Saatolog 2025 Online Sipariş İçin Tıklayınız

En ince otomatik Diver Saatler hangileri

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: En ince otomatik Diver Saatler hangileri

Mesaj kocak04 » 22 Şub 2026, 20:40

bengisaat yazdı:Eta 2836 alternatifi gibi imaj yaratılıp üretilen mekanizmalar.
İlk 5 yıl Emin olmadan yorum yapmak istemediğim için sesimi çıkartmadım ancak ilk günden bugüne 2836'da hiç görmediğimiz örneğin cırcır makara çarklarının aşınması kırılması otomatik çarklarının aşınması zembereğe vidalanan Sarı çarkın dişlilerinin sıyırması gibi onlarca arıza gördüğüm için eşime dostuma hiç tavsiye etmiyorum.
Yeni versiyonlarda bu sorunları çözdüklerini iddia ediyorlar ancak 10 sene önce de benzer iddialar vardı,
Ve swatch grubun önce etayı ve en güvenilen markaları bünyesine katarak bu acımasız kartelleşme çabasına çok sinir olduğum için bu alternatife de en çok sevinenlerden birisiydim ancak yeni versiyonlar için beklemedeyim.
Bu yorumu herhangi bir marka ya da model için değil Sellita makineler özellikle de SW200 için yaptım

SW330-2 makinerler hakkında ne düşünüyorsunuz ustam? SW200 lerden daha iyiler midir?
Kullanıcı avatarı
kocak04

Mesaj Umutt » 22 Şub 2026, 20:43

Ulysse nardin maxi marine serisi 11-12 mm aralığında ve kasa yapısından ötürü daha da ince duruyor göz algısıyla
Kullanıcı avatarı
Umutt

Mesaj bengisaat » 22 Şub 2026, 22:50

kocak04 yazdı:
bengisaat yazdı:Eta 2836 alternatifi gibi imaj yaratılıp üretilen mekanizmalar.
İlk 5 yıl Emin olmadan yorum yapmak istemediğim için sesimi çıkartmadım ancak ilk günden bugüne 2836'da hiç görmediğimiz örneğin cırcır makara çarklarının aşınması kırılması otomatik çarklarının aşınması zembereğe vidalanan Sarı çarkın dişlilerinin sıyırması gibi onlarca arıza gördüğüm için eşime dostuma hiç tavsiye etmiyorum.
Yeni versiyonlarda bu sorunları çözdüklerini iddia ediyorlar ancak 10 sene önce de benzer iddialar vardı,
Ve swatch grubun önce etayı ve en güvenilen markaları bünyesine katarak bu acımasız kartelleşme çabasına çok sinir olduğum için bu alternatife de en çok sevinenlerden birisiydim ancak yeni versiyonlar için beklemedeyim.
Bu yorumu herhangi bir marka ya da model için değil Sellita makineler özellikle de SW200 için yaptım

SW330-2 makinerler hakkında ne düşünüyorsunuz ustam? SW200 lerden daha iyiler midir?

Sellitanın iddası aynı hatta daha yüksek kalite ancak buna içimden bir ses palavra diyor.
Günümüzde birçok sektörde olduğu gibi saatçilikte de kaliteden kasıt sapma aralığını düşük olması, rezervinin yüksekliği ile ölçülmekte ancak biz eski ustaların kalite anlayışı torunlarımıza bırakacak saatler olması tarafında Dolayısıyla Önümüzdeki 5-10 yıl içinde göreceğiz şu anda ne desek yanıltır
Öte yandan etanın da her geçen gün kaliteyi gittikçe düşürdüğünü görüyoruz nitekim birçok markve modelde geri adımlar atarak eski sistemlere döndüğünü 2836,2824 vs kullandığını ve daha pahalı olduğu malum...
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Önceki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ylmaz94 ve 45 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners