TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Evi Karıştırırken Dedemin Saatini Buldum

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Evi Karıştırırken Dedemin Saatini Buldum

Mesaj TimeKeeper » 14 Ara 2009, 22:35

Merhaba arkadaslar,

Malesef ben çok küçüken rahmetli olan dedemin babama bıraktıgı bir sat vardı. Yıllardır çekmecede durur, hatta hırsız girdiginde calindi sanmistim ama tekrar evi karısıtırken buldum ve inanılmaz mutlu oldum. Forumla gelen saat merakımla bu saati de sizlerle paylaşmak istdim. Manevi degeri tartısılmaz.Maddi degeri nedir hiç bilemiyorm. Kullanmak istedim ama calismiyor.Tamiri mumkun mu bilmiyorum, markası Omega gozukuyor, otomatik vs ibaresi yok ama sanırım o zaman icin otomatiktir (70lerden kalma). Bir kaç kez salladım ama banamısın demedi. Omega logosunun altında ufak iki kare var, birinde VEN birinde MARS yazıyor, onun altında da ay yıldızlar olan bir çember, sanırım ayın durumunu gosteriyor ama o mars venus ne iş anlamadım. Fotolar cep ile çekildigi icin uzgunum, çok kötü çıktı.

Resim

Resim

Bir altta da babamın gencliginde kullandıgı PRATINA marka bir saat var ( a'nın üstünde 2 nokta var ). Ustunde sadece Automatic yazıyor, bu saat te 70ler sonu 80 ler başı gibi kullanılmıs. Bunu bir iki çalkaladım, çalışmaya başladı ve su an hala calisiyor . Bu saat hakkında bilginiz var mı ? kayışı yok, uygun bir seyler ayarlasam kullanmak isterim.

Resim

Resim
Tell me what your watch is, I'll tell you who you are..
Kullanıcı avatarı
TimeKeeper

Re: Evi Karistirirken Dedemin Saatini Buldum. Bakabilirmisiniz?

Mesaj nickynick » 14 Ara 2009, 23:00

Saatler pek net değil ama Omega'da moonface olduğunu görüyorum, ki bu da çok iyi bir saat olduğuna işaret bence. Tarih ve gün göstergesi de var. Bir bakımdan geçerse harika olur. Saatin net fotoğraflarını çekebilirsen daha iyi fikir alabilirsin sitedeki üyelerden.
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Re: Evi Karistirirken Dedemin Saatini Buldum. Bakabilirmisiniz?

Mesaj TimeKeeper » 15 Ara 2009, 16:29

Kurmalı saatlerle ilgili hiç deneyimim yok, yandaki kurma kolunu çekip aşağıdan yukarıya ve yukarıdan aşağıya birkaç tur attırıp baktım, kıpırdanma yok. Sadece moon phase kısmın oldugu yerdeki ufak yuvarlak icinde de saniye ibresi var, o birkaç tur atıp duruyor.
Tell me what your watch is, I'll tell you who you are..
Kullanıcı avatarı
TimeKeeper

Re: Evi karıştırırken dedemin saatini buldum, bakabilir misiniz?

Mesaj vervito » 16 Ara 2009, 23:30

Hoppala..Cosmic moonphase triple date bırakan bir dedemiz olmadı...
Şaka bir yana da Timekeeper, sen o saati amatörce kurcaladıkca bizim burda kalbimiz duracak gibi oluyor. Omega servisinden başka bir yere verme. Omega koleksiyoncularının çok aradığı bir model bu.
vervito

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 48 misafir

RGY Globak Golden Visa Yunanistan

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners