TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Swatch x Omega Moonphase Mod’lama

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Swatch x Omega Moonphase Mod’lama

Mesaj orhunerkan » 14 Ağu 2025, 14:13

Merhaba,

Modlama ile ilgili başlık çok aradım ancak bulamadım. Eğer konuyu yanlış yerde açtıysam moderatörlerden konuyu doğru yere taşımalarını rica ederim.

Swatch x Omega işbirliği olan saatten almak istiyorum. Ancak ürünü metal kasa ve kordon ile modlamak istiyorum. Bu sıradan bir insanın yapabileceği bir şey mi, modlama olarak kasa ve kordon öneriniz olur mu, eğer modlamayı kendim yapamayacaksam yapabilecek birileri var mıdır, öneride bulunabilir misiniz? Ayrıca genel olarak böyle bir modlama konusunda ne düşünürsünüz? Ben Almanya’da bir ikinci el sitesinde Watchdives marka bir saatin kadranının Moonphase kadranı ile değiştirilmiş bir halini buldum ve bana oldukça güzel geldi. Görselleri iletiyorum.Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
orhunerkan

Re: Swatch x Omega Moonphase Mod’lama

Mesaj mertsamet » 15 Ağu 2025, 09:22

normalde saat toplamak keyifine ve zevkine göre bir saat yapmak çok zor değil 1000-1500TL tutarında ekipmanlar ile herşeyi yapabilirsiniz. Aliexpress ve Temu bu konuda derya deniz. Kasa, Kadran, Kollar hepsi çeşitli ve bol. Fakat swatch modları konusunda youtube videosu izlemenizi tavsiye ederim. Malesef mekanizmayı kasadan sökmek normal bir saate göre çok zor. Başlangıç için bu swatch modlama yerine seiko VK63 mekanizma alarak zevkinize göre bir saat yapmanız daha mantıklı gibi duruyor.
Kullanıcı avatarı
mertsamet

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 30 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners