TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Grand Seiko Special Edition Hi-Beat 36000

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Grand Seiko Special Edition Hi-Beat 36000

Mesaj Drago » 15 May 2012, 12:36

2fast4u yazdı:baran cok sert :D hyundai gercekten hayallerin otesınde ......grand seıko ve rolex kıyaslamalarından bıktım desem yerıdır.Ben kucukken ılkokul ortaokul caglarında ıken babamın Toyota(sa)'da yonetıcı olması ve aynı zamanda hedıyesı olan altın kaplama L lexus amblemlı kol düğmeleri benı cok etkılemıstı.Ve ortaokulda bır cocuk lexus dıye kendını tırmalıyordu :D sene 2012 lexus orda duruyor ama sadece duruyor.Alırmıyım almam.Ama o donem tartıstıgım arkadaslarım lexus un varlıgını sen bıze ogrettın ve sıkıymıs derler :D Simdi rolex ın ne oldugu ne olmadıgına gelırsek her bır seyde parmağı olan ıllet bır sey.Kolumdakı paneraı 'den tutunda Newyork JFK havalımanında senı karsılayan ılk duvar saatı olmasını mı soylıyeyım veya mercedes ıse konu sls 'yı ureten yetmemıs gıbı pesınden AMG gıbı devın doğmasına sebeb olan ilham kaynağı olmus markalar mı diyeyım bılemıyorum .Evet sadece urun değil yaptıkları ilham kaynakları olmuslar ve olmaya devam edıyorlar.Gs olmasa olur lexus olmasa olur ama bu tartıstıgımız markalar olmaz ıse bugune kadar kafamızda yerlesmıs fotograflar eksık kalır.Mıamı vıce'de eleman koluna ne takacaktı.Dallas'ta slc450 olmaz ise bob neye bınecektı vs vs. :D

Bu saydıkların benim için hiç önemli olmayan şeyler..yani bu tip şeyler kişiye göre değişir demek istiyorum... :champ:

Şöyle özetleyeyim...İsviçre saat üreticileri Grand Seiko'nun saatçilik başarısını hazmedemiyorlar...Neymiş efendim Grand Seiko pahalıymış o para verilmezmiş...sanki Rolex'e veya diğer İsviçre saatlerine o anormal rakamlar verilirmiş gibi...
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj asymptote » 15 May 2012, 12:56

Analojiyi anlıyorum ama olay bir anda otomobil muhabbetine döndü :D :geek:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj 2fast4u » 15 May 2012, 13:28

Drago hosgeldin biraz once sordugum asyalilarin neden markalarina sahip cikmadiginin sebebi nedir o zaman . Hong kong lu luks saatciden klip yukledim oradaki tepside gs goremedim.senin asyali patek pesinde kosturuyor . Prestijin luksun anavatani ile elin uzakdogulusu ile mukayese yapmayin allah askina . Mekanik kalite mevZuatina zaten bond deginmisti ona girmiyorum hic
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Grand Seiko Special Edition Hi-Beat 36000

Mesaj SeRxx » 15 May 2012, 13:44

Japonlar'da ise Seiko kullanımı asırı yoğun. Bizde oldugu gibi bunlarda da birbirlerini desteklememe durumu olabilir. Tepsi icinde Rolex sunma zenginlik ve lüxün göstergesi oldugunu bunu tam olarak kaliteye yormamak gerektiğini düşünüyorum.

---Tapatalk---
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj asymptote » 15 May 2012, 13:51

Herkes farklı açıdan bakarak kendince bir değerlendirmede bulunup hüküm veriyor. Saat kültürü bu forumdaki birçok arkadaşın gerisinde olan birisi olarak kendi öznel değerlendirmem şöyle:
Prestijin canı cehenneme, tasarımdaki sadeliği ve kalitesiyle bu saat alınır ve bir ömür geçirilir arkadaş.. :super:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Drago » 15 May 2012, 14:10

asymptote yazdı:Herkes farklı açıdan bakarak kendince bir değerlendirmede bulunup hüküm veriyor. Saat kültürü bu forumdaki birçok arkadaşın gerisinde olan birisi olarak kendi öznel değerlendirmem şöyle:
Prestijin canı cehenneme, tasarımdaki sadeliği ve kalitesiyle bu saat alınır ve bir ömür geçirilir arkadaş.. :super:

İşte o kadar ve bu dediğini yapmaya çalışacağım....İnan gözümde ne Rolex ne IWC ne Patek varsa yoksa Grand Seiko :champ: :champ:

Girmiş bir kere kalbimizde yerini almış....okudum inceledim baktım ki aklıma da uygun...bir de cebi ayarlarsam...benim için saatte son nokta...isteyen istediği alsın hiç umurumda değil...
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj asymptote » 15 May 2012, 14:23

Bu saati forumdan bir arkadaşımın aldığı ve bir güzel de incelemesini yaptığı gün, işte o gün kalbim 36000 beat atar benim :D Drago, umarım bütçeni zorlamayacak şekilde en kısa sürede alırsın, Grand Aşkına kavuşursun.. :champ: Bu arada kesinlikle beyaz kadran diyorum.. :geek: :champ:
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj vincefb » 15 May 2012, 14:29

Ahhh diyorum ahhh :?
Kullanıcı avatarı
vincefb

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 216 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners