Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.
arkadaşlar herkese merhaba 70'lerden kalma omega seamaster cosmic 2000 saatim var. saat uzun süreden beri yatıyordu bir ay önce bakımlarını yaptırdım. şu an günlük olarak kullanıyorum. sorum şu otomatik saat günde ne kadar geri kalmalı. benimki günde yaklaşık 15 saniye haftada da 3 dakika geri kalıyor. bu normal bi durum mu? bir de bu saat hakkın da bilgisi olan varsa bu saat aynı zamanda da kurmalı mı? şimdiden teşekkürler. bu arada resim eklemeyi bilmiyorum umarım arkadaş kızmaz saatim şu
Bu yaşta ve yorgunlukta bir saat için günlük 15 saniye kabul edilebilir bir değer. Belki mekanizmaya bakım yapılırsa gerekli ayarlamalardan sonra hassasiyeti daha da iyileşebilir
asymptote yazdı:Çok çok güzel bir saat, bu saat bileğimde olsun isterse günde bir dakika geri kalsın..
Evet hatta 2 dakika geri kalsın şu an elimdeki otomatik saatler yeni sayılır ortalama günde 10 sn sapma gösteriyor. Bence saatinin günlük sapması çok iyi.
Çok teşekkür ederim hepinize içimi rahatlattınız. Acaba bu saat aynı zamanda da kurmalı olabilir mi? çünkü forumdan bir arkadaş(resmin sahibi) bu şekilde yazmış
silverman İsviçre otomatikleri genelde aynı zamanda kurmalı olurlar. Sizin saatinizin de kurulma özelliği vardır büyük olasılıkla. Kurma tepesini çevirin, dönüyorsa ve tatlı ince bir ses veriyorsa aynı zamanda kurmalıdır ki ben öyle olduğunu sanıyorum..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein