TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Otomatik Saat Günde Kaç Saniye Geri Kalmalı

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Mesaj sillverman » 09 Mar 2012, 20:33

arkadaşlar herkese merhaba 70'lerden kalma omega seamaster cosmic 2000 saatim var. saat uzun süreden beri yatıyordu bir ay önce bakımlarını yaptırdım. şu an günlük olarak kullanıyorum. sorum şu otomatik saat günde ne kadar geri kalmalı. benimki günde yaklaşık 15 saniye haftada da 3 dakika geri kalıyor. bu normal bi durum mu? bir de bu saat hakkın da bilgisi olan varsa bu saat aynı zamanda da kurmalı mı? şimdiden teşekkürler. bu arada resim eklemeyi bilmiyorum umarım arkadaş kızmaz saatim şu

Resim
© TSF-2Fast4U
Kullanıcı avatarı
sillverman

Re: Otomatik Saat Günde Kaç Saniye Geri Kalmalı

Mesaj drk » 09 Mar 2012, 20:41

Bu yaşta ve yorgunlukta bir saat için günlük 15 saniye kabul edilebilir bir değer. Belki mekanizmaya bakım yapılırsa gerekli ayarlamalardan sonra hassasiyeti daha da iyileşebilir :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj asymptote » 09 Mar 2012, 21:05

Çok çok güzel bir saat, bu saat bileğimde olsun isterse günde bir dakika geri kalsın.. :roll:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj splendes » 10 Mar 2012, 01:08

asymptote yazdı:Çok çok güzel bir saat, bu saat bileğimde olsun isterse günde bir dakika geri kalsın.. :roll:

Evet hatta 2 dakika geri kalsın :D şu an elimdeki otomatik saatler yeni sayılır ortalama günde 10 sn sapma gösteriyor. Bence saatinin günlük sapması çok iyi.
Kullanıcı avatarı
splendes

Mesaj sillverman » 10 Mar 2012, 07:53

Çok teşekkür ederim hepinize içimi rahatlattınız. Acaba bu saat aynı zamanda da kurmalı olabilir mi? çünkü forumdan bir arkadaş(resmin sahibi) bu şekilde yazmış
Kullanıcı avatarı
sillverman

Mesaj asymptote » 10 Mar 2012, 12:15

silverman İsviçre otomatikleri genelde aynı zamanda kurmalı olurlar. Sizin saatinizin de kurulma özelliği vardır büyük olasılıkla. Kurma tepesini çevirin, dönüyorsa ve tatlı ince bir ses veriyorsa aynı zamanda kurmalıdır ki ben öyle olduğunu sanıyorum..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj sillverman » 10 Mar 2012, 22:50

evet kulağıma tuttuğumda sesi duyuyorum sanırım kurmalı teşekkürler. saatimi seviyordum sayenizde çok daha sevmeye başladım :)

bir de şu 'cosmic 2000' ne demek onu çözersem tam olacak. sanırım aya çıkışla alakalı bir durum ama tam emin değilim.
Kullanıcı avatarı
sillverman

Mesaj mlm » 11 Mar 2012, 00:12

Saatiniz cok guzel, iyi günlerde kullanın :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 45 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners