benim için uygun.

Ok Asym. Bu şekilde de belirlemiş olalım.
Ekipmanlarını temin edebilirsen daha iyi olur. 300mm gibi lensin de varsa süper olur.
Zfr ister sabah turuna, ister olası sonraki saatlerdeki buluşmaya memnuniyetle katılımını isterim.

Miriel, daha önce sorduğun bir soruya cevap vereyim. Öncelikle ben fotoğraf üstadı ya da profesyoneli değilim.
Sadece bir hobi. Çok başarılı amatörler var (para için yapmayan anlamında), ben de onlar gibi olabildiğince ilerletmeye
çalışan ama son zamanlarda aksatmış biriyim.
Yorumum sadece kendi tecrübelerime göredir.
Sen de gördüğüm özetle şu : ilk okulu bitirmeden üniversiteye seviyesinde olmak istiyor gibisin.
İşin teoriğini öğrenmeden, pratiği öne çıkartmaman lazım. Tabiki pratik, hem de bol bol şart.
Bu işi ben biraz enstruman çalmayı öğrenmeye çalışıyorum. En pahalı aleti de alsan çalamazsın.
Bu bir iki ekipmanla,yazlımla, ya da bir iki ipucu ile olmuyor maalesef.

Sorularına kendi bildiğimce yazayım. Lensin mm seçimi tarzınla alakalı bir şey. Ne tür çekiyorsan ona uygun objektif alman gerekir.
Elinde 18-55 varsa 50 1.8 şu an için alma. Sana 70-300mm tamron ya da sigma iyi olabilir. Ucuzluğu, tele olması ve fena olmayan makro özellikleri dolayısı ile.

Objektiflerde fiyatı belirleyen belkide en önemli etken diyafram açıklığı. Genelde ne kadar açıksa o kadar pahalı olur.
Bu da düşük ışıkta daha az bulanık resimler, daha düşük iso kullanma avantajı sağlar.
200 tl gibi fiyatlara 1.8 bir lens tabiki herkesi cezbeder. Ama herkesin en çok kullandığı lens değildir. İhtiyaç durumunda çok işe yarar.
Birde fullframe makinelere uygundur ve gerçek 50mm olarak çalışır. Sendeki ve bendeki makinelerde 75mm olur. Bu da geniş açıdan kaybetmene sebep olur ve kullanım alanın azalır.

Fotoğraf konusunda bir saat forumunda yeterli desteği bulamayabilirsin. O yüzden konusu fotoğraf olan sitelere üye olmanı, forumları okumanı ve bol bol fotoğraf izlemeni şiddetle öneririm.

Şimdi yazlımla fotoğrafa müdahale etmek gerçekten çok şey katıyor. Ama fotoğrafın teknik yönü zayıfsa yazılımla müdahale de bir yere kadar.

Her zaman söylüyorum fotoğrafın kalitesini belirleyen en büyük etken bence ışık. Kötü ışık, iyi objektif olacağına iyi ışık kötü objektif olsun.. Fotoğraf emek istiyor. Biz niye yukarda sabah altıda diye konuştuk? saat dokuzdan, ondan sonra ışık sert ve dik gelmeye başlıyor
ve zaman ilerledikçe çekim yapmaya değmeyecek hale geliyor.
Gözle bile net olmayan bir manzara (ışık ve atmosfer şartlarından dolayı) çeksen de iyi sonuç alamazsın. Işık için ygun saatlerde ve nem, hava kirliliği olmayan bir durumda çekmen dramatik şekilde çok şey farkettirir. Tabi kamera arkasında da yapıalcaklar var. Doğru diyafram, iyi stabilite (tripod) gibi.

Bilmiyorum her soruna cevap oldumu..
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 18 misafir

RGY Globak Golden Visa Yunanistan

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners