TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Dedemden Kalan Citizen Quartz

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Dedemden Kalan Citizen Quartz

Mesaj mucadeleci » 15 Nis 2012, 18:34

Rahmetli dedem 1989 yılında 52 yaşında kalp krizi sonucu vefat ettiğinde, kolunda bu saat vardı. Saat yıllarca saklandı ve bir kaç sene önce Anaannem'den saati aldım ve bir kaç yıldır benim dolabımda duruyordu, yaklaşık 2 ay önce Hasan ustama 2 adet mekanik Seiko mu rutin bakıma götürdüğümde bu yadigar saatide götürdüm, -ustacım saati yapabilirmiyiz diye sorduğumda hali ile -neyi var dedi, bende -ustacım yaklaşık 25 yıldır içi açılmamıştır, 23 yıldır sandık, dolap saklanıyor dedim. Cevabı; bu saat tamir edilmez oldu, bende kendisine saatin manevi değerinden bahsettim ve cevabı; o zaman bir bakalım oldu :) pilli bir saat yaklaşık 25 yıldır içi açılmamış, pili akmış ve saat su almış durumdaydı, hatır üzerine bu saat üzerine uzun bir mesai harcadığı için Hasan ustamdan Allah razı olsun, saat şu anda çalışıyor. Saati Hasan ustamdan aldığımın ertesi günü soluğu Anaannemin yanında aldım, saati kolumda gösterdim -bak Anaannem çalışıyor, dediğimde Anaannem ağlıyordu, pamuğum benim. Rahmetli dedem şık giyinmeyi sever kıyafetlerine çok özen gösterirdi, pantalonu, gömleği hep ütülü ve tiril tiril idi, markete dahi inerken özenle giyinir, parfümünü sıkar öyle evden çıkardı. Kendisi bir işçi idi ama maddi olarak sahip olduğu sosyal statüsünün üzerinde bir şıklığa sahip idi. Rahmetlidinin bu özelliklerine hep özenmişimdir. Dedem aslen Afyonludur, hep Efe gibi takılır, racon usulü yaşardı, çok merhametli ve iyilik severdi, haksızlığa hiç katlanamazdı, tevekkeli çok vukuatı olmuş Anaannemin anlattığı kadarı ile biliyorum tabiiki. Bir hatıra; Dedem Almanya'ya işçi olarak ilk gittiğinde kendisini tren garında Annemin dayısı karşılamış, hava çok soğuk ve karlı imiş, dedem elinde bir valiz ve üzerinde beyaz bir gömlek varmış, rahmetli dayım -hayırdır bizim oğlan bu ne hal, mont, ceket birşey giyseydin demiş. Dedemde -ya evden çıkarken mont giymiştim ama yolda çok gariban birine rastladım, ona verdim demiş. Canım dedem, Allah taksiratını affetsin, mekanın cennet olsun. Anlatılacak çok şey var ama hali hazırda başınızı ağrıttım.
Resim
Saatin solundaki fotoğraf Dedem ile Anaannem in evlendiği gün. Sağındaki fotoğrafda ise Dedem ve kardeşleri bir Bayram sabahında.
Resim
Saatin kozmetik olarak durumu çok iyi değil, dedemin kullandığı son durumda kalsın diyerek kaplama yaptırıp, camını değiştirmedim bilhassa ama bu konuda görüşlerinizi almak istiyorum sonuçta her iki koşulda da hatıraya saygıda kusur etmiyoruz.
Resim
Saatin üretim yılını bilmiyorum ama '70lerin sonu '80lerin başı olabilir.
Resim
Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
Resim
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Re: Dedemden Kalan Citizen Quartz

Mesaj Ahmed » 15 Nis 2012, 18:57

Allah rahmet eylesin mücadeleci kardeşim iyi bir insanmış belli ki dedeniz.Saatte çok güzel gayet iyi durumda umarım sizde torunlarınıza bırakırsınız bu saati.
Kullanıcı avatarı
Ahmed

Mesaj mlm » 15 Nis 2012, 18:59

Mücadeleci çok güzel bir paylaşım, duygulandım, ben de rahmetli dedemi hatırladım, mekanları cennet olsun..
Ben saatin olduğu şekliyle muhafazasından yana oy kullanıyorum :)
Bu güzel anıları ve fotoğrafları bizimle paylaştığın için çok teşekkürler :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj SeRxx » 15 Nis 2012, 19:13

Paylaşım için teşekkürler Mücadeleci :champ: Dedenin mekanı cennet olsun ...
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj asymptote » 15 Nis 2012, 19:25

Mücadeleci bizimle bu güzel hatırayı ve anıları paylaştığın için teşekkürler. Ben aşırı kozmetik müdaheleye karşı olmakla birlikte, atadan-dededen kalan saatlerin bir sandık içinde muhafazasına da karşıyım, zaman zaman bilekte taşınarak kullanılması, bu şekilde hatıranın yaşatılması gerektiğini düşünüyorum.. Siz de ne güzel bakımını yaptırmışsınız saatin.. Erken yaşta kaybettiğiniz dedenize Allah'tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj msturan » 15 Nis 2012, 19:42

mücadeleci, gerçekten etkileyici bir yazı... Ben de kasanın ve camın kalması taraftarıyım.. Dedenin yadigarını iyi günlerde koruman dileğimle :champ:
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj Baran » 15 Nis 2012, 19:57

Konuyu bir solukta keyifle okudum..Saati cok kurcalatmadan saklamanız daha yerinde olmuş bana kalırsa.Bu tarz eşyalar manevi degerini yaşanmışlıklardan aldığından o saatin üzerindeki her bir lekenin çiziğin önemi var diye düşünüyorum.Dedenize Allahtan rahmet diliyorum.Mekanı cennet,toprağıda bol olsun.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Drago » 15 Nis 2012, 19:58

Saati bu haliyle ara-sıra kullan mücadeleci...hatırasını bu şekilde yaşatman ne güzel, sen de sonraki nesillere aktarmalısın..benimde hem dedem hemde anneannem 50 yaşlarında öldüler ne yazık ki ve saatlerine ne olduğundan haberim yok :(
Kullanıcı avatarı
Drago

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kesikparmak, ofis, sphinx ve 97 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners