2fast4u yazdı:baran cok serthyundai gercekten hayallerin otesınde ......grand seıko ve rolex kıyaslamalarından bıktım desem yerıdır.Ben kucukken ılkokul ortaokul caglarında ıken babamın Toyota(sa)'da yonetıcı olması ve aynı zamanda hedıyesı olan altın kaplama L lexus amblemlı kol düğmeleri benı cok etkılemıstı.Ve ortaokulda bır cocuk lexus dıye kendını tırmalıyordu
sene 2012 lexus orda duruyor ama sadece duruyor.Alırmıyım almam.Ama o donem tartıstıgım arkadaslarım lexus un varlıgını sen bıze ogrettın ve sıkıymıs derler
Simdi rolex ın ne oldugu ne olmadıgına gelırsek her bır seyde parmağı olan ıllet bır sey.Kolumdakı paneraı 'den tutunda Newyork JFK havalımanında senı karsılayan ılk duvar saatı olmasını mı soylıyeyım veya mercedes ıse konu sls 'yı ureten yetmemıs gıbı pesınden AMG gıbı devın doğmasına sebeb olan ilham kaynağı olmus markalar mı diyeyım bılemıyorum .Evet sadece urun değil yaptıkları ilham kaynakları olmuslar ve olmaya devam edıyorlar.Gs olmasa olur lexus olmasa olur ama bu tartıstıgımız markalar olmaz ıse bugune kadar kafamızda yerlesmıs fotograflar eksık kalır.Mıamı vıce'de eleman koluna ne takacaktı.Dallas'ta slc450 olmaz ise bob neye bınecektı vs vs.
Bu saydıkların benim için hiç önemli olmayan şeyler..yani bu tip şeyler kişiye göre değişir demek istiyorum...

Şöyle özetleyeyim...İsviçre saat üreticileri Grand Seiko'nun saatçilik başarısını hazmedemiyorlar...Neymiş efendim Grand Seiko pahalıymış o para verilmezmiş...sanki Rolex'e veya diğer İsviçre saatlerine o anormal rakamlar verilirmiş gibi...