TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Vintage Omega DeVille / Yarım Asırlık Omega Cana Geldi

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Re: Vintage Omega DeVille / Yarım Asırlık Omega Cana Geldi

Mesaj bulenty » 21 Mar 2012, 00:52

bengisaat yazdı:Köşedeki açıklıkların kapatılması bir yana kadranın kasaya temas eden kısımlarının çok az olması nedeniyle ; alınacak bir darbe sırasında kadran darbeyi ne kadarını emecek ne kadarı makinaya yansıyacak,darbe sırasında yamulan kadran nedeniyle çarklar cama selaaam diyerekten oturacak ve dağılan çarklar nedeniyle çıkacak masraf ve hadi bakalım bir 50 sene daha uyuyalım diye kaderine razı olan bir omega ....Bence kendi kadranını taktırın bunu şiddetle öneriyorum

Kusura bakmayın haddimi aşıyorum belki ancak bizler saatlerle konuşan onları dinleyen insanlarız,ancak o saat o tezgahta çıkıpta kaç sene çalışır diye sorulmalı. O çekiçlerle saatlerin neresine vuruluyor 50 yıldır çalışmamış bir omega kesinlikle makinada yıkanıp yağlanmalıydı

Saat tamiri böyle olmaz adil abiyi de tanırım babaları rahmetli nejat amcayı da,eminim adil abi de bu satırları okursa bana hak verecektir...Balıkesirli Cengiz usta derseniz hatırlayacaktır.

İnanın aatinizi o şekilde gördükçe gerçekten içim acıdı, içinizden Beni tanıyanlar bilir bu satırları ne zaman yazacak diye bekldiklerini görür gibiyim yazmasaydım uyuyamazdım Hoşgörünüze ve affınıza sığınarak yazdıklarım için özür dilerim.

Çömelekleri ve dolayısı ile Adil'i tanımanız beni haddinden fazla mutlu etti.Adil ile biz kardeş gibiyizdir.Arkadaşlığımız 1973 lü senelerde başlayıp dostlukla devam edegeldi.
Lütfen özür dilemeyiniz.Haddinizi aşmanız söz konusu olamaz,,Estağfurullah.Ben size göre çömez bile sayılmam,ancak getir götür işi yapabilirim.Bunları gerçekten ve içten söylüyorum.Çünkü biz cerrahlarda aynen böyle yetişiriz,ilk başta kıdemli kişilerin getir götür işini yaparak ve izleyerek işe başlarız.Adil bu satırlarınızı okuyunca eminim çok mutlu olacaktır.

Saate tekrar arka kapağı sökerek baktım,hatta büyüteç altında inceledim,büyütecin ayrıca lupu altında iyice baktım.Elimle hafifçe salladım.Kendi izlenimimi beyan edecek olursam;(cerrahi de bu yaşta fikir de beyan edilmez,yersiniz fırçayı) :)

Boşluk kalan yerler haricinde kesinlikle kasaya oturuyor diyebilirim.

Ustanın tezgah meselesine gelince;çok ince işler yapılan tezgahı ben de görünce şaşırdım,ama olduğu gibi görüntülemek istedim.Sanırım o tezgahta Adil in dükkanı ile ilgili malzemeler de olduğu için kaba aletler vardır.Malumunuz onlar duvar saati vs de sattıkları içindir diye düşünüyorum.

Makina meselesine gelince;ustanın bana söylediği bütün parçaların sökülmek suretiyle özel bir benzinle yıkandıktan sonra yağlandığı yönünde...

Uyarılarınızı,tavsiyelerinizi dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz.Lütfen gereğinde acımasızca eleştirebilirsiniz.Bütün bunlar sizin haddinizi aşmanız değil,benim birşeyler öğrenmem anlamına gelir.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.Saat şu anda sabit duruyor zamanı iyi tutuyor fakat vakit bulduğum en kısa zamanda hatta yarın Adil' e uğrarım.
Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj bulenty » 21 Mar 2012, 02:12

Makinanın resmini eklemeyi unutmuşum.

Resim

Uploaded with ImageShack.us

Resim

Uploaded with ImageShack.us
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj nickynick » 22 Mar 2012, 10:37

bulenty harika bir restorasyon projesi gerçekleştirdiniz :champ:
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj bengisaat » 22 Mar 2012, 12:14

Makinayı Kasaya sabitleme sistemi iyi durumda bu iyi haber :)
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj bulenty » 22 Mar 2012, 12:46

bengisaat yazdı:Makinayı Kasaya sabitleme sistemi iyi durumda bu iyi haber :)

Evet,makinanın kasaya oturduğu bacaklara geçen lastikler de çok iyi durumda.Bizzat gördüm ve inceledim.O lastikler bunca sene nasıl dayanmış ona da hayret ettim.

NickyNick yazdı:bulenty harika bir restorasyon projesi gerçekleştirdiniz :champ:

Eyvallah NicyNick,,

Ayrıca temenni,eleştiri ve iyi dileklerini ileten tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
bulenty

Önceki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 37 misafir

RGY Globak Golden Visa Kıbrıs

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners