Değil TSF, internet olmadan önce de Rolex'i severdim, hala da severim, sevmekten vazgeçeceğimi de zannetmiyorum.. Somon kadranlı AirKing'i de severim, altın DayDate'i de.. Sevmediğim modelleri YM II ( niye yapıldı hala anlamam ), Explorer I ( olmasa da olurdu ), Milgauss beyaz kadran ( karakter yoksunu ) ve pek tabii Cellini..
TAG Heuer'in Classics serisi içinde Monaco, Autavia, Monza ve Carrera ( bazı modellerini ) severim.. Monaco, JLC Reverso ve Cartier Santos'un arkasından alınabilecek en başarılı üçüncü kare/dikdörtgen saattir kanımca..

Artık üretilmeyen Monza bir cushion case ( yastık kasa ) klasiğidir

Autavia benim için DeTomaso Panthera'dır..

Carrera Chronograph ( Grand Carrera değil ) Daytona'dan sonra en yakışıklı kronografların başında gelir..
Omega'yı marka olarak severdim.. Ancak yeni modellerinden pek hazettiğimi söyleyemeyeceğim zira benim için Omega = SMP 300
Bond & PiePan Constellation..
Tissot'u hiçbir zaman iyi bulmadım zira yakın zamana kadar neredeyse tüm saatlerinde Folded End Link kullandılar ki özellikle belirteyim eski nesil Rolex'lerdeki gibi lug aralığının tamamını dolduran tip değil, Seiko 5 ve dengi UzakDoğu saatlerinde olduğu gibi bükme ayaklı olan tipten

Yuh..!

Özellikle ilk çıktığı yıllarda fiyatı dolayısıyla ilgimi cezbeden SeaStar 1000 Automatic modelinde de bu end link'i görünce marka benim için bitti..
Seiko severdim, artık yine bazı spesifik modeller dışında pek ilgilendiğim bir marka değil.. Ayrıca 5 serisi o bileziklerle bırak F/P'de en iyi olmayı, kelliğe çare bulsa yine boş..
Longines benim için Turkey's Official Groom Watch'tur

gerisi malesef boştur..
Breitling'i severdim ancak almaya niyetlenecek kadar yakınlaşmamıştım lakin markada tartışmasız favori modelim SO SF denk gelince kullanmaya başladım.. Oldukça da memnunum.. İleride denk gelirse Colt II alma niyetindeyim..
Panerai gördüğüm en karakterli markaların başında gelir.. Bir dönem 005 kullandım.. 16613 LB almak için sattım.. Yine olsa yine 16613 LB için satarım ancak markaya olan saygım ve sevgim bakidir.. Hoşuma gitmeyen modeli neredeyse ( 40mm. Luminor = 6 silindir Mustang..? gerçekten niye varlar..? ) yoktur.. Rolex'ten sonra ciddi anlamda koleksyonunu yapmaya değer gördüğüm ikinci ve son markadır.. Umarım tekrar alıp kullanmak kısmet olur..
Şimdilik aklıma gelenler bunlar