TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

5000 TL Bütçeli Saat Erkek Kadın ve Çocuk Saat Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

5000 TL Bütçeli Saat Erkek Kadın ve Çocuk Saat Tavsiyesi

Mesaj Cathessis » 18 Eyl 2025, 12:16

Saat severler merhaba!

Yıllar önce bir başlıkta siz forum severlerden tavsiye https://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=33&t=27365 istemiştim. O zamanlar öğrenciydim ve bütçem şimdikinden daha kısıtlıydı. Saatsever forum dostlarım bütçemi çok çok aşan saatler önermişti ve bu bana pek de yardımcı olmamıştı.

Şimdi sizlere bir kez daha danışmak istiyorum. Hediye gelen bir Cortebert otomatik saatim var. İnternette aradım ancak modelini bulamadım. Orijinal olmama ihtimali var. Buna rağmen hala çalışıyor, sadece kordonu koptu bir de kordonu bağlantı noktasından kopmadan önce saatim bir yere takılmıştı ve spring barı bayağı bir yamuldu. 2 adet de casio saatim var. Birisi AW-80 (forester renginde) diğeri de AE-1000. İkisini de uzun yıllar kullandım. pillerini ve kordonlarını değiştirdim. Beni asla yarı yolda bırakmadılar ancak yeni bir saat arıyorum. Küçük, analog ya da dijital, yüksekliği de fazla olmamalı. Bütçem maksimum beş bin lira. Bir de yedek F-91 alacağım. Küçükken takardım ve tipi hala hoşuma gider. hatta benzer tipte olan g-shock versiyonunu da almayı düşünmedim değil.

Kendi saatim haricinde 2 kişiye de saat almak istiyorum. Birisi kadın saati olacak. Kendisi çok küçük saatlerden hoşlanmıyor. Ayrıca tamamen altın sarısı olan saatleri de sevmiyor. Çelik ve silikon kordonları sordum ve çelik olanları beğendiğini söyledi. Bütçe yine beş bin lira. Bütçem dahilinde gözüme Casio LTP-1302SG-7AVDF ve LORUS RH982QX9 modelleri çarptı.

Son olarak da erkek bir çocuğa saat bakıyorum. Kendisi 10 yaşında ve bütçe maksimum iki bin beş yüz lira. Saat ince bileğe göre olmalı ve şekli kalın, kaba olmamalı.

Yazının en başında belirttiğim üzere, lütfen gelip X markasının saatleri bütçeni aşar ama bakabilirsin demeyin. Bütçem içinde alabileceğim saatler arıyorum. O bütçenin kat ve kat fazlasını istersem zaten bütçemi o şekilde söylerdim. Siz değerli saat severlerin tavsiyelerini bekliyorum.
Kullanıcı avatarı
Cathessis

Re: 5000 TL Bütçeli Saat Erkek Kadın ve Çocuk Saat Tavsiyesi

Mesaj Jugadorian » 18 Eyl 2025, 14:02

F91 de dediğiniz için belki onu da şu an almanıza gerek bırakmayacak hem dijital hem analog hem de yüksekliği fazla olmayan Casio AQ-230A-7DMQ önerebilirim. Fiyat olarak da gayet bütçenize uygun. Analog olabilir derseniz yine MTP serisini önerebilirim. Çok güzel renkleri var.
Kadın saati olarak ben de LTP serisini öneririm hem çelik altın renklerinde de var.
Çocuk için erkek veya kıza göre farklı renk opsiyonları olduğu için MQ24 serisini beğeniyorum.

Tüm öneriler Casio'dan oldu :)
Sizin için Casio Duro önerecektim ama fiyatı bütçeye uymadığı için öneremedim.
Hi! I'm newbie.
Kullanıcı avatarı
Jugadorian

Mesaj Cathessis » 18 Eyl 2025, 22:22

AQ-230A-7DMQ Modelini inceledim, dijital kısmı neden o kadar küçük anlamış değilim. MTP serisinde bir sürü çeşit var ve saatler güzel duruyor. Kadın saati için LTP gayet şık. Çocuk için MQ24 serisi çok mantıklı. Hem çok fazla çeşidi var hem de ilk saat olabilecek kadar iyi. Duro'ya da baktım ve evet, canım çekti! Maalesef biraz pahalı geldi. İnternetteki 100 dolar altı incelemeleri geçtim, 50 dolar altı incelemeler bile mevcut piyasada çok pahalıya denk geliyor.
Kullanıcı avatarı
Cathessis

Mesaj Jugadorian » 19 Eyl 2025, 08:31

Cathessis yazdı:Duro'ya da baktım ve evet, canım çekti!

Bu yüzden şu an bu mesajı yazarken ben de Duro'yu taktım bugün. :)
Hi! I'm newbie.
Kullanıcı avatarı
Jugadorian

Mesaj Cathessis » 23 Eyl 2025, 08:13

edit: hala tam karar veremedim. geçici olarak kendime f-91, erkek çocuk saati olarak da la20-wh sipariş ettim. MQ24 de çok iyiydi ama çocuğa sorunca gece ışığı, alarmı olan bir model istedi.

Ayrıca şehirde bilinen bir saatçiye gittim ve kadın saati için Beverly Hills Polo Club BP3082C.530 elmaslı olanı önerdiler. Saati alacağım kişi de yanımdaydı ve bunu beğendi. Mağaza fiyatı 8k tl ama internette silversaat sitesinde 5k tlye de buldum. Markayı hiç bilmiyorum. aynı fiyata Casio modelleri bence hala bir tık önde. Önerilerinize açığım...
Kullanıcı avatarı
Cathessis

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 133 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners