bengisaat » 22 Kas 2010, 01:55
Pahalı olanlar saatçilerin kontrol amaçlı kullandığı yukarı aşağı ve sağa sola dönen sistemlerdir.
Pahalı olmalarının sebeplerinden biri sadece kurma işlevi değil her yöne dönerek saatin kullanım esnasında yapabileceği ayar sapmalarınında anlaşılmasını sağlamak ve diğer yandan saatin kolda kullanım esnasında kurulduğu halde çalışma verimini ölçmektir.
Örneğin: Saat hep dikey konumda iken atıyorum 15 saniye ileri gidiyorsa yatay konumda 15 saniye geri kalabilir.Bu tip sapmaları bu cihazlarla görebiliriz,bazı durumlarda ise örneğin saatin kolda takılı ikende durma şikayeti varsa, bunun sebebi sahibinin devamlı masa başında çalışan biri olması ve iş icabı hareketsiz kaldığı mı yoksa saatte kurma yetersizliği yada aşınma gibi durumlardan oluşan bir arıza mı var ,bunu anlamanın en iyi yollarından biri kendi kolunuza takarak yada bu cihazla kontrol etmek olacaktır.
Naçizane önerim :Bu cihaza mafsal ekleyerek sağa yada sola dönerken bir yandan da yukarı aşağı dönme hareketini sağlarsanız tam anlamıyla winder yapmış olacaksınız.Ayrıca dönme hareketinin 4-5 saniyede bir tur atması gibi bir sürede olmasını sağlamanızda en iyi sonucu sağlayacaktır.
Ancak bunları yazarken ben saatçi gözü ile baktım yani ürünü bu şekilde saatçilerede satabilirsiniz ,
Sadece saatin kurulmasını sağlamak amaçlanıyorsa atacağı turun saniyede 4-5 tur gibi ayarlamanız yeterli olur.
facebook.com/saatatolyesi/