Japon markalarına karşı fazladan sempatim vardır benim, özgüven, taraflı bakış vb. Alabileceğim bütün ürünleri Japon almaya çalışıyorum; niye Samsung TV almadın diyenlere Japon değil diyorum; otomotiv sektöründe değilim ama (mecburen Alman halk otosu kullanan birisi olarak) Toyota yı krizde forumlarda savundum, ha Toyota Türkiye ekibine de çok laf sokmuşumdur o ayrı
Dolayısı ile ekonomik gücüm varsa ben alırım, (ilk 10 "çok pahali" saat listemde) 7000 USD yi saate verebilecek konuma gelmiş olsam 7000 USD ye de alırım
Ama benim şimdiye kadar gördüğüm Seikonun bu saati bu fiyata satmasını insanlar kabullenemiyor, sorun ise Seiko'nun piyasaya sürdüğü ve sattığı saatlerin çok çok çok büyük kısmının fiyat yönünden benzeri kalitedeki diğer tüm saatlere nal toplatıyorken bu serinin ki bence Ananta serisi de buna benzer, fiyat olarak malum ülkenin benzer kalitedeki saatlerini çok fazla geçiyor olması. Hatta Seiko bence genelde kendine özgü bir çizgide ilerliyor ama Ananta ve GS bu çizgiye uymuyor.
Kısaca olay, saatlerin kalitesinden/tasarımından/performansından çok Seiko nun ben de pahalı saat satcam mantığında ama bunu biraz yanlış yapıyor
Belki Toyota-Lexus gibi bir şey yapabilirdi, o zaman tüm bu pahali saatleri diğer markasindan satsa belki daha iyi olabilirdi, insanlar daha rahat kabullenebilirdi
(Edit: kötü bir imla hatası düzelttim)