TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Fotoğraflarımız

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Fotoğraflarımız

Mesaj Miriel » 14 Eyl 2013, 13:43

fbolukbas yazdı:
asymptote yazdı:İkinci haftasonu benim için uygun.

Ok Asym. Bu şekilde de belirlemiş olalım.
Ekipmanlarını temin edebilirsen daha iyi olur. 300mm gibi lensin de varsa süper olur.
Zfr ister sabah turuna, ister olası sonraki saatlerdeki buluşmaya memnuniyetle katılımını isterim.

Miriel, daha önce sorduğun bir soruya cevap vereyim. Öncelikle ben fotoğraf üstadı ya da profesyoneli değilim.
Sadece bir hobi. Çok başarılı amatörler var (para için yapmayan anlamında), ben de onlar gibi olabildiğince ilerletmeye
çalışan ama son zamanlarda aksatmış biriyim.
Yorumum sadece kendi tecrübelerime göredir.
Sen de gördüğüm özetle şu : ilk okulu bitirmeden üniversiteye seviyesinde olmak istiyor gibisin.
İşin teoriğini öğrenmeden, pratiği öne çıkartmaman lazım. Tabiki pratik, hem de bol bol şart.
Bu işi ben biraz enstruman çalmayı öğrenmeye çalışıyorum. En pahalı aleti de alsan çalamazsın.
Bu bir iki ekipmanla,yazlımla, ya da bir iki ipucu ile olmuyor maalesef.

Sorularına kendi bildiğimce yazayım. Lensin mm seçimi tarzınla alakalı bir şey. Ne tür çekiyorsan ona uygun objektif alman gerekir.
Elinde 18-55 varsa 50 1.8 şu an için alma. Sana 70-300mm tamron ya da sigma iyi olabilir. Ucuzluğu, tele olması ve fena olmayan makro özellikleri dolayısı ile.

Objektiflerde fiyatı belirleyen belkide en önemli etken diyafram açıklığı. Genelde ne kadar açıksa o kadar pahalı olur.
Bu da düşük ışıkta daha az bulanık resimler, daha düşük iso kullanma avantajı sağlar.
200 tl gibi fiyatlara 1.8 bir lens tabiki herkesi cezbeder. Ama herkesin en çok kullandığı lens değildir. İhtiyaç durumunda çok işe yarar.
Birde fullframe makinelere uygundur ve gerçek 50mm olarak çalışır. Sendeki ve bendeki makinelerde 75mm olur. Bu da geniş açıdan kaybetmene sebep olur ve kullanım alanın azalır.

Fotoğraf konusunda bir saat forumunda yeterli desteği bulamayabilirsin. O yüzden konusu fotoğraf olan sitelere üye olmanı, forumları okumanı ve bol bol fotoğraf izlemeni şiddetle öneririm.

Şimdi yazlımla fotoğrafa müdahale etmek gerçekten çok şey katıyor. Ama fotoğrafın teknik yönü zayıfsa yazılımla müdahale de bir yere kadar.

Her zaman söylüyorum fotoğrafın kalitesini belirleyen en büyük etken bence ışık. Kötü ışık, iyi objektif olacağına iyi ışık kötü objektif olsun.. Fotoğraf emek istiyor. Biz niye yukarda sabah altıda diye konuştuk? saat dokuzdan, ondan sonra ışık sert ve dik gelmeye başlıyor
ve zaman ilerledikçe çekim yapmaya değmeyecek hale geliyor.
Gözle bile net olmayan bir manzara (ışık ve atmosfer şartlarından dolayı) çeksen de iyi sonuç alamazsın. Işık için ygun saatlerde ve nem, hava kirliliği olmayan bir durumda çekmen dramatik şekilde çok şey farkettirir. Tabi kamera arkasında da yapıalcaklar var. Doğru diyafram, iyi stabilite (tripod) gibi.

Bilmiyorum her soruna cevap oldumu..

Ferhat abi teşekkürler.

Benim hakkımda ki tespitiniz doğru :) biraz aceleci davranıyorum sanırım. Soruyu şöyle değiştirirsek şu an teknik açıdan neler yapabilirim ya da şu an bulunduğum seviyede neler yapmam lazım?

70-300 lensler hakkında internette yorumlar olumsuz IS olmadığı için çok eleştiriliyor..
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj Miriel » 14 Eyl 2013, 14:03

Benim durumum şu şekilde: Makineyi ilk elime aldığımda ve bu konuya ilk yazmaya başladığımda sıfırdım. Zaman geçtikçe ISO/Diyafram/Enstantane gibi temel ayarları öğrendim ya da öğrendiğimi zannediyorum. :) İlkokul seviyesine geldim fakat şu an ilerleyemiyorum ve kendimi tekrara düşüyorum. Böyle olunca da canım sıkılıyor.. :x :x Yeni arayışlar içerisine giriyorum internette benim makinem ve lensimle çekilmiş harika fotoğrafları görünce bu sefer o seviyeye ulaşmak istiyorum fakat bu girişimler şu an için sonuçsuz kalıyor. Ve yine aynı soru karşıma çıkıyor benim bu seviyede kendimi geliştirmek için neler yapmam lazım??
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj hydrocon » 14 Eyl 2013, 16:50

Miriel Ferhat abinin söylediklerini not al o derece güzel izah etmiş :thumbup: :thumbup:

Vatikan ile devam ediyoruz..

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Her şey zehirdir mühim olan dozdur.
Kullanıcı avatarı
hydrocon

Mesaj asymptote » 14 Eyl 2013, 21:27

Hydrocon harika çekimler.. :champ:

Miriel, adam peygamber sabrıyla ne güzel yazmış, izah etmiş, halen ne yapayım diye soruyorsun.. :D İlk emri uygula, oku! Ancak ondan sonra yapacağın pratikler fayda ve sonuç verecektir.. ;) :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Miriel » 14 Eyl 2013, 21:34

asymptote yazdı:Hydrocon harika çekimler.. :champ:

Miriel, adam peygamber sabrıyla ne güzel yazmış, izah etmiş, halen ne yapayım diye soruyorsun.. :D İlk emri uygula, oku! Ancak ondan sonra yapacağın pratikler fayda ve sonuç verecektir.. ;) :thumbup:

Cengiz abi emri uygulamaya başladım. Kompozisyon ve farklı çekim teknikleri hakkında eğitim videoları olan bir site ve Youtube'da bir kanal buldum. Oradan videoları izleyeceğim. Sonra da kendim bir şekilde denemelerini yapacağım. :)

Aslında köyde çektiğim fotoğraflar var fakat bir türlü fırsat bulamadım. Hem burayı hem de unutulan Nostalji Köşesini şenlendirmiş olurum. :)

Belki ek olarak 18-55'in yanına 55-250 ve 50 mm lens alacağım Hatırladığım kadarıyla bu iki lens ailende vardı. Performansları nasıl? Şu an için alınabilecek en iyi f/p lensleri galiba..

Ferhat abi tekrardan teşekkürler. Biraz fazla zorluyorum sizleri ama kusura bakmayın :) :oops:

Hydrocon harika çekimler :champ:
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj asymptote » 14 Eyl 2013, 22:42

50 mm ile çok güzel portreler çekebilirsin, var mı böyle bir merağın?
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Miriel » 14 Eyl 2013, 22:54

asymptote yazdı:50 mm ile çok güzel portreler çekebilirsin, var mı böyle bir merağın?

Portre cekiminden ziyade bokeh tarzı çekimler için düşünüyordum..

55-250 nasıldır? Bu iki lens hakkında okuduğum yorumlar cok iyi ve başlangıç için 18-55 le birlikte ideal olduğu düşünülüyor..

Ferhat abi 70-300 u tavsiye etti fakat IS olmadığı için çok eleştiriliyor.
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj Miriel » 14 Eyl 2013, 23:08

Ayrıca youtube da Gavin Hoey in kanalını ve Bascek sitesindeki eğitim videolarını izleyeceğim.
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 18 misafir

RGY Globak Golden Visa Kıbrıs

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners