TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Grand Seiko Special Edition Hi-Beat 36000

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Grand Seiko Special Edition Hi-Beat 36000

Mesaj Kalpaklı » 15 May 2012, 09:59

Serxx, cidden yanlış kişiye sordun :)
Japon markalarına karşı fazladan sempatim vardır benim, özgüven, taraflı bakış vb. Alabileceğim bütün ürünleri Japon almaya çalışıyorum; niye Samsung TV almadın diyenlere Japon değil diyorum; otomotiv sektöründe değilim ama (mecburen Alman halk otosu kullanan birisi olarak) Toyota yı krizde forumlarda savundum, ha Toyota Türkiye ekibine de çok laf sokmuşumdur o ayrı

Dolayısı ile ekonomik gücüm varsa ben alırım, (ilk 10 "çok pahali" saat listemde) 7000 USD yi saate verebilecek konuma gelmiş olsam 7000 USD ye de alırım

Ama benim şimdiye kadar gördüğüm Seikonun bu saati bu fiyata satmasını insanlar kabullenemiyor, sorun ise Seiko'nun piyasaya sürdüğü ve sattığı saatlerin çok çok çok büyük kısmının fiyat yönünden benzeri kalitedeki diğer tüm saatlere nal toplatıyorken bu serinin ki bence Ananta serisi de buna benzer, fiyat olarak malum ülkenin benzer kalitedeki saatlerini çok fazla geçiyor olması. Hatta Seiko bence genelde kendine özgü bir çizgide ilerliyor ama Ananta ve GS bu çizgiye uymuyor.

Kısaca olay, saatlerin kalitesinden/tasarımından/performansından çok Seiko nun ben de pahalı saat satcam mantığında ama bunu biraz yanlış yapıyor

Belki Toyota-Lexus gibi bir şey yapabilirdi, o zaman tüm bu pahali saatleri diğer markasindan satsa belki daha iyi olabilirdi, insanlar daha rahat kabullenebilirdi

(Edit: kötü bir imla hatası düzelttim)
En son Kalpaklı tarafından 15 May 2012, 10:17 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir / Eski kullanıcı adı Flieger
Kullanıcı avatarı
Kalpaklı

Mesaj SeRxx » 15 May 2012, 10:08

Flieger çok güzel açıklamışsın, doğru kişiye sormuşum demek ;) Teşekkürler :champ:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj asymptote » 15 May 2012, 10:22

Ben de bu fiyat konumlandırmasının neye göre eleştirildiğini anlamıyorum. Grand Seiko neden pahalı? 6 pozisyona ve sıcaklığa göre ayarlanmış, eşapman çarkı MEMS teknolojisiyle üretilmiş mekanizmasıyla, özel hassasiyetle işlenmiş kadran ve kollarıyla, kendi ürettiği balans yayıyla vs. bu fiyatı hak ettiğini düşünüyorum. Aynı özelliklerde bir İsviçre saati $10K dan aşağı bir fiyatla satılmıyor beyler..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Baran » 15 May 2012, 10:44

Bence forumda kimse Seikonun çirkin yada kalitesiz olduğunu savunmuyor.Fiyat/Performans olarakta bir yanlışlık olmadığındada hepimiz hemfikiriz bana kalırsa fakat her sektörde olduğu üzere alıcılar genel olarak ödemenin buyuk kısmını marka bilinirliliğine ve piyasada ilk kafada çağrışım yaptığı duyguya göre tercih yapıyor.Rolexle Seiko bence Volvo ve Mercedes gibiler.Volvo cok begendiğim ve kaliteli olduğuna inandığım bir marka ama hiçbirzaman hitap ettiği kesim ve bilinirlilik kafada bıraktığı prestij algısı olarak volvoyla karşılaştırılamaz.İş dönüp dolaşıp aynı yere geliyor.Çoğu insan Honda Legend yerine 2.elde olsa sıfırda olsa o paraya Mercedes yada BMW almayı dogru buluyor.Bunda 2.el degerininde katkısı yatsınamaz boyutta.Mercedes ve Rolex reşat altınıdır.İstisnalar kaideyi bozmadı ve bozmayacak yoksa Honda hiçbirzaman legend üretmezdi ;) I love u Rolex,I love u ;)
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj SeRxx » 15 May 2012, 10:53

Grand Seiko - Rolex ilişkisini ben de Volvo - Mercedes ilişkisine benzetirim :thumbup:

Mercedes kesinlikle kaliteli, prestijli ama Volvo kullanıcısına bazen çok daha iyi şeyler sunabiliyor; güvenlik gibi ;)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Baran » 15 May 2012, 10:59

serxx ; daha iyi demek biraz yanlış olur cunku Mercedes halihazırda kullanılan coğu güvenlik teknolojısını otomotiv piyasasına kazandırmış, şase ve kullandığı sac bakımındanda volvodan üstün özelliklerdedir.Volvo senelerdir isveç celiğinden imal ediliyor olmasından ötürü ün kazanmış cok sağlam bir arac gamına sahiptir ve benımde cok asil ve şık bulduğum bir marka.Mercedesten daha güvenli demek olmaz ama :D
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj SeRxx » 15 May 2012, 11:20

Baran Mercedes'in güvenliğine lafım yok ama şöyle bir örnek vereyim kullandığın C Class araç, Euro Ncap tartışma testinden 5 yıldız alsa da kendi sınıfındaki çoğu araçtan çok düşük değerlere sahip:
Alman arabası ve Uzak Doğulu arabanın 2009 yılında ki çarpışma testlerinin değerlerine bakalım :

Resim

Resim

A4, Jetta, Cruze, Megane gibi araçların değerleri ise çok çok çok daha yüksek.
Mercedes'i en az senin kadar severim kullandığın için seni de çok şanslı sayarım ;) malesef yeni E serisinde de aynı durum var güvenlik değerleri kendi sınıfının çok çok gerisinde hele en büyük rakibi yeni(F10) Bmw 5 ile kıyasladığım zaman fark bir facia ..
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Baran » 15 May 2012, 11:40

BMW ve Mercedesin fabrikasını Kosifler ve Kolumanın özel müşterisi olarak gezmiş,senelerini otomobillere adamış bir teker manyağı olaraktan :) sanayide bircok farklı markadan otomobil toplamış veya toplanmasına tanık olan biriyim.Neredeyse coğunun neyden üretildiğini neresinden ne kablo gectiğini nasıl montajlandığını neresine ne kaynağı atıldığını iyi bilirim az cok.Bircok kazalı araba gördüm ve cok kaza yaptım malesef.Alman otomobilleri kadar saglam arac görmedim.Eskileri cok daha saglamdı ama yenı üretimlerdeki malzeme kalitesi açığınıda teknoloji doldurdu.EURO NCAP degerlerini önemsemem hiçbirzaman.Renault grubuna utanmasalar 10 yıldız verecekler cokmu saglam araclar? Yukardaki örnek misal i20 C serisiyle aynı ayardamı sizce saglamlık ve yolcu güvenliği acısından :) Hepsinin kazasına tanık oldum hyundai tenekeden öte bir arac değil malesef.Yenı kasa 5 seriside cok saglam bir arac.Zaten mercedes ve bmw için alman panzeri değimini boşuna kullanmazlar emın olun.Yeni E serisi içinde sınıfının cok gerisinde demek tamamıyla yanlış olur hele 5 serisi ile arasındaki fark facia demek serxx.İnsallah birgü yuzyuze bir toplantıda uzun uzun saatlerce anlatırım detayını herseyın bayıla bayıla ;)
Kullanıcı avatarı
Baran

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 196 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners