TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Timezone.com Walt Odets Rolex Explorer 14270 İncelemesi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Timezone.com Walt Odets Rolex Explorer 14270 İncelemesi

Mesaj herofb » 10 May 2012, 11:32

başkan Yatch Master muhteşem
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj mrbars » 10 May 2012, 12:20

konu saptırma teknikleri:

wo: rolex kötüdür.
mrbars: gaysin.
wo: evet, so what?
mrbars: ben değilim.

wo: rolex dandik bence 1500 usd eder.
mrbars: seiko 5 bence 500 usd eder. seiko 5 rules.
wo: konumuz rolex, gaylik yapma.
mrbars: sensin o.
wo: evet.

wo: rolex'in içinde toz var.
mrbars: amerikanın yarısı çöl toz toprak içinde.
wo: ne alakası var?
mrbars: iwc de şeftali
wo: yerim.
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj mucadeleci » 10 May 2012, 12:26

Bazen *Razz ve *Clk nın Rolex de hissesi olduğunu aklımdan geçirmiyor değilim :D
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj mrbars » 10 May 2012, 12:33

vmetin yazdı:Benzer bir şey bana da olmuştu bu foruma üye olunca. Daha önceden mükemmel görünen omega ve tag heuer gibi markalar bana yavan gelmeye başlamıştı yakında rolex'i de beğenmezsem şaşırmayın :lol:

forumla paralel bende de benzer değişimler var.
gönlümde
-tag ileri derecede ve maurice lacroix bir mikrar negatife geçti ki, her iki markayı pek severdim.
-omega: pek munis düşüncelerim 1-2 model dışında vasat altına kaydı.
-tissot, iyi sanardım. şimdi lezzetsiz gelmekte.
-longines durağan.
-seiko 5 up up up
-seiko kinetic durağan
-rolexte ise pek düşüncülerim pek değişmedi. rolex her daim rolextir.
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj razz » 10 May 2012, 13:00

Değil TSF, internet olmadan önce de Rolex'i severdim, hala da severim, sevmekten vazgeçeceğimi de zannetmiyorum.. Somon kadranlı AirKing'i de severim, altın DayDate'i de.. Sevmediğim modelleri YM II ( niye yapıldı hala anlamam ), Explorer I ( olmasa da olurdu ), Milgauss beyaz kadran ( karakter yoksunu ) ve pek tabii Cellini.. :roll:

TAG Heuer'in Classics serisi içinde Monaco, Autavia, Monza ve Carrera ( bazı modellerini ) severim.. Monaco, JLC Reverso ve Cartier Santos'un arkasından alınabilecek en başarılı üçüncü kare/dikdörtgen saattir kanımca.. :thumbup: Artık üretilmeyen Monza bir cushion case ( yastık kasa ) klasiğidir ;) Autavia benim için DeTomaso Panthera'dır.. :super: Carrera Chronograph ( Grand Carrera değil ) Daytona'dan sonra en yakışıklı kronografların başında gelir.. 8-)

Omega'yı marka olarak severdim.. Ancak yeni modellerinden pek hazettiğimi söyleyemeyeceğim zira benim için Omega = SMP 300
Bond & PiePan Constellation..

Tissot'u hiçbir zaman iyi bulmadım zira yakın zamana kadar neredeyse tüm saatlerinde Folded End Link kullandılar ki özellikle belirteyim eski nesil Rolex'lerdeki gibi lug aralığının tamamını dolduran tip değil, Seiko 5 ve dengi UzakDoğu saatlerinde olduğu gibi bükme ayaklı olan tipten :o Yuh..! :evil: Özellikle ilk çıktığı yıllarda fiyatı dolayısıyla ilgimi cezbeden SeaStar 1000 Automatic modelinde de bu end link'i görünce marka benim için bitti..

Seiko severdim, artık yine bazı spesifik modeller dışında pek ilgilendiğim bir marka değil.. Ayrıca 5 serisi o bileziklerle bırak F/P'de en iyi olmayı, kelliğe çare bulsa yine boş..

Longines benim için Turkey's Official Groom Watch'tur ;) gerisi malesef boştur..

Breitling'i severdim ancak almaya niyetlenecek kadar yakınlaşmamıştım lakin markada tartışmasız favori modelim SO SF denk gelince kullanmaya başladım.. Oldukça da memnunum.. İleride denk gelirse Colt II alma niyetindeyim..

Panerai gördüğüm en karakterli markaların başında gelir.. Bir dönem 005 kullandım.. 16613 LB almak için sattım.. Yine olsa yine 16613 LB için satarım ancak markaya olan saygım ve sevgim bakidir.. Hoşuma gitmeyen modeli neredeyse ( 40mm. Luminor = 6 silindir Mustang..? gerçekten niye varlar..? ) yoktur.. Rolex'ten sonra ciddi anlamda koleksyonunu yapmaya değer gördüğüm ikinci ve son markadır.. Umarım tekrar alıp kullanmak kısmet olur..

Şimdilik aklıma gelenler bunlar :champ:
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj vmetin » 10 May 2012, 14:14

Bende iki kelam yazayım;

Herkesin kendi bütçesi veya bakış açısı ölçüsünde sahip olduğu saatleri var. Niyetim kimsenin saatini küçümsemek yada yüceltmek değil. Sadece kişisel beğeni ve fikirlerimdir . Ben Rolex in mevcut ürün gamından en çok submariner, gmtII ve daytonayı seviyorum. Benim saatte geleceğim son nokta ömrüm yeterse ileriki yaşlarda Ap RO Jumbo veya president bilezikli DayDate tir. Ben saati daha çok bir aksesuar olarak sevdiğimi farkettim. Çok aman aman bir horoloji bilgim ve ilgim de yok ama elbette mekaniğe de bir hayranlık besliyorum. Zaten bu hayranlık bana inhouse saatleri sevdirdi.

Öte yandan koleksiyoner bir tarafım olmadığını da anladım. Yani ruh halime ve o günkü kıyafetime uyacak takınca kendimi iyi hissettiğim bir kaç saatim olsa yeter. Şu da bir gerçek ki 5 tane kötü bir iyi etmiyor. Burda kötüden kastım aslında kötü değil :) Misal 2 Omega ve Airking var gittiğimde 3 ünün toplamına bir submariner alamıyorum. Maaşla çalışan bir insan olduğum için saatlerin ikinci el değeri çok önemli benim için.

Sonuç olarak, şu an Rolex ve Panerai dışındaki saatlere para vermeyi kendi adıma anlamlı bulmuyorum. Panerai almışken de inhouse olsun rolex te submariner olsun diyorum, üstüne ben ulaşamam. Öte yandan bu saatlerden birini aldıktan sonra oris sınıfında bişeyler de alabilirim.

Herkese sevgiler saygılar.
Herkese sevgiler saygılar.
Kullanıcı avatarı
vmetin

Timezone.com Walt Odets Rolex Explorer 14270 İncelemesi

Mesaj SeRxx » 10 May 2012, 15:41

Razz cok guzel açıklamissin; Monaco ve Heuer Carrera 1887 benim icin Tag'ın olumsuz saatlerdendir. Carrera Chronograph icin söylediklerine kesinlikle katılıyorum zira hiç bir saat bana bu kadar uzun süre ''en kısa sürede senden kurtulacam'' dedirtmeden dayanmamıştı ki hala dedirtmiyor.

Longines'i de neden bu kadar cok seviyorum hala anlamış değilim.

Mrbars, Tag Heuer neden ileri derecede negatif yonde ilerliyor, aciklayabilir misiniz ?
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj vmetin » 10 May 2012, 15:44

ben de heuer monaco vintage modeline bayılıyorum
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
vmetin

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ogeday ve 188 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners