TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Solar Powered Inhouse Watch Winder / Saat Kurucu

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Solar Powered Inhouse Watch Winder / Saat Kurucu

Mesaj Ozgur » 18 Kas 2010, 09:09

Estetik isi detay ve halledilir.

Tebrik ederim cok basarılı, eline ve emegine saglık. :thumbup:
Festina lente
Kullanıcı avatarı
Ozgur

Mesaj Ziyaliv » 21 Kas 2010, 15:26

Orakay arkadaşım öncelikle tebrik ederim icatın için

fakat eklemem gereken bir sey var sanırım winder in devir hızı biraz fazla fotograftan anladığım kadarıyla biraz bence devir hızını düşürmeye çalış fazla hızlı olan bir devir mekanizmaya zarar verebilir. Eklemeliyim ki bilekteki hareket rotoru yavasça cevirecek bir guce sahiptir tabii ki ele alınıp saat sallanılmadığı sürece.

tebrikler...
"Saat, Saatçiden Alınır...."
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv

Mesaj 4n6 » 21 Kas 2010, 23:22

TSF SE projesinden sonra ilgili, meraklı ve bilgili arkadaşların (elbette sayın forum yöneticilerimizin de) öncülük etmesiyle bir de "TSF Watch Winder" projesi geliştirilse nasıl olur. Anladığım kadarıyla bu alet fazla maliyetli bir şey olmamasına rağmen çok yüksek fiyatlarla satılıyor. Belli ki forumda bayağı bir ihtiyaç da var. Makul fiyatlı bir winder'a epey talep olabilir.
Saygılar..
Kullanıcı avatarı
4n6

Mesaj bengisaat » 22 Kas 2010, 01:55

Pahalı olanlar saatçilerin kontrol amaçlı kullandığı yukarı aşağı ve sağa sola dönen sistemlerdir.

Pahalı olmalarının sebeplerinden biri sadece kurma işlevi değil her yöne dönerek saatin kullanım esnasında yapabileceği ayar sapmalarınında anlaşılmasını sağlamak ve diğer yandan saatin kolda kullanım esnasında kurulduğu halde çalışma verimini ölçmektir.
Örneğin: Saat hep dikey konumda iken atıyorum 15 saniye ileri gidiyorsa yatay konumda 15 saniye geri kalabilir.Bu tip sapmaları bu cihazlarla görebiliriz,bazı durumlarda ise örneğin saatin kolda takılı ikende durma şikayeti varsa, bunun sebebi sahibinin devamlı masa başında çalışan biri olması ve iş icabı hareketsiz kaldığı mı yoksa saatte kurma yetersizliği yada aşınma gibi durumlardan oluşan bir arıza mı var ,bunu anlamanın en iyi yollarından biri kendi kolunuza takarak yada bu cihazla kontrol etmek olacaktır.
Naçizane önerim :Bu cihaza mafsal ekleyerek sağa yada sola dönerken bir yandan da yukarı aşağı dönme hareketini sağlarsanız tam anlamıyla winder yapmış olacaksınız.Ayrıca dönme hareketinin 4-5 saniyede bir tur atması gibi bir sürede olmasını sağlamanızda en iyi sonucu sağlayacaktır.

Ancak bunları yazarken ben saatçi gözü ile baktım yani ürünü bu şekilde saatçilerede satabilirsiniz ,
Sadece saatin kurulmasını sağlamak amaçlanıyorsa atacağı turun saniyede 4-5 tur gibi ayarlamanız yeterli olur.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj orakay » 12 Ara 2010, 14:39

Aslında winder resimde görüldüğü kadar hızlı dönmüyor. Bilhassa uzun enstantaneyle çektim o yüzden öyle resimde. Ölçtüm de yaklaşık 3 saniyede bir tur dönüyor. Güneş piliyle çlıştığı için gün ışığı azaldığı zaman daha da yavaşlıyor.
Değişen ışıklarda sabit devirle dönmesi için de bir çalışma yapılabilir. Motora giden akımı sabitleyen bir devre koyulabilir içine.
Adaptöre bağlayınca voltaj ayarıyla hız zaten değiştirilebiliyor.
Bir üçüncü ihtimal de aletin içine şarjlı pil koymak olabilir. Güneş enerjisi pili şarj eder ve motor da bu pil ile çalışır. Devresinin nasıl olması gerektiğini araştırmıştım ama o kadar genişletmedim işi.
Kullanıcı avatarı
orakay

Mesaj herofb » 12 Ara 2010, 14:47

bu arada atlamışım fakat TSF SE Winder konusunu sonuna kadar destekliyorum.
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj ferhathoca » 20 Şub 2012, 19:50

Arkadaşlar yeni konu açmaya gerek görmedim, bana makul fiyatlı bir watch winder (saat döndericisi veya kurucusu) lazım.Benim bulduklarım çok pahalı, tavsiye edebileceğiniz bir yer veya link var mı?
Şimdiden teşekkür ediyorum...
Citizen Eco-Drive Alarm - Perpetual Calendar BL8000-54A
270 days Power Reserve - 100m Water Resistant
Kullanıcı avatarı
ferhathoca

Mesaj whiskey » 20 Şub 2012, 22:24

Tebrikler, çok başarılı ve yaratıcı olmuş :thumbup:

Ayrıca:

herojd11 yazdı:bu arada atlamışım fakat TSF SE Winder konusunu sonuna kadar destekliyorum.

Kesinlikle size katılıyorum :thumbup: Eğer böyle bir proje vs. olursa beni direk listeye yazabilirsiniz ;)
Kullanıcı avatarı
whiskey

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: cuppelizuppe, Eterna ve 188 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners